بازدید 12936
حاشیه‌نگاری بر زلزله مورموری و تب مسئولان؛

مردمی که نماینده درد ندارند و زیر سایه استیضاح فراموش شدند!

گویی همه چیز زیر سایه سنگین استیضاح وزیر علوم گم شده تا از یک سو دولتمردان فکر و ذکرشان را به رویداد روز چهارشنبه معطوف کرده باشند و از سوی دیگر، نمایندگان مجلس، همه تلاشان را برای همراهی با دولت یا انداختن وزیر به کار بسته باشند و هیچ کسی به دنبال نمایندگی درد مردم نباشد و ...
کد خبر: ۴۲۶۹۲۸
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۶:۴۰ 19 August 2014
یک بار نه، چند بار اخبار روز گذشته را مرور کنید و بعد اگر حوصله داشتید، به اخبار زلزله‌های گذشته هم سری بزنید؛ نکات جالبی دستگیرتان خواهد شد!

نخست: یک خبر بدِ تکراری و یک خبر خوبِ جدید!

به گزارش «تابناک»، روز گذشته هنوز آفتاب گرم نشده بود که از استان ایلام خبر رسید زلزله‌ای با بزرگی ۶.‌۱ در مقیاس ریشتر، بخش‌هایی از شهرستان آبدانان را آنچنان لرزانده که ساکنان دو سه استان دیگر نیز به وحشت افتاده‌اند؛ زلزله‌ای با کانون واقع در بخش مورموری که می‌توانست بسیار شوم باشد، ولی پیش لرزه‌های روزهای گذشته آن، مردم را هشیار کرده بود و خوش‌بختانه بی‌تلفات ماند.

آن گونه که حسین درخشان، سخنگوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور در واپسین دقایق شب گذشته به «تابناک» گفت، ارزیابی‌های تیم‌های فرستاده شده این نهاد به ثبت آمار ۳۱۷ مجروح و مصدوم و خرابی و آسیب‌های جزئی و کلی ساختمان‌ها و منازل محدود ماند و خوشبختانه هیچ هموطنی در این حادثه رخت کوچ به دیار باقی تن نکرد و حتی مجروحان نیز جز بیست تن، مابقی سرپایی مداوا شدند و از آن بیست تن که به مراکز درمانی اعزام شده بودند نیز، تنها هشت تن کارشان به بستری کشید، که امیدواریم بهبودی عاجل بیابند.

البته قطع راه‌های ارتباطی و خطوط برق و تلفن، تخریب دیگری بود که رخ داده بود و برای رفع آن، همه مسئولان استانی به سرعت دست به کار شدند. این‌ها علاوه بر تجهیزات و کمک‌هایی بود که امداد و نجات از استان‌های معین ایلام به منطقه گسیل داشت تا همزمان با ادامه کار ارزیابی‌ها، کار تغذیه و اسکان اضطراری آسیب دیدگان از زلزله انجام شود.

بدین ترتیب خبر بد و تکراری زلزله در کشورمان که غالبا به وداع برخی هموطنان با جان شیرین گره می‌خورد، این بار به خبری خوب، جدید و البته نادر ختم شده بود؛ خبری که وقوع بیش از هفتاد پس لرزه که ‌گاه بزرگی‌شان به 6 ریشتر هم رسید، نتوانست تغییری در شیرینی آن پدید آورد.

بعد: یک خبر بدِ تکراری اما کمتر شنیده شده!

هر چه به خیر گذشتن این زلزله و محدود ماندن خسارت‌های آن به مسائل مالی جای خوشحالی داشت، هوای عصر که به گرگ و میش غروب نزدیک می‌شد، به مانند انبوه زلزله‌های قبلی، آبستن خبر ناخوشی بود که از راه رسید؛ نگرانی از نزدیک بودن شب و ترس از تکرار زلزله یا وقوع پس‌لرزه‌های قدرتمند که می‌تواند ستون‌ها و دیوارهای سست شده را فرو ریزد و به همین دلیل، زمینه ظهور یک خبر بد تکراری در این مواقع را فراهم می‌آورد.

بخشی از افرادی که خانه‌شان آسیب خاصی هم ندیده، در صف متقاضیان دریافت امکانات اسکان اضطراری قرار می‌گیرند، چون بهره بردن از تمامی کمک‌های رسیده را حق خود می‌دانند؛ غافل از آنکه مثلا آن چادری که برای دریافتش اصرار دارند، شاید در جای دیگری، دریافت کننده مستحق‌تری داشته باشد.

از این دست حکایات‌‌ تلخ تا دلتان بخواهد در زمان وقوع زلزله‌های قبل هم رخ داده است و قصدمان از بیان آن نه تکرار مکررات است و نه خدای ناکرده نادیده گرفتن رنجی که بر مردم زلزله زده می‌رود، بلکه نشان دادن «معلولی» را نشانه رفته‌ایم که «علت» آن را باید جایی بیرون از مناطق زلزله زده جست‌وجو کرد.

