تابناک گزارش می‌دهد؛

آقای وزیر یک ماه گذشت؛ خبری از ارزانی نیست/ برنج ۴۰۰ هزار تومانی در راه است؟

یک ماه پیش بود که وزیر جهاد کشاورزی وعده کاهش قیمت برنج در بازار را داد. این درحالی است که قیمت ها روند افزایشی دارد و هیچ خبری از کاهش قیمت نیست.
کد خبر: ۱۳۲۸۳۸۰
| |
4229 بازدید
|

آقای وزیر یک ماه گذشت؛ خبری از ارزانی نیست/ برنج ۴۰۰ هزار تومانی در راه است؟

۴ مرداد ماه امسال بود که وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که با آغاز فصل برداشت برنج ( مرداد ماه )، قیمت برنج در هر کیلو ۱۰۰ هزار تومان کاهش می‌یابد، اما با وجود گذشت بیش از یک ماه از این وعده و حتی با دستوری کردن قیمت برنج ایرانی، اما همچنان قیمت‌ها شیب افزایشی دارد و حتی صبحت از برنج ۴۰۰ هزارتومانی در بازار آزاد  است. 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، پس از آنکه برنج‌های وارداتی که ارز ترجیحی دریافت کرده بود به دست مصرف‌کنندگان نهایی نرسید یا سر انبار‌های احتکار درآورد یا به دست دلالان افتاد تا در بازار آزاد با قیمت‌های بسیار بالاتر فروخته شود قیمت‌ها به یکباره نجومی شد و سفره‌های مردم خالی از این کالای اساسی. 

برنج های ارزان سر از کجا در می آورد؟

مدیر عامل تره بار تهران اخیرا اعلام کرده است که نرخ مصوب برنج هندی که در فروشگاه‌ها باید ۵۳ هزار و ۲۰۰ تومان باشد در بازار آزاد با قیمت ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد که به نظر می‌رسد قیمت گذاری دستوری دولت در عمل به جای ساماندهی بازار، تنها عرضه را محدود کرده و زمینه را برای دلالی، احتکار و افزایش قیمت در بازار غیررسمی فراهم کرده است. 

ازسویی دیگر، در گزارش‌های مردمی شنیده شده است که برنج‌های وارداتی توسط برخی سودجویان با برنج‌های دیگر مخلوط شده و با قیمت‌های آزاد به فروش می‌رسند؛ بنابراین وعده‌های وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر کاهش قیمت‌ها در بازار، با واقعیت‌های میدانی و استعلام قیمتی از سایت‌های فروش اینترنتی همخوانی ندارد و قیمت برنج ایرانی دربرند‌های مختلف با قیمت‌هایی که دولت به طور دستوری اعلام کرده است تفاوت فاحشی دارد. 

بنا به بررسی میدانی و استعلام قیمتی از سایت‌های فروش آنلاین، قیمت برنج طارم هاشمی کیلویی ۲۹۹ هزارتومان و برنج هاشمی آستانه اشرفیه کیلویی ۲۲۰ هزار تومان اعلام شده است. همچنین قیمت برنج فجر به ازای هر کیلوگرم ۱۲۰ هزارتومان و طارم ممتاز گلستان به کیلویی ۱۸۳ هزارتومان رسیده است. 

آقای وزیر یک ماه گذشت؛ خبری از ارزانی نیست/ برنج ۴۰۰ هزار تومانی در راه است؟

به نظرمی رسد کمبود عرضه برنج در بازار به دلیل عدم تخصیص به موقع ارز برای واردات برنج و محدودیت‌های غیرضروری در این زمینه، باعث شده است که بازار همچنان با کمبود کالا مواجه باشد و قیمت‌ها رنگ کاهشی به خود نگیرد. 

عملکرد وزارت جهاد بیش از هر زمان زیر علامت سوال؟

حتی با وجود مسئولیت قانونی وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار، اما این وزارتخانه نتوانسته به درستی از ابزار‌های قانونی خود برای کنترل بازار و مقابله با دلالان استفاده کند . همچنین افزایش هزینه‌های تولید برای کشاورزان، باعث شده است که آنها تمایلی به فروش محصول خود با قیمت‌های پایین نداشته باشند.

به گزارش تابناک، تناقض در قیمت برنج ناشی از ترکیبی از سیاست‌های ناکارآمد، ضعف در نظارت و توزیع، فعالیت‌های سودجویانه دلالان و عوامل اقتصادی مرتبط با هزینه‌های تولید است که باتوجه به قیمت برنج در بازار به نظرمی رسد تلاش‌های وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه بی اثر بوده است.

اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۴
ارز نیست که برنج پاکستانی و تایلندی وارد شود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۵
ارز هست ولی برای مردم نیست
ناشناس
| France |
۱۳:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۵
وقتی اراده ای برای رفاه و آسایش مردم در ذهن وزرا نباشد همین است .عملا اگر وزارتخانه وزیر نداشته باشد ثبات قیمتها بیشتر است
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۴
قیمت تجارتی برنج هندی ۴۰۰ دلار در تن است که اگر با ارز ترجیحی وارد شود کیلویی ۱۲ هزار تومان می شود و اگر با ارز آزاد وارد شود کیلویی چهل هزار تومان. پیدا کنید برنج فروش را!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۵
برنج هندی تحویل داخل اسکله بندر عباس،بسته ب کیفیت بین ۳۰ تا نهایت ۴۰ هزارتومان،دنبال پرتقال فروش باشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۴
شما بگین با حقوق ۱۷ میلیونی از جهاد دانشگاهی ،با مدرک کارشناسی و سابقه ۱۸ ساله ،چقدر میشه برنج خرید ،چقدر میشه میوه خرید ،چه خونه ای رو میشه اجاره کرد ؟؟؟ واقعا انصاف نیست ،زندگی خیلی خیلی سخت شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۴
وزارت کشاورزی و کلا دولت قیمت ها و نظارت و کنترل و مدیریت و .... را رها کرده هر چقدر سوداگران بتوانند جولان می دهند
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۰۷:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۵
و رئیس جمهور فقط بلد است روضه بخواند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۴
کاشت برنج در کشور سنتی است و باید مدرن و مکانیزه شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۵
برنج اروگوئه بهتر از هندی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۵
برنج 400
گوشت 2 میلیون
خودرو بالای یک میلیارد
خانه بالای 4-5 میلیارد
حقوق نهایتا 20 میلیون
بعد انتظار ازدواج و فرزندآوری دارن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۵
کارکنان برای راز بقا یعنی تلاش برای زنده ماندن کار میکنند نه زندگی کردن.....
پاسخ ها
یکی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۵
مگه کارمند کار هم میکنه
اسدالله شیواری
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۵
فقط بیژن عبدالکریمی استاد دانشگاه!قتصاد!؟؟

هنوز آدرس میدان تره بار و پارک محله شان را نداده
تا مردم بروند آنجا هم ۴ دستی میوه های ارزان و مفت بخرند و هم بوی کباب را !!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۵
وزارت کشاورزی و کلا دولت قیمت ها و نظارت و کنترل و مدیریت و .... را رها کرده است و جالب است در این بین هیج حمایتی هم از اقشار ضعیف و حقوق بگیر نمی کند؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۵
واقعا فکر می کنید اینا کار مثبتی به نفع مردم انجام میدن؟
برچسب منتخب
# خروج از ان پی تی # مرگ ترامپ # مکانیسم ماشه # جنگ ایران و اسرائیل # عملیات وعده صادق 3 # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # پل ترامپ # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
آیا اسنپ بک فعال می‌شود؟
الی گشت