بازدید 5709
مرور روزنامه‌های چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه

مدارا با طالبان بدون خط قرمز! / معلمان و دغدغه معیشت/رویا فروشی برای کسب ثروت 

سرنوشت متهم بزرگ اقتصادی به کجا رسید؟، معلمان در تنگنای معیشت و منزلت، قهرمانی هیچ پنالتی حسن‌زاده چقدر می‌ارزد؟، نتایج سنجش‌ها درباره دولتمردان سابق چه می‌گوید؟، عبرت‌های «بابک» برای «اکبر»‌ها، باغ ازگل در دست تحقیقات، چای دبش و یک اتفاق جدید به روایت سخنگوی دستگاه قضا، مجازات خاص برای سلبریتی‌ها و چالش‌های الاکلنگی معلمان و دانش آموزان از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۲۳۴۹۱۲
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۴:۲۲ 01 May 2024

به گزارش «تابناک» روزنامه‌های امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه در حالی چاپ و منتشر شد که گزارش رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور از ۱۰۰ برکناری با گشت ارشاد مدیران، تبدیل حکم اعدام «بابک زنجانی» به ۲۰ سال حبس، جنجال جدید طلافروشان و سیگنال نزولی دلار به بورس در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده ست.


در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم: 

معلمان و دغدغه معیشت


احمد مازنی طی یادداشتی در شماره امروز اعتماد با عنوان معلمان و دغدغه معیشت نوشت: روز دوازدهم اردیبهشت، در ایران روز معلم نام‌گذاری شده و درکنار بزرگداشت مقام علمی و فضائل انسانی استاد شهید مرتضی مطهری، از معلمان تجلیل و درباره اهمیت نقش آنان سخن‌ها گفته و همایش‌ها برگزار می‌شود. اما همانند بسیاری از مناسبت‌ها، این همایش‌ها و تجلیل و تکریم‌ها، در مقام عمل ره به جایی نمی‌برد و معلمان و دغدغه‌های‌شان به فراموشی سپرده می‌شود. مایه تاسف است که در کشور ما نیاز‌های معیشتی به مهم‌ترین دغدغه صنوف مختلف، از جمله معلمان تبدیل شده است، چرا؟ معمولا در پاسخ به این پرسش در مورد معلمان، جمعیت زیاد آنان را دلیل حقوق و مزایای اندک این قشر زحمت‌کش و اثر‌گذار جامعه می‌دانند. اما آیا زیاد بودن به معنی زیادی بودن است؟ همه ما می‌دانیم که شخصیت، باور، و رفتار فرزندان ما تحت تاثیر مستقیم تعلیم و تربیت معلمان است، و سلامت روان، جامعه‌پذیری، اعتماد به نفس، و هویت ملی و دینی فرزندان ما متاثر از آموزش و تربیت معلمان است، در این صورت اگر معلم آرامش روانی نداشته باشد، و به دلیل فقر مادی و مشکلات اقتصادی تمرکز لازم روی وظیفه و ماموریت اصلی خویش نداشته باشد، در این صورت چه انتظاری از خروجی نظام آموزشی می‌توان داشت؟ به نظر می‌رسد رسیدگی به نیاز‌های معلمان باید در دستور کار فوری و مستمر دولت قرار بگیرد، و متولیان امر در دولت و مجلس می‌بایست با اهتمام بیشتری به این مهم بپردازند و موانع را از سر راه این عزیزان بردارند و از فرصت حضور معلمان و فرهنگیان و همه صاحب‌نظران که دغدغه تعلیم و تربیت فرزندان این آب و خاک را دارند برای کمک به حل این مشکل استفاده کنند، البته از نقش انجمن‌های صنفی و سیاسی معلمان و فرهنگیان نیز نباید غافل شد این تشکل‌ها می‌توانند به دولت و مجلس در این زمینه و در سایر حوزه‌ها کمک کنند. البته لازم به ذکر است که قانون رتبه‌بندی فرهنگیان که پس از سال‌ها پیگیری در دولت دوازدهم و در نهایت در مجلس یازدهم به تصویب رسید گام مناسبی در جهت تأمین معیشت معلمان بود، اما در کنار ناکافی بودن این قانون، آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان دارای نقاط ضعف‌هایی است که می‌تواند موجب ناکارآمدی این قانون شود. 

شاخص‌هایی که در این آیین‌نامه پیش‌بینی شده تاثیر مستقیم یا حتی غیرمستقیمی بر ماموریت معلم ندارد و شاخص‌هایی که مستقل از عملکرد معلم و عدم توجه به مدرسه محوری و سازوکار‌های نامناسب ارزیابی در این آیین نامه که منجر به ارزیابی سلیقه‌ای می‌شود و در نتیجه نامطلوب و ناکارآمد خواهد بود.

