اجراهای زنده موسیقی در هفتههای پیشین رو از سر گرفته میشود تا بار دیگر در قبال کمترین امکانات، گزافترین هزینهها دریافت شود اما این تمام ماجرا نیست و یک اتفاق این بار پررنگتر از دفعات پیش شده و آن هم قرار دادن دو اجرا برای بسیاری از گروهها و خوانندگان در یک شب و با فاصله بسیار کم است که عملاً تضعیف حقوق صاحبین صندلیهای کنسرت است و به همین دلیل پیش از خرید بلیت 100 هزار تومانی اندکی تدبیر کنید!
به گزارش «تابناک»، شرکتهای برگزارکننده کنسرتهای موسیقی و به طور خاص یکی از شرکتها که بیش از سایرین در این زمینه نقش دارد، علی رغم انتقاداتی که نسبت به برگزاری کنسرت در سالنهای غیراستاندارد میلاد نمایشگاه بین المللی و همایشهای برج میلاد صورت پذیرفت، همچنان قصد دارند تا پس از ماه مبارک رمضان کنسرتهایشان را در این مجموعهها برگزار کنند و متاسفانه گروههای موسیقی نیز با این برگزارکنندگان همراه کردهاند و برخلاف همایون شجریان، کنسرتشان را با پذیرش درآمد کمتر، در سالن استاندارد تالار وحدت برگزار نمیکنند.
در این زمینه هرچند خوانندگان مقصرند، اما شرکتهای برگزارکننده به مراتب بیش از خوانندگان در تضییع حقوق خریداران بلیت کنسرتها مقصر بوده و البته تقصیر اصلی متوجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره موسیقی این نهاد است که حداقل ها را نیز برای صدور مجوز برگزاری کنسرت در نظر نمیگیرد و ناظر این نهاد، بر کیفیت برگزاری کنسرتها نظارت جدی ندارد. اینگونه است که همچنان برای کنسرتهای پیش رو، بلیت صندلیهای بالکن برج میلاد و صندلیهای نقاط دارای دید کور سالن نمایشگاه بین المللی در حال پیش فروش است!
توصیه میکنیم، بلیتهای بالکن سالن برج میلاد به جز دو ردیف نخست را برای "کنسرت" نخرید اما ندیدن کنسرت در عین حال که هزینه 30 تا 50 هزار تومانی (قیمت صندلیهای موقعیتهای کور کنسرتها نسبت به سن) تنها اتفاقی نیست که رخ میدهد، بلکه به واسطه آنکه این سالنها برای اجراهای موسیقی به طور تخصصی طراحی نشدهاند و کارکرد همایش دارند، صدا به طور یکسان در نقاط مختلف سالن توزیع نمیشود و در واقع اگر در موقعیت بدی قرار داشته باشد، ممکن است صدای سازها بسیار بالاتر از حد معمول گوشهایتان را نوازش دهد!
حال به این دو مشکل ریشهای، میتوانید معضل تازهای نیز بیافزاید و آن هم خسته بودن گروه موسیقی است که مقابلتان خواهند نشست و اجرای زنده خواهند داشت. ظاهراً دشواری دریافت مجوز برای روزهای متعدد، باعث شده که شرکتهای برگزارکننده کنسرت در هفتههای پیش رو برای برخی خوانندگان و گروههای موسیقی سنتی، دو اجرا در یک روز و آن هم با فاصله زمانی اندکی در نظر بگیرند و کنسرتها را به حداکثر سوددهی ممکن برسانند.
