صحبتهای مهدی ترابی درباره علت عدم حضورش در اردوی تیم ملی، پردهبرداری از یک اتفاق تلخ درون تیم تحت هدایت امیر قلعهنویی است که البته نشانههای آن پیش از حضور قلعهنویی هم در این تیم دیده میشد.
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، تیم ملی مدتهای زیادی است که انگار به نام یک عده سند خورده است. از بازیکن گرفته تا تعدادی از اعضایی که روی نیمکت و در بخشهای اجرایی حضور دارند. عدهای که از تجربه سالیان حضورشان در تیم ملی، نه برای بهبود شرایط این تیم که برای برخی اهداف خاص خود استفاده میکنند و آنقدر قدرت گرفتهاند که گاهی از این قدرت سؤاستفاده میکنند.
کودتای ترابی علیه کودتاگران
مهدی ترابی، بهترین پاسور لیگ برتر فوتبال ایران در فصل بیستوچهارم که به اردوی تیم ملی دعوت شد، اما خود را به کادرفنی تیم ملی معرفی نکرد، حالا سکوت خود را در مقابل این باند مخوف شکسته است. او به نوعی نسبت به دعوت سلیقهای از بازیکنان شکایت دارد و در این خصوص میگوید: «شما بگویید به چه دلیل فنی من الان دعوت شدم، ولی اردوی قبلی نه! ختم کلام این که هیچ دلیلی خاص دیگری وجود نداشت. خودم عمدا به اردو نرفتم و "این به آن در". شخصی کاری و ملاکهای چشم و اَبرویی باید کنار برود و این فقط حرف من نیست، حرف خیلی از بچههای با لیاقت دیگری است که از سکوت در مقابل شخصی کاریها و خط کشهای غیر ورزشی خسته شدهاند.»
دعوت امیر از بازیکنان بدون تیم
هافبک تیم فوتبال تراکتور در شرایطی به عدم شایستهسالاری در تیم ملی اشاره کرده است که در یک سال اخیر، با مواردی از این دست مواجه بودهایم. دورهای که علیرضا جهانبخش و سامان قدوس بدون تیم باشگاهی بودند، اما در تمامی اردوها حضور داشتند و در بازیهای رسمی هم برای تیم ملی به میدان میرفتند. در شرایطی که لازمه حضور در تیم ملی و قرار گرفتن در ترکیب، آمادگی بازیکنان و عملکرد مؤثر آنهاست، اما در چند اردو بازیکنانی به دور از آمادگی در ترکیب تیم ملی قرار میگرفتند. اینکه برخی بازیکنان تواناییهای فنی نسبتاً خوبی دارند یا کارنامه آنها باعث وجه تمایزشان میشود، قرار نیست دلیل بر استفاده بی چون و چرا از آنها شود و طبیعتاً آمادگی بازیکنان، بالاترین معیار برای حضور در تیم ملی است.
صدای معترضان بی صدا
جالب اینجاست که ترابی گفته اعتراضی که او کرده، فقط حرف خودش نیست و بسیاری از بازیکنان لایق دیگر هستند که از سکوت مقابل شخصی کاریها و خط کشهای غیر ورزشی خسته شدهاند. شاید یکی از بازیکنان مورد اشاره او احمد نوراللهی باشد و حتی هم تیمیهایش در تراکتور از جمله دانیال اسماعیلیفر و عارف آقاسی که در چند فصل اخیر عملکرد خوبی داشتهاند، اما یا به تیم ملی دعوت نمیشدند یا در صورت دعوت از آنها، جای ثابت برخی دیگر تغییری نمیکرد.
افشاگری اسکوچیچ از دخالت طارمی و جهانبخش
البته که موضوع دخالتهای برخی نفرات در ترکیب نفرات تیم ملی، موضوعی نیست که فقط مهدی ترابی به آن اشاره کرده باشد. دراگان اسکوچیچ، سرمربی تیم فوتبال تراکتور هم تیم ملی ایران را به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر رساند و پیش از جام جهانی با کودتای تعدادی از بازیکنان برکنار شد به این موضوع اشاره کرده که دو بازیکن دخالت کرده بودند تا او کریم انصاریفرد را به تیم ملی برگرداند. اسکوچیچ در گفتوگوی اخیرش با عادل فردوسیپور گفته است: «وظیفه طارمی گل زدن است و من نمیتوانم گل بزنم. همانطور که طارمی درباره تاکتیک نمیداند و تاکتیک چیدن وظیفه من است. طارمی نمیتواند به من بگوید که کدام بازیکن را دعوت کنم؛ اصلاً حقی ندارد، چون این کار من است.» سرمربی سابق تیم ملی در ادامه با این پرسش مواجه میشود که کدام بازیکنان از او خواستهاند که برای کریم انصاریفرد ویدئو کنفرانس بگذارند که سرمربی سابق تیم ملی اینگونه پاسخ میدهد: «مهدی طارمی و علیرضا جهانبخش. آنها میخواستند متقاعدم کنند که انصاریفرد را برگردانم و معلوم است که من قبول نکردم.»