 

مدارا با طالبان بدون خط قرمز!


روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان مدارا با طالبان بدون خط قرمز! نوشت: رواداری برای دولت‌ها یک راهبرد مفید و موثر برای دست‌یابی به موقعیت در سیاست‌های داخلی و خارجی است. اِعمال این راهبرد در زمینه سیاست داخلی هر قدر بیشتر باشد بهتر است، ولی در مورد سیاست خارجی اگر مرز مشخصی رعایت نشود، قطعاً زیان‌های فراوانی به همراه خواهد داشت.
از حکمرانان یک نظام سیاسی دینی همچون نظام جمهوری اسلامی انتظار اینست که حداکثر رواداری را در سیاست داخلی اِعمال کنند و به این فرموده پیامبر خدا صلی‌الله علیه وآله پای‌بندی نشان دهند که اگر حاکم در عفو اشتباه کند بهتر است از اینکه در عقوبت کردن گرفتار خطا شود. «.. فان الامام لان یخطئ فی العفو خیر له من ان یخطئ فی العقوبه». متاسفانه سیاست داخلی ما بر این توصیه رسول‌الله مبتنی نیست و بعضی از حکمرانان ما تصورشان اینست که با سختگیری و فشار حداکثری در کیفر دادن می‌توانند مردم را به مسیری که می‌خواهند سوق دهند. عجیب است که علیرغم تجربیات متعدد و مستمری که در زمینه کارآمد نبودن سیاست زور و فشار وجود دارد، این دسته از حکمرانان همواره بر استمرار این سیاست شکست‌خورده اصرار می‌ورزند.


عجیب‌تر اینکه همین حضرات که اِعمال فشار حداکثری در سیاست داخلی را می‌پسندند، در زمینه سیاست خارجی به ویژه درباره بعضی کشور‌ها که خطرناک بودنشان برای منطقه و آینده منافع ملی ایران اظهر من‌الشمس است، به رواداری کامل و بدون قید و شرط معتقدند! با اینکه طبق ضرب‌المثل معروف «مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید می‌ترسد» حکمرانان ما باید از کسانی که بدترین سابقه تروریستی، تکفیری، بدعهدی و پای‌بند نبودن به قوانین و مقررات بین‌المللی را دارند برحذر باشند، آن‌ها را به راحتی تحمل می‌کنند، تخلفاتشان را نادیده می‌گیرند و امتیازات زیادی در اختیارشان قرار می‌دهند.


امیرخان متقی، وزیر خارجه حکومت خودخوانده طالبان که از سران بدسابقه این گروه تروریستی تکفیری است، اخیراً ضمن انکار حضور داعش در افغانستان گفته است این گروه تحت حمایت سه کشور منطقه قرار دارد و این سه کشور داعش را حمایت می‌کنند و باعث ناامنی منطقه شده‌اند. هرچند امیرخان اسمی از این سه کشور نیاورده، ولی آشنایان با تفکر او گفته‌اند منظورش سه کشور تاجیکستان، ایران و پاکستان هستند که طبق ادعای این طالب متوهم، اولی نیروی انسانی داعش را تامین می‌کند، دومی راه عبور را برایشان باز می‌گذارد و سومی بودجه و مراکز برنامه‌ریزی آن‌ها را برعهده دارد.


جالب است که دولتمردان تاجیک و پاکستانی همواره از وجود گروه‌های متعدد تروریستی ازجمله داعش در افغانستان تحت حاکمیت طالبان خبر می‌دهند و این کشور را کانون ناامنی می‌دانند. از طرف دیگر، هر وقت قتل و غارت و جنایتی در افغانستان اتفاق می‌افتد حکومت خودخوانده طالبان آن را به گردن داعش می‌اندازد در حالی که همه می‌دانند طالبان با داعش تقسیم کار کرده و جنایت‌های خود را به گردن داعش می‌اندازد و داعش هم که با طالبان همدست است، این تقسیم کار را پذیرفته و جنایات را گردن می‌گیرد. با اینکه این واقعیت کاملاً قطعی و روشن است، امیرخان متقی با وقاحت تمام ادعا می‌کند داعش در افغانستان حضور ندارد و این سه کشور حامیان داعش هستند.