البته امدادگران با این مسائل آشنا هستند و به هزار و یک دلیل ـ یکی توزیع عادلانه امکانات ـ ترجیح می‌دهند تا جایی که مقدور است، از اسکان انفرادی افراد زلزله زده پرهیز کرده و با دایر کردن اردوگاه‌ها، به یاری آسیب دیدگان بشتابند.

زلزله روز گذشته نیز از این قاعده پیروی کرد تا شب به نیمه نرسیده، ۹ اردوگاه در شهر آبدانان دایر شده و به شورای شهر تحویل شود و دو اردوگاه هم در مورموری برای زلزله زدگان دایر شود؛ این‌ها را سخنگوی امداد و نجات می‌گوید و ‌می‌افزاید: ساخت اردوگاه‌های مورموری تقریبا نیمه‌های شب تمام شد. هم چنان فرستادن اقلام مورد نیاز از استان‌های معین به منطقه زلزله زده ادامه دارد و حتی برای آنکه جانب احتیاط را رعایت کرده و ذخیره مناسبی در منطقه فراهم آوریم، محموله شش هزار چادر دیگر از استان تهران را ساعت ده شب راهی منطقه کردیم.

پایان: اخباری که گم شد؛ علتی که خود را نشان داد

تا اینجای کار همه چیز به روال و قاعده‌مند به نظر می‌رسد و حتی گزارش‌های رسیده حکایت از حضور مسئولان استانی در منطقه زلزله زده دارد که مایه خوشحالی است؛ اما وقتی به یاد می‌آوریم که حدود یک ماه تا فرا رسیدن فصل سرما و بازگشایی مدارس باقی است و تجربه فراموش شدن مردم زلزله زده پس از مدتی را مرور می‌کنیم، خیالمان مغشوش خواهد شد.

از زلزله استان بوشهر گرفته تا زلزله مخرب ورزقان، زلزله زدگان یا گرما کشیده‌اند یا در سرما بی‌پناه مانده‌اند و همین یادآوری‌ها کافی است تا دریابیم چرا مردم زلزله زده تلاش دارند حالا که حضور پر رنگ امدادگران و نهادها‌ ‌را می‌بینند، برای به دست آوردن اطمینان خاطر از آینده هم که شده،‌ حداکثر بهره را ببرند، چون معلوم نیست تا چه زمانی در کانون توجه هستند.

این حقیقت تلخ هنگامی ملموس‌تر می‌شود که می‌بینیم بیشتر مسئولان پس از اقدامات مواقع اضطراری و شرایط هشدار، خیلی دیر به یاد راهکاری کمک برای بازسازی می‌افتند؛ چه در قالب دیرکرد در تصویب مصوبه‌هایی که لازم است و چه ساده از کنار مشکلاتی گذشتن که هنوز زمان می‌برد تا اثراتشان آشکار شود.

گویی مردم با مرور سرنوشت حوادث متعدد دریافته‌اند، هرچه در روزهای ابتدایی وقوع یک رویداد، همه زود گرم می‌شوند و دست‌های زیادی برای یاری رساندن به آسیب دیدگان وجود دارد، به همین نسبت همه زود سرد خواهند شد و دست حمایتشان را پس خواهند کشید، پس باید فرصت را غنیمت شمرد و چندان منتظر حمایت‌های بعدی نماند.

این نکته که به وضوح در تاریخچه بسیاری حوادث غیر مترقبه به چشم می‌خورد، در مرور اخبار زلزله روز گذشته هم به سادگی قابل درک و مشهود می‌نماید؛ وقتی می‌بینیم نمایندگان مجلس و دولت مردان هیچ اظهار نظری درباره لزوم بازسازی سریع مناطق زلزله زده نداشته و مصوبه‌ای برای اختصاص بودجه برای بازسازی مناطق آسیب دیده میان اخبار به چشم نمی‌خورد تا مایه دلگرمی مردم زلزله زده باشد.

گویی همه چیز زیر سایه سنگین استیضاح وزیر علوم گم شده تا از یک سو دولتمردان فکر و ذکرشان را به رویداد روز چهارشنبه معطوف کرده باشند و از سوی دیگر، نمایندگان مجلس همه تلاشان را برای همراهی با دولت یا انداختن وزیر به کار بسته باشند و هیچ کسی نخواهد که نماینده درد مردم لقب گیرد.