اردوی عجیب قطر و ماجرای یک عکس
شروع کودتا علیه اسکوچیچ احتمالاً از اردوی تیم ملی در قطر شروع شد؛ جایی که صعود تیم ملی قطعی شده بود، گروه تیم ملی در جام جهانی ۲۰۲۲ مشخص شد و قطر از اولین اردوی آمادهسازی پیش از جام جهانی میزبانی میکرد که دراگان اسکوچیچ تیمش را برای بازی دوستانه با الجزایر آماده میکرد. حمید سجادی، وزیر وقت ورزش هم خودش را به این اردو رساند و دور از چشم اسکوچیچ با ۶ بازیکن تیم ملی جلسهای را برگزار کرد. جلسهای که احتمالاً محوریت آن جهانبخش و طارمی بودند که اسکوچیچ به تازگی افشا کرده آنها قصد دخالت در لیست تیم ملی را داشتند. تصویرگر جلسه وزیر با این بازیکنان و منتشر کننده این تصویر هم احتمالاً از انتشار چنین عکسی، قصد و نیتی داشته که به نوعی سرمربی وقت تیم ملی را هم زیر سؤال ببرد.
فریادهای یک عضو و یک بازی مشکوک
همزمان با حضور حمید سجادی در اردوی تیم ملی، اما اتفاقات دیگری هم رقم خورد. یکی از اعضای کادر تیم ملی که وظیفه فیزیوتراپی داشت، در حضور وزیر ورزش و جوانان با صدای بلند اعتراض میکرد و اعتراضش نسبت به پرداخت پاداشها بود. در حالی که این فرد هیچ جایگاهی برای چنین اعتراضی نداشته و پیش از او تیم ملی نفراتی چون سرمربی، سرپرست، مربی و حتی کاپیتان وقت تیم ملی که احسان حاجصفی بود را داشت که نسبت به این موضوع معترض شوند. این شخص که عضو ثابتی از عکسهای دسته جمعی برخی بازیکنان خاص تیم ملی است و احتمالاً فریادهایش در حضور وزیر هم بخشی از پازل کودتا علیه اسکوچیچ بود. در نهایت هم دیدار دوستانه ایران و الجزایر و بازی دور از انتظار چند بازیکن در زمین که منجر به شکست تیم ملی در یک بازی دوستانه و زیر سؤال رفتن تاکتیک تیم شد. ماجرایی که انتقادهای رسانهای را به دنبال داشت تا فضا برای برکناری اسکوچیچ و آمدن کارلوس کیروش فراهم شود.
بازگشت مأموران کودتا به تیم ملی
کودتا علیه اسکوچیچ موضوعی نیست که قابل کتمان باشد. بارها و بارها درباره این موضوع صحبت شده است. اما طبیعتاً این کودتا فقط با چند بازیکن یا یک فیزیوتراپ در داخل تیم صورت نگرفته است و مأموران پشت صحنه دیگری داشته که اعضای داخل تیم نقش مجری را داشتهاند. با این حال پس از برکناری اسکوچیچ فضا برای بازگشت چند نفر به تیم ملی فراهم میشود که در زمان کارلوس کیروش هم در تیم ملی بودند و پس از او نقششان کمرنگ شد یا از ساختار تیم کنار گذاشته شدند. با این حال بازگشت سریع آنها با بازگشت سرمربی پرتغالی، نشان داد که کودتاگران چقدر دقیق نقشه کشیده بودند.
بالا کشیدن پاداشهای صعود به جام جهانی
جالب اینجاست که پس از صعود تیم ملی به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر با اسکوچیچ، پاداشها و وعدههایی به عنوان پاداش صعود به جام جهانی داده شده بود. از جمله حوالههای واردات خودرو که باید به بازیکنان و اعضای کادرفنی تیم ملی بابت صعود به جام جهانی تعلق میگرفت، اما پس از برکنار اسکوچیچ و تغییراتی که در تیم ملی ایجاد شد، این پاداشها به نفرات جدید رسید. موضوعی که وحید هاشمیان هم در گفتوگو با تابناک به آن اشاره کرد و گفته بود: «پاداشی که حق ما بود و این پاداش بابت صعود به جام جهانی به تیم ملی تعلق گرفت را با یک قانون من درآوردی برای خودشان ایجاد کردند و گفتند این پاداش حضور در جام جهانی بوده؛ این پاداشها را گرفتند و ماشین وارد کردند!»