پاکستان و تاجیکستان در حال تسویه حساب با طالبان هستند و آنچه مایه تاسف است اینست که ایران هنوز به سیاست مدارا با این گروه تروریستی تکفیری ادامه می‌دهد و این گروه علیرغم بدعهدی‌ها و تخلفاتی که از قوانین بین‌المللی دارد دائماً از ایران امتیاز می‌گیرد. در نزدیک سه سالی که طالبان بر افغانستان سلطه دارد هنوز حاضر نشده حقابه ایران از هیرمند را بدهد و اخیراً که سرریز سیل به سیستان رسید، طالبان آن را به عنوان حقابه ایران جا زد! امتیازات سیاسی و تجاری زیادی نیز از ایران می‌گیرد و مهم‌تر اینکه خطر ناامنی در ایران به دلیل ورود عناصر وابسته به طالبان هر روز افزایش می‌یابد، ولی حکمرانان ما به هشدار‌ها اعتنا نمی‌کنند. حالا که امیرخان هم ایران را به همکاری با داعش متهم کرده آیا باز هم سیاست مدارا با طالبان جایز است؟ خط قرمز کجاست؟


رویا فروشی برای کسب ثروت 


آرین احمدی طی یادداشتی در شماره امروز ابتکار با عنوان رویا فروشی برای کسب ثروت نوشت: یک شبه پولدار شدن، یک ماهه رتبه برتر کنکور شدن، چاقی و لاغری فوری در عرض یک هفته و ... تبلیغاتی هستند که این روز‌ها بسیار زیاد با آن‌ها مواجه می‌شویم. از پیامک‌های فراوان تبلیغاتی و آگهی‌های اینترنتی و تبلیغات عجیب و غریب فضای مجازی گرفته تا انواع رسانه‌ها، همگی پر شده‌اند از تبلیغاتی با این مضامین و جالب‌تر آنکه خدمات خود را هم تضمین می‌کنند و البته گویی نظارت خاصی هم برایشان وجود ندارد و متاسفانه هر روز هم به تعدادشان افزوده می‌شود و شوربختانه‌تر آنکه مخاطبان بسیاری هم دارند و بسیاری از مردم با رویای یک شبه موفق شدن فریب اینگونه تبلیغات را می‌خورند و هزینه‌های مالی و زمانی و متاسفانه خیلی از اوقات روانی بسیاری را بابت اینگونه تبلیغات می‌پردازند.


به تازگی هم متاسفانه پای برخی سلبریتی‌ها و بلاگر‌های معروف به اینگونه تبلیغات باز شده و این گونه افراد سود جو هم نقش پر رنگی در تشویق و اعتماد مردم به پذیرش این گونه تبلیغات دارند! سلبریتی‌ها و بلاگر‌هایی که متاسفانه نظارت خاصی برایشان وجود ندارد، هر چه دلشان می‌خواهد می‌گویند و تبلیغ می‌کنند و البته مالیاتی هم نمی‌پردازند!


پایین بودن سرانه مطالعه و کم بودن سواد رسانه‌ای، افزایش روحیه فست فودی (روحیه‌ای که تحمل صبر ندارد و می‌خواهد همه چیز را به سرعت همانند فست فود به دست بیاورد)، شرایط اقتصادی این روز‌های مردم و از همه مهم‌تر نبود نظارت کافی و نبود دغدغه‌مندی لازم فرهنگی می‌توانند از علل افزایش اینگونه تبلیغات و جذب مردم باشد. البته از نقش کسانی که با رانت و اختلاس یک شبه ثروتمند شده اند و جو روانی که در جامعه ایجاد می‌کنند هم نمی‌توان به سادگی گذشت.

قطعا افزایش این مدل تبلیغات و همایش‌ها می‌تواند تاثیرات بسیار بدی در جامعه و علی الخصوص نوجوانان و جوانان داشته باشد، از نوجوانان و جوانانی که به آن‌ها القا می‌شود می‌توانند بدون تلاش و طی کردن مراحل لازم به موفقیت برسند و تعاریف اصولی موفقیت را در ذهن ایشان تغییر می‌دهند، نمی‌توان انتظار هدفمند و اصولی تلاش کردن و البته رشد و تعالی را داشت و همین مساله باعث شده این روز‌ها تعداد کمتری از نوجوانان و جوانان اشتیاق به یادگیری علم و یا مهارت خاصی را از خود نشان دهند و متاسفانه خیلی‌هایشان با سودای یک شبه ثروتمند شدن و یا یک شبه موفق شدن روز‌های ناب و طلایی جوانی‌شان را می‌گذرانند و حتی مشاغل و نحوه‌ی زندگی پدر و مادر خود را به تمسخر می‌گیرند و اصولا با هرگونه کار کارمندی، کارگری، مهندسی و هر کاری که نیاز به تلاش دارد مخالف هستند و برایشان جذاب‌ترین شغل بلاگری است.
و، اما سه پرسش اساسی که مطرح می‌شود این است که ۱- با وجود تعداد بسیار زیاد نهاد‌های فرهنگی در کشور که عمدتا دارای بودجه‌های فراوانی هم هستند، چرا فرهنگ سازی لازم از قبیل آموزش سواد رسانه‌ای به آحاد مردم و یا ترویج فرهنگ کار و تلاش و ... برای این مهم صورت نگرفته است؟ البته از سهم آموزش و پرورش در این مقوله مهم نمی‌توان به سادگی گذشت!
۲-اصولا فرآیند کسب مجوز اینگونه تبلیغات و همایش‌ها چگونه است و چطور نظارتی بر روی آن‌ها صورت می‌گیرد؟
۳-آیا کشور به این میزان بلاگر و سلبریتی نیاز دارد؟ کمبود نیروی ماهر و کارمند و کارگر متخصص در آینده چگونه تامین خواهد شد؟