گویی مسئولان فراموش کرده باشند که اکنون بخشی از مردم زلزله‌زده در گرمای حدود پنجاه درجه سانتی‌گراد بی‌خانمان شده‌اند و دیر نیست که در سرمای فصل‌های پیش روی، با مشکلات دیگری دست به گریبان شوند که اگر فراموش نکرده بودند، حتما به اندازه کسری از موضع‌گیری‌های متعددشان درباره استیضاح وزیر، به زلزله مورموری می‌پرداختند و از تصمیماتشان برای بازگشت اوضاع آن مناطق به روال پیش سخن می‌گفتند!
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶۲
انتشار یافته: ۳۴
با سلام
يك نگاه به سابقه تاريخي بازسازي مناطق زلزله در كشور به روشني به اين
نكته ميرسيم كه در دولت كسي به فكر ملت نيست و همه هياهوهاي اول زلزله فقط براي خودي نشان دادن و بيشتر جنبه تبليغات دارد تا عمل
رودبار و بم و اذربايجان و ديگر نقاط
دولت نهم و دهم بيشتر با مردم بازي ميكرد تا كاري براي انان انجام بدهدو لذا مردم به بي توجهي دولت در امور خود عادت كردند و دست بر زانوي خود گذاشته و از جا بلند شده و كارهاي خود را خود انجام ميدهند البته اگر دولت انهم بگذارد
دولت و مجلس ساز خودشان را ميزنند و مردم در حاشيه ضمن اجبار به حل مسايل روزمره خود بايد به اجبار ساز اين مجلسيان و دولتيان را نيز
بشنود به بطريقي كه گويا اين مردم بايد دولت و مجلس را اداره كنند و و گويي دولت مجلس وطيفه اي نسبت به مردم ندارند و كار خودشان را براي حل مسايل خودشان دنبال ميكنند لطفا به سوابق روجوع شود و نتيجه را از كارهاي انجام شده ملاحظه نمايند و خود نسبت به سهم مردم قضاوت كنند
شانس آوردید که نماینده ندارید فقط فراموش شدید اگر داشتید نابود می شدید.
حرف دل مردم رازدید من به عنوان یک خبرنگار دراستان خوزستان بگویم حالا طوری شده که مسولین شهرستان درهندیجان عزل ونصب خبرنگاران تصمیم گیری میکنند باید به این دولت تبریک گفت که در امورخبر نگاران دخالت بکنند
مردم استان من همیشه مظلوم و بی پناه بودن و هیچ وقت توقع زیادی نداشتن
خدا دوستشون داره
اونا هم خدا رو دارن
چقدر تیتر این خبر قشنگ بود
بله متاسفانه همه چیز مجلس شده گرو کشی سیاسی بجای بررسی درد های مردم
خیلی سالهاست که مردم فراموش شده اند نمایندگان مجلس دنبال منفعت خودشان هستند زلزله مردم ما بی خانبان کرده انها دنبال کسب شهرت برای استیضاح هستند
مرسی تابناک؛ واقعاً حقیقت را گفتی هرچند حقیقت بسیار تلخی است.
شما اشتباه گرفتید!! آنجا خانه نمایندگان مردم نیست. آنجا محل برگزاری مسابقات حذفی بین احزاب و گروه هاست!!!
دمت گرم تابی جون .خداییش دتنها سایتی بود که فارغ از هیاهوی استیضاح وزیر علوم خبر رو پوشش دادی
درود بر شما،واقعیت را گفتی
خب یه سئوال:
همه میگن منطقه محروم وفاقد امکانات ومردم فقیر و....
خب
چرا قبل اومدن زلزله کسی به فکرشون نبوده؟ یعنی حتما اول باید زلزله بیاد تا دوا چادر و یکم خرما بهشون بدیم و بگیم رسیدگی شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
یکی من رو از سردرگمیدر بیاره
برايم خيلي سخت است كه در زمانهاي تنهايي، با سايه ام درد و دل كنم
اما سخت تر از آن، زماني است كه هوا ابري باشد
در اين روزها حالم خوب نيست و مدام سرگردانم
ديگر لبخندي بر لب ندارم و لب و لبخندم هر دو درد مي كنند
از زمانيكه خودم را شناختم، فهميدم از ما كه گذشت!
اما تو ياد بگير هر چيزي را كه آروز مي كني
دقيقا" همانطوري باشد كه بايد اتفاق بيافتد
نمي دانم كه مي داني يا نه؟
اما بچه كه بوديم
جاده ها خراب بود
نيمكت مدرسه ها خراب بود
شيرهاي آب خراب بود
زنگ در خانه ها خراب بود
ولي آمها سالم بودند...
حالا چه فرقي مي كند كه كجا زندگي مي كني
وقتي زبانت را نمي فهمند
هر كجا كه باشي انگار آنجا غريبه اي!
ديگر نمي خواهم يكي بيايد و در پائين زندگيم بنويسد:
چند سال بعد...!
خدايا؛ اگر زندگي اين است
