بازدید 3841
۱

معنای استقبال گرم طالبان از سفیر چین

چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان است و مقامات طالبان تمایل خود برای روابط نزدیک تر با پکن را علنی کرده اند.
کد خبر: ۱۱۹۳۴۷۴
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۹ 17 September 2023

به گزارش تابناک،  طالبان روز چهارشنبه از سفیر جدید چین در افغانستان استقبال کرد.  امیر خان متقی، وزیر امور خارجه طالبان گفت که نامزدی ژائو شنگ "گامی مهم با پیامی مهم" بود.

به گزارش الجزیره، این اولین بار از زمان تسلط طالبان در سال 2021 بر افغانستان  است که به یک سفیر در کابل چنین پروتکل مجللی داده می شود. مقامات افغان می گویند که ورود سفیر جدید نشانه ای برای دیگر کشورها است تا برای رابطه رسمی با دولت تحت رهبری طالبان جلو بیایند. البته وزارت خارجه چین تلاش کرد با این مسئله به شکل یک روند عادی برخورد کند و در بیانیه ای اعلام کرد این چرخش عادی سفیر چین در افغانستان است و به منظور ادامه گفت‌وگو و همکاری میان چین و افغانستان است.
 
طالبان به طور رسمی توسط هیچ دولت خارجی به رسمیت شناخته نشده است، و پکن نشان نداد که آیا انتصاب روز چهارشنبه نشانه گام های گسترده تری برای به رسمیت شناختن رسمی طالبان است یا خیر. چندین رهبر طالبان همچنان تحت تحریم هستند و کرسی این کشور در سازمان ملل هنوز در اختیار دولت سابق مورد حمایت غرب است که توسط رئیس جمهور پیشین اشرف غنی رهبری می شد.  

طالبان برای احیای اقتصاد و رسیدگی به یک بحران انسانی به پایان دادن به انزوای بین المللی نیاز دارد اما غرب دارایی های افغانستان به ارزش میلیاردها دلار را مسدود کرده است.

استانداردهای دوگانه را کنار بگذارید
خودروی سفیر چین روز چهارشنبه با اسکورت یک کاروان پلیس از مسیر پردرخت کاخ ریاست جمهوری عبور کرد. وی مورد استقبال نیروهای یونیفورم پوش قرار گرفت و با مقامات بلندپایه طالبان از جمله محمد حسن آخوند که ریاست دولت را برعهده دارد و متقی وزیر امور خارجه طالبان دیدار کرد.  در بیانیه ای از سفارت چین در افغانستان که روز چهارشنبه منتشر شد، از جامعه جهانی خواسته شد تا مسیر گفتگو با طالبان را حفظ کند و آنها را تشویق به اتخاذ سیاست های میانه رو،  مبارزه با تروریسم و توسعه رابطه دوستانه با سایر کشورها کند.

در این عکس که دفتر رسانه ای نخست وزیر طالبان منتشر کرده است، سفیر جدید چین در افغانستان با محمد حسن آخوند، نخست وزیر طالبان دیدار می کند. در این بیانیه آمده است که برخی کشورها باید از آنچه در افغانستان اتفاق افتاد «درس بگیرند»، استانداردهای دوگانه را در مبارزه با «تروریسم» کنار بگذارند، دارایی های افغانستان در خارج از کشور را بازگردانند و تحریم ها را لغو کنند.

چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان است و مقامات طالبان تمایل خود برای روابط نزدیک تر با پکن را علنی کرده اند. وانگ یو، سفیر قبلی این کشور در افغانستان، در سال 2019 زمانی که دولت مورد حمایت غرب هنوز در قدرت بود، مسئولیت سفارت چین در کابل را برعهده داشت و دوره تصدی او ماه گذشته به پایان رسید.

سهیل شاهین، سخنگوی طالبان در دوحه به الجزیره گفت که این اقدام روابط بین دو کشور را بیشتر تقویت می کند و راه را برای همکاری در زمینه های مختلف هموار می کند.


سایر دولت‌ها پس از پایان دوره سفرای خود در افغانستان ترجیح دادند کاردار یا سرپرست سفارت معرفی کنند  با این حال، چین تصمیم گرفت سفیر جدیدی را معرفی کند.  دیپلمات های دیگری در کابل با عنوان سفیر وجود دارند، اما همه آنها قبل از سال 2021، زمانی که طالبان پس از عقب نشینی نیروهای ایالات متحده و ناتو پس از دو دهه جنگ و اشغال، قدرت را به دست گرفتند، پست های خود را به دست گرفتند.  تنها تعداد معدودی از کشورها و ارگان‌ها مانند پاکستان و اتحادیه اروپا، از آن زمان دیپلمات‌های ارشد خود را برای مأموریت‌های دیپلماتیک با استفاده از عنوان کاردار فرستاده‌اند که نیازی به ارائه استوارنامه سفیر به کشور میزبان ندارد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی ارشد طالبان به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که طبق سنت سفیران جدید استوارنامه خود را به رئیس کشور تقدیم می کنند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱
خدا کنه چین حداقل ما رو به اینا نفروشه
برچسب منتخب
# حادثه سقوط بالگرد رییس جمهور # سید ابراهیم رئیسی # حسین امیر عبداللهیان # سیدمحمدعلی آل هاشم # مالک رحمتی
وب گردی