ماجرای سکهها و کارتهای هدیه
البته پاداش صعود به جام جهانی فقط موضوع حواله واردات خودرو نبود. پیش از سفر تیم ملی به قطر از سوی دولت سیزدهم تعدادی سکه به عنوان پاداش در نظر گرفته شد. آنطور که روزنامه شرق اخیراً گزارش داده، تعداد این سکهها ۶۵۰ عدد بوده که در این زمینه هم تخلفاتی صورت گرفته است؛ در کنار این موضوع مبلغ ۱۰ میلیارد کارت هدیه هم از سوی یکی از بانکها بابت تیم ملی به وزارت ورزش و جوانان پرداخت شده که این پاداشها سرنوشت عجیبی پیدا کردهاند. در این گزارش آمده که یکی از افرادی که در این زمینه نامش در فهرست دریافتکنندگان پاداش صعود تیم ملی به جام جهانی بوده اما پاداشی دریافت نکرده -البته پرداخت این پاداشها رسید شده است- گفته است: «چیزی به من ندادند. پیش از این موارد هم حواله خودرو بود که به من ندادند و از آنها کاغذ دارم که چند هزار دلار به من بدهکار هستند و ندادند، اما وقتی هم اعتراض کردم به من گفتند همینی که هست و برو بیرون. من در این زمینه به سازمان بازرسی هم رفتهام و موضوعات گزارش شده است».
نام نوراللهی دو بار در لیست دریافت پاداش!
در گزارش منتشر شده، اطلاعات عجیبی وجود دارد؛ فردی که گفته به سازمان بازرسی رفته و موضوع را گزارش کرده، گفته است دو نفر که مسئولیت داشتند او را بیرون کردهاند. دو نفری که گویا پس از بازگشت مهدی تاج به فدراسیون فوتبال و کارلوس کیروش به تیم ملی دوباره صاحب مقام و منصب شدند و مسئولیت تقسیم پاداشها را هم به عهده داشتند. پاداشهایی که تقسم شدن آن ماجراهای عجیبی را به دنبال داشته و گویا پروندهای هم در این زمینه تشکیل شده است. گفته شده که در لیست پاداشها نام یک بازیکن دو بار تکرار شده و هر بار نام کوچک او متفاوت بوده است. پیگیریهای خبرنگار تابناک در این زمینه منجر به رویت یک نسخه از لیست پاداشها شد و بازیکنی که دو بار در لیست دریافت کنندگان پاداش بوده، احمد نوراللهی است. نام نوراللهی در لیست دریافت کنندگاه پاداش یک بار با نام احمد و یک بار هم با نام کوچک مهدی به ثبت رسیده که همین موضوع گریبانگیر تقسیم کنندگان پاداشها شده است.
پای دو کارمند وزارت ورزش در میان است؟
در پرونده پاداشها، گفته شده پای دو کارمند سابق و فعلی وزارت ورزش و جوانان هم در میان است که هنگام جام جهانی هم سکه و هم از کارت هدایایی که پاداش صعود تیم ملی به جام جهانی بوده دریافت کرده بودند و هم اینکه دلارهایی گرفتهاند که یکی از آنها اعلام کرده هدایا و مبالغ دریافتی را پس میدهد. البته شاید حدس زدن نام این افراد کار چندان سختی نباشد، اما طبیعتاً وقتی پرونده آنها در نهادهای ذیصلاح در جریان است، نام بردن از آنها هم نیاز به حکم و ادله داشته باشد.
تیم ملی در سیطره باند مخوف
در بازگشت به صحبتهای مهدی ترابی مبنی بر اینکه برخی در لیست تیم ملی دخالت دارند، شخصی کاری میکنند و خطکشهای غیرورزشی دارند، نباید فراموش کرد که احسان حاجصفی، کاپیتان تیم ملی هم باوجود اینکه از نظر فنی به پایان راه خود در رده ملی رسیده بود، اما او زمانی از تیم ملی کنار گذاشته شد که درگیری آشکاری با مهدی طارمی بر سر بازوبند کاپیتانی داشت. اتفاقی که در دیدار با ازبکستان در تاشکند افتاد و حاجصفی از سردار آزمون که بازوبند کاپیتانی را بسته بود، خواست پس از تعویض بازوبند را به علیرضا بیرانوند بدهد و این موضوع برای طارمی که در زمین حضور داشت، سنگین تمام شد. حالا باندی مخوف در تیم ملی که متشکل از تعدادی بازیکن و افراد مختلف در کادر اجرایی و اداری هستند، تیم ملی را در سیطره خود دارند که ترابی کودتایی آشکار علیه این کودتاگران پنهان کرده و معتقد است آنها براساس خوش آمد از چشم و ابروی افراد، لیست تیم ملی را معین میکنند. موضوعی که نیاز است تا امیر قلعهنویی درباره صحت یا عدم صحت آن، اول با خودش رو راست باشد و سپس با مردم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.