به نظر می‌رسد عدم فعالیت‌های فرهنگی و رسانه‌ای لازم در جهت از بین بردن جو چنین تبلیغات و افکاری می‌تواند خسارات جبران ناپذیری را به فضای کاری و روانی جامعه و علی الخصوص نوجوانان و جوانان وارد سازد، و انتظار می‌رود نهاد‌های فرهنگی و نظارتی هر چه سریع‌تر در جهت مقابله با این مقوله جدید اجتماعی تمهیدات لازم را بیاندیشند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۴
رویا پردازی در بسیاری موارد واقعیت پیدا کرده ودیگر رویا نیست.خیلی ها یک شبه ثروتمند شدند انهم از نوع اثروت افسانه ای یش!خیلی ها در کنکوربا رتبه 10000 و15000 به جای افرادی با رتبه1000 و2000 نشستند!......
پاسخ ها
a
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
البته در دانشگاه مشخص است چه افرادی هستند و اسامی و شغل مشخص
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
زاکانی: برای کمک به «طرح نور» پلیس کاملا آماده هستیم. شهرداری وظیفه دارد که محیط‌بانی کند تا فضا به سمت بی حجابی در جامعه گسترش پیدا نکند.
خوش بحال بابک رنجانی، ۲/۶ میلیارد یورو ۲۰۰۰ تومنی کاسب تحریم شد و در خارج جاسازی کرد

حالا با یورو ۷۰ تومنی (یک سی و پنجم آن را به ریال امروز ) را تسویه کرده و از هتل ۵

ستاره اوین و لواسان تشریف می‌برند به هتل‌های ۷ ستاره در میامی و بورلی هیلز و جنوب فرانسه وو

و تا هفتاد نسل بعدش می‌خورند و می‌نوشند و دعا به جان مردم فلکزده شده ایران هم نمی‌کنند !!!!!!
پاسخ ها
تیزبین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
دلیل عفو زنجانی همکاری و استرداد اموال بوده است بسیار عالی ولی آیا این عفو را نمیشد در خصوص سایر دزدان بیت المال لحاظ کرد مانند امیرخسروی و دیگر سلاطین؟ چرا آنها باید درکمترین زمان ممکن اعدام شوند ولی بابک خان 10 سال در بهترین شرایط به سر برد و در نهایت به دلیل بازگرداندن اموال شامل عفو قرار گیرد شاید آن دیگران هم اگر مهلتی داده میشد اموال دزدی را برمی گردانند.
علی
| United States of America |
۲۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
قدیمی ها میگفتن پدر پول بسوزه چکارها که نمیکنه
پس از کاهش حکم زنجانی به 20 سال، ظرف ماههای آینده با تحمل یک سوم مدت محکومیت آزاد خواهد شد!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
بابک زنجانی مدت زیادی در زندان نبود که حالا بخواهد آزاد شود .
آش خرید اتوبوس‌ و ون و تاکسی های برقی به قیمت دو میلیارد یورو توسط زاکانی و

رفقایش در شهرداری تهران از یک شرکت ساختمانی چینی بقدری شور شده است !!!!

که حتی اعضای شورای شهر تهران که اکثرا هم جناح و هم طیف او از جبهه پایداری ها هستند هم نتوانستند ، نوش جان کنند !!!