این اتفاق قطعاً منجر به آن خواهد شد که اجرای دوم گروههای موسیقی از کیفیت اجرای نخست در هر شب برخوردار نباشد اما هزینه این کنسرتها هیچ تفاوتی با هم ندارند و این به هوش شما بازمیگردد که تنها برای اجرای نخست گروهها در هر شب، پول پرداخت کنید و برای اجرای دوم حتی اگر بلیت مجانی داشتید نیز نروید، چرا که احتمالاً چهرهای خسته از خواننده و نوازندگانی را شاهد خواهید بود که برای سومین یا چهارمین ساعت در حال نواختن و خواندن نشسته و ایستاده هستند و طبیعتاً بیش از آنکه فرصت تمرکز برای ارائه اثر باکیفیت باشند، درصدند تا هماهنگی حداقلی اجرایشان از دست نرود!
به دلیل شیب کم سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی، ارتفاع صندلیها نسبت به ردیف جلو کم بوده
و تنها کافی است، شخص نشسته در ردیف جلوی شما قدی بلندتر از 180 سانتیمتر داشته باشد! این سلسله اتفاقها در حالی رخ میدهد که اگر بهانه محدودیت سالن را بپذیریم (این بهانه نیز با توجه به وجود تالار وحدت وجود ندارد و تنها ظرفیت کمتر تالار وحدت و امکان دست درآمد کمتر باعث انتخاب سالن غیراستاندارد میشود)، نمیتوان توجیهی به جز سواستفاده از علاقه مردم به موسیقی سنتی و پاپ تصور کرد و متاسفانه وزارت فرهنگ و ارشاد نیز پیگیر اجرای حداقل استانداردها در برگزاری کنسرتها، یعنی الزام به اجرای تنها و تنها یک اجرا توسط هر گروه، نیست و ظاهراً موسیقی در این چندساله متولی نداشته یا متولیاش به جز صدور مجوز آلبوم و کنسرت، تکلیف دیگری برای خود قائل نبوده است!
از این منظر مجدداً تاکید میکنیم برای تنبیه شرکتهایی که در رفتاری غیراخلاقی و خلاف استانداردها، توالی کنسرت ها را در هر شب در نظر میگیرند، ابتداً توصیه میکنیم تنها اقدام به خرید بلیت کنسرتهای سانس اول هر شب را نمایید و به هیچ عنوان حاضر به خرید صندلیهای سانس دوم یک کنسرت نشوید که علاوه بر ظلم به خود و همراهانتان، به موسیقی ایران ظلم کردهاید و تنها به کسب درآمد برخی شرکتها از روشهای غیرصحیح کمک کردهاید و بر این مشی استوار باشید، حتی اگر تماشای یک اجرای زنده را از دست بدهید.
همچنین در هنگام خرید بلیت کنسرت به خصوص برای دو سالن همایشهای برج میلاد و سالن میلاد نمایشگاه بین المللی نسبت به موقعیت صندلیها اندکی تامل نمایید و از خرید بلیت صندلیهای گوشهها و همچنین بالکن (سالن برج میلاد) پرهیز کنید. در سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی نیز توصیه میکنیم به جز دو ردیف وسط، بلیتی نخرید و در صندلیهای میانی نیز تنها اقدام به خرید بلیت صندلیهایی نمایید که فاصله شان تا سن بیش از 10 متر نباشد، هرچند شاید با این شرایط نیز در بسیاری از دقایق نتوانید کنسرت را ببینید اما حداقل در نقطهای نشسته اید که بهترین صدا را نسبت به دیگر نقاط خواهید شنید.
این توصیهها را به دوستانتان و به خصوص اشخاصی که برای نخستین بار با شوق و ذوق و تقبل هزینه سنگین به کنسرت میروند نیز داشته باشید و بدین ترتیب مانع از تحصیل بخشی از درآمد این شرکتها به قیمت پشیمان شدن گروهی از مردم از هزینه برای موسیقی زنده ایرانی شوید تا چنین نشود که بخشی از این مردم که چنین هزینههایی انجام دادهاند، دیگر پایشان را به کنسرتها نگذارند. یادمان باشد کیفیت شنیدن موسیقی زنده، از اصل شنیدن موسیقی زنده پراهمیت تر است، بنابراین مراقب باشیم پولمان را دور نریزیم.