تابناک گزارش می‌دهد؛

تخم مرغ پرواز کرد / چه کسانی پشت گرانی بازار تخم مرغ هستند؟

در حالی که امسال مازاد تولید تخم مرغ در بازار وجود داشت اما این مساله موجب ارزانی یا ثابت ماندن قیمت ها نشد و روندی برعکس را در پیش گرفت که به نظر می رسد پای افرادی درمیان است تا به افزایش قیمت ها دامن بزنند.
کد خبر: ۱۳۳۲۷۰۶
| |
5666 بازدید
|

تخم مرغ پرواز کرد / چه کسانی پشت گرانی بازار تخم مرغ هستند؟

روند بررسی قیمتی در بازار نشان می‌دهد که قیمت تخم مرغ درحد فاصل زمان ۴ ماه بیش از دو برابر شده است؛ این درحالی است که بار‌ها تولیدکنندگان ادعای تولید مازاد و مصرف پایین مردم در تابستان را داشتند که تصور می‌شد قیمت‌ها کاهش یا حداقل ثابت بماند، اما نتیجه خارج از تصور پیش رفت و گرانی بی سابقه‌ای را به این بازار تحمیل کرد. 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، بررسی قیمتی نشان می‌دهد که تیر ماه امسال تخم مرغ شانه‌ای ۹۰ هزار تومان بود ، سپس در مرداد به ۱۲۰ هزارتومان رسید و درشهریورماه ۱۷۰هزارتومان را هم رد کرد و در کمال ناباوری امروز ۲۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شد. 

به نظرمی رسد اصلی‌ترین عامل افزایش قیمت، بالا رفتن هزینه تأمین نهاده‌های خوراک دام (مانند ذرت و سویا) است که اغلب وارداتی و قیمت آنها تابع نرخ ارز است این درحالی است که با وجود نرخ مصوب برای برخی نهاده‌ها و جوجه یک روزه، تولیدکنندگان، اما بخش زیادی از آنها را با نرخ آزاد تأمین می‌کنند که این امر هزینه تمام‌شده تولید را به شدت افزایش می‌دهد.

این اولین باری است که حتی در شرایطی که تولید مازاد وجود داشت، اما باز هم قیمت‌ها گران شد که تا حد زیادی از نبود نظارت مؤثر بر زنجیره تولید تا توزیع نشات می‌گیرد و دلالان هم از آب گل آلود ماهی گرفته و نهایت سود را از نوسان بازار سود نهایت بردند؛ به طوری که در مقطعی با وجود مازاد تولید، مرغدار را مجبور به فروش با قیمت پایین‌تر از نرخ تمام شده کرده و آن را در بازار با نرخ بالاتر عرضه می‌کند.

 اما بار‌ها ادعای «تولید مازاد» از سوی مسئولان و تولیدکنندگان مطرح شد که میزان تولید داخلی بالاتر از نیاز مصرف داخلی است و بخش زیادی از این مازاد باید صادر شود یا از طریق خرید حمایتی مدیریت شود که در زمان مازاد تولید (بویژه نیمه اول سال)، قیمت فروش درب مرغداری به شدت کاهش یافت و مرغداران متحمل زیان‌های سنگین شد.

زیان‌های تولیدکنندگان تخم مرغ به حدی بود که بسیاری از تولیدکنندگان را از بازار خارج کرد یا بسیاری از آنها را مجاب به کاهش جوجه‌ریزی کرد که همین مساله عرضه را کاهش داده و باعث افزایش قیمت ناگهانی درورود به پاییز شد؛ البته با ورود به نیمه دوم سال، خود به خود تقاضا برای تخم مرغ افزایش می‌یابد که این موضوع نیز بی تاثیر در رشد قیمت‌ها نیست. 

به گزارش تابناک، گرچه بسیاری از مردم تصور می کنند که عامل اصلی گرانی تخم مرغ مرتبط با کمبود تولید اشد اما افزایش شدید هزینه‌های تولید، کمبود و گرانی نهاده های دام و طیور ، عدم حمایت کافی از تولیدکننده در زمان زیان‌دهی (که منجر به افزایش قیمت برای جبران زیان می‌شود) و ضعف در تنظیم بازار و نظارت بر توزیع است که اجازه می‌دهد قیمت نهایی محصول در بازار آزاد، بسیار فراتر از قیمت درب مرغداری باشد و شاید مرغدار برای مدتی با قیمت پایین محصول خود را بفروشد اما بعدها برای جبران ضرر به سمت واقعی شدن قیمت‌ها پیش رفته که خود را به صورت جهش قیمتی نشان می دهد. 

اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۴
ناشناس
|
Portugal
|
۱۵:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
فقط اعدام افرادی که مسبب گرانی مرغ ، تخم مرغ ، گوشت و ................... هستند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۵
سس مایونز موشکی رو در عرض یکی دو سه ماه،اول از 37 هزار تومن کردن 54 هزار و دوباره به علت افزایش قیمت تخم مرغ کردن 94 هزار. یعنی افزایش 154درصدی قیمت سس مایونز. حقوق سالیانه 20 درصد افزایش پیدا می کنه ولی هرچیزی داره هر چند ماه 40 تا 100 درصد افزایش پیدا می که یعنی اول 50درصد گرون می کنن هنوز یک ماه نگذشته دوباره 50 درصد دیگه گرونش می کنن. اما اگه قیمت تخم مرغ پایین بیاد به هیچ عنوان دیگه قیمت سس مایونز که یک مثال بود رو پایین نمیارن. چرا کسی نظارت نمی کنه و جلوی این گرونفروشی ها رو نمی گیره
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۰:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
خسته نشدید از بس گفتید چه کسی پشت اینه چه کسی پشت اون؟ دو عامل اصلی : سیاست خارجی کشور و مافیا در همه چیز. الان عنبرنسارا هم مافیا دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
سلطان تخم مرغ
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۲۱:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
دولتی که توان مقابله با گرانی رو نداره چطوری میخواد مقابل دشمن به ایسته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
دیروز یک شونه 220 هزار تومن در غرب تهران خریدم ، بسیار ریز و کوچیک هم شدن .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۵
دقبقا چرا این همه کوچکن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۵
در لرستان دانه ای میفروشن 7تومن اینقدر کوچکن انگار تخم کفتر هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
هر روز با یک شوک قیمتی ،روز را آغاز میکنیم و در پس این اتفاقات میلیونها دلار از پول مردم بخاطر سومدیریت حیف و میل میشه،آخرین نمونه آن تصاحب ساختمان ۲۰۰میلیون دلاری شرکت نفت در لندن.بعد از گذشت دو دهه هنوز معلوم نیست در قرارداد کرسنت چ کسی مقصر است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
خب بسلامتی اینم از قافله عقب نمانده الان اگر بگی چرا گرون کردید هزار تا دلیل سرهم میکنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
می دونی توی این مملکت هر کی میگی حاشیه سود من باید حفظ بشه حالا من اینقدری قیمتها رو بالا میارم تا این سود من و برنامه ریزی های آیندم سر جایش باشه
تقاصشم مردم بدبخت عادی باید بدن!
اینه حمایت از تولید! از جیب مردم!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
یک شونه تخم مرغ 30 عدد است.یعنی هر عدد تخم مرغ 6666تومان.
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۰۳:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۵
اصلا نگران نباشید به زودی با تدبیر دولت و مجلس قیمت تمام اقلام و خدمات در کشور یک ده هزارم میشود. دست گلشون درد نکنه که مشکل تورم رو بالاخره حل کردند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۴
یکی از عجایب اقتصاد اینه که دولت ایران به نهاده های دامی ۷۵ درصد سوبسید میده تا گوشت رو با ۲ برابر قیمت جهانی به مصرف کننده برسونه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۵
کشور ایران معجزات بسیاری دارد و این یکی از آنهاست که منافع عده ای را باید بدین وسیله تامین کنند وگرنه بنده های خدا از کجا نون بیارن بخورند؟
برچسب منتخب
# خروج از ان پی تی # مکانیسم ماشه # جنگ ایران و اسرائیل # عملیات وعده صادق 3 # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران # حمله اسرائیل به ایران # اسنپ بک
نظرسنجی
مهم‌ترین اولویت دولت چه باید باشد؟
الی گشت