پس يك دل سير باران مي خواهم
تا با آن تمام شوم
تنها از اين طريق است كه مي توانم نجات يابم
خدایا همیشه شکرت و اینبار به خاطر اینکه هموطنانم از زلزله جان سالم به در بردند.
امیدوارم حالا ما جانشینانت بر روی زمین کاری نکنیم که از سختی مالی زندگی جان سالم به در نبرند.
و این است جهان سوم
با سلام،
چقدر بده واسه یک خبرنگار که بخواد از درد ورنج مردم به نفع گرایش خودش سو استفاده کنه.
عزیز دلم که این خبرر رو تحریر کردی، شما احتمالا از مخالفان استیضاح وزیر علوم که جمع تحصیل کرده کشور را بی سواد میخواند و یا دائما به دنبال سردواندن و دروغ به جامعه تحصیل کرده است، نیستید؟
وقتی خود سایت تابناک تمامی نظرات مردم و خواننده هاشو بودن هیچ مداخله ای پخش نمی کنه و بعضا فقط نظرات با چند هزارم درصد که رنگ بوی سیاسی دارن اونم برای اینکه خالی از زیباز این مسولیت شانه خالی می کنه به عبارت ساده تر شاید تابناک مثل خیلی از مردم کشورم می ترسه همه نظرات رو بگه اخه تو کشور من ازادی بیان موج میزنه
نوشتم چنین خبرهایی وقتی نه زبانی برای گفتن است و نه گوشی برای شنیدن چه فایده ایی داره
ما محکومیمم به مردگی نه زندگی!
نماینده ای که از احمدی نزاد پول می گیرد مسلم است که دیگه دغدغه ندارد
ای بابا وقتی شهرستان ها مسافرت می کنیم تازه می فهمیم مردم چه عقب نگه داشته شده اند چه کسی قراره پاسخ گوی این عقب نگه داشتن بشه خدا می دونه بدون هیچ امکاناتی زندگی می کنند و صداشون هم در نمی یاد
خدایا
مردم ایران را محتاج نمایندگان مجلس نگردان.
ظهور امام زمان (عج) را نزدیک بگردان.
من موندم اینا نماینده خودشون هستن یا مردم
فقط فتنه 88 برای نماینده ها مهمه!
دارا جهان ندارد، سارا زبان ندارد
بابا ستاره ای در هفت آسمان ندارد
کارون ز چشمه خشکید البرز لب فرو بست
حتا دل دماوند، آتش فشان ندارد...
(سیمین بهبهانی)
آیا نمایندگان و دولتمردان درک نکرده اند که سال هاست درد همنشین و هم خانه مان شده است؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
مرحوم سيمين بهبهاني
کسی که فقط برای اسمش نماینده مجلس شده متاسفانه نه تنها به فکر مردم نیست بلکه به فکر این است چطوری فردی که مانع فوایدش شده را استیضاح کند.
این که حتی کسانی هم که خانه هایشان آسیب ندیده است متقاضی چادر باشند طبیعی است. چون معمولا از ترس ادامه لرزه ها، همه مردم تا چند شب بیرون از خانه اتراق می کنند. این دلیل زیاده خواهی مردم نیست. به علت نیاز است.
بيش از يك سال از كار دولت گذشته و زندگي براي مردم سختر شديك قفل بسته اي كه باز نشد هيچ بلكه قفلهاي بازهم بسته شده شما آقايان و خانماي تابناك هيچ نگران نباشيد توي اين كشور اگر دولتي هم دركارنباشه همين كارهاي نيم بند خودبخود انجام ميشه يك وزارتخانه اي كه هيچ ربطي به زندگي مردم ندارد اينچنين اگر بخواهد براي دولت و مردم مشكل سازباشه واي به حال ديگر وزارتخانه ها !!!!
اگر زلزله در جای دیگری اتفاق افتاده بود تمام امکانات و رسانه ها را گسیل م کردند ولی مردم محروم ایلام را فراموش کرده اند
تبعیض قومیتی آفت بدی برا ی کشور است که متاسفانه بارها و بارها رخ داده است
باز خوب است که اینبار گزارش می شود همه چیز خوب مدیریت شده است. زلزله ورزقان و سردرگمی دولت قبل و مسئولانش یادمان نرفته
حالا ما که داریم خاکی بر سرمون ریختند که گلی بر سر اونا بملند؟؟
درود تابناک عزیز که خیلی بجا گفتی واقعا هیچکس بفکر مردم نیست
خیلی گناه داریم... به خدا خیلی گناه داریم...
شما وزير را استيضاح كنيد و از دولت حذفش كنيد زلزله مور موري را بهانه نكنيد ممنوم ميشويم . از مردم زلزله زده ايلام
آخر باهوش،!!! استیضاح یک موضوع جدا و جای خود را دارد و ضامن سلامتی دستگاههاي اجرایی است.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست # روز معلم