و نرگس سلیمانی هم لب به انتقاد صریح و شفاف گشوده و با طعنه گفته : این داستان

مشابه کسی است که با یک کاسه ماست ، میخواست ، کل آب دریا را دوغ بسازد !!!¡
مدارای بیش از حد با طالبان ناشی از این است که خودکرده را تدبیر نیست!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
باید با همه کشورها به خصوص با همسایه ها مدارای همراه با سیاست کرد
متاسفانه افراط در دشمنی باغرب، باعث شده در برخورد با شرق و طالبان، دچار ضعف و سیاسی کاری بیش از حد شویم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
خود آمریکا عامل اصلی بازگشت طالبان بود
"مدارا با طالبان بدون خط قرمز!" یکی از دلایل روی کار آمدن طالبان( جنبش اصیل منطقه) همین مدارا ها بود.
روزنامه جمهوری اسلامی اگر به آمار بالای بازداشتی های داعش بعد از حملات شاهچراغ و انفجار کرمان توجه می کرد شاید حرف امیرخان متقی را خالی از قرینه و شاهد نمی دید. آمار بازداشت داعشی‌های در حال تردد از ایران به افغانستان بعد از حمله اول شاهچراغ، توسط وزارت اطلاعات و به صورت رسمی، بیش از 200 نفر اعلام می شود.
بابک زنجانی آزاد باید گردد ، توماج صالحی اعدام باید گردد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
حتی شوخیش هم قشنگ نیست
طالبان هم از نمونه دست پخت های دموکرات هاست .
طالبان هم پیمان القائده و داعش بود و هست چون آبشخور عقیدتی آنها یکی است انتظار اینکه دست از جنایت بردارند بیهوده است همین دیروز یک مسجد شیعیان را در هرات منفجر کردند . میلیون ها افغان را روانه ایران کردند از امکانات مردم سوء استفاده می کنند برای مردم خط و نشان هم می کشند .
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۱:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
القاعده
ایران فعلی در اشغال افغان ها
چقدر کسانی که دلسوز بودند
فریاد زدند، ولی فایده نداشت و تو گوش هیچ نماینده مجلس و دولتمرد نرفت.
حالا می رود که تبدیل به یک چالش تمام عیار ملی برای این کشور شود.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۱:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
تو چند ماه گذشته که کار بنایی و نصب تجهیزات داشتم فقط افاغنه کار رو‌انجام دادن و حق کارگرایرانی به راحتی خورده شد.
برو ببین در شیپور ودیوار چه خبره. اصلا کسی هست آگهی را چک کنه. هرج ومرج قیمت املاک بیداد می کنه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
بنگاهی هستی؟
ترازو عدالت بهم خورده بستگی به باد داره !؟
باسلام.امرورز روز جهانی کارگر است. وبهتر بود ضمن گرامیداشت این روز به مشکلات کارگران هم پرداخته می شد. زیرا 15میلیون نفر باخانواده هستن.
تابناک شوکه کردی مارو امروز ، هفت بار هشت بار گشتم دنبال مقاله روزنامه جوان نبود ؛ فکر کردم سایت رو اشتباه اومذم دیدم نه ، باز باورم نشد رفتم سایتش که مطمین شم امروز چاپ شده و مقاله داشته !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
روزنامه جوان سر گرم تکذیب است امروز .
فکر کنم یکی شعر حافظ رو برعکس برای وزارت کشور خونده و گفته
با طالبان مروت با هموطنان مدارا

البته فعلا مدارا هم خبری نیست ، بیشتر با هموطنان مکاقاته تا مدارا
زنجانی یک بدهکار بود فقط
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
زنجانی فقط یک واسطه و دلال بود
مدیرعامل خانه سینما: هیچ نهادی حق لغو کنسرتاها را ندارد!!!!

عمو یادگار خوابی یا بیدار !!!
وقتی می گین کشور با سیره علی اداره می شه ، بهتره توضیح بدین کدوم علی .
اگه منظورتون علی بن ابوطالبه ، من کلی نهج‌البلاغه ایشون رو گشتم حتی یک مورد هم در مورد برخورد با بی حجاب ندیدم . اما تا دلت بخواد نامه به مالک اشتر و سایر والیان بود که حضرت در مورد حفاظت از بیت المال و جلوگیری از حق الناس خوری به انها سفارش کردن .
دعدغه معیشت : دولت هر روز (بغیر از اقلیت خودی) اکثریت مردم رو فقیرتر میکنه و با سیاستهای زوری و دستوری بازارها و تولید رو به طرف رکود میبره و قشر غیر مولد حامی خود را رو پرورش میده و کسری بودجش رو از جیب مردم در میاره. داریم بکجا میرویم و هدف چیست ؟
برچسب منتخب
# نمایشگاه کتاب # خداداد افشاریان # سد قیز قلعه سی # جلفا # ورزقان
وب گردی