وزارت علوم در پاسخ به ادعاهای رئیس هيأت امنای دانشگاه آزاد؛

چون متولی هستیم، رشته های غير قانوني دانشگاه آزاد را حذف کردیم

هر مرکز آموزشی که از شورای گسترش وزارت علوم مجوزهای لازم را نگرفته باشد، طبیعتاً حق پذیرش دانشجو را ندارد و این موضوع ربطي به دانشگاه آزاد، سراسري يا ساير دانشگاه هاي كشور ندارد. دانشگاه آزاد در سال های گذشته از وزارت علوم تبعیت نمی کرده است. تحت هیچ شرایطی ما با این مسأله سیاسی برخورد نکردیم.
کد خبر: ۷۰۷۸۴۸
|
۱۰ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۵ 01 July 2017
|
22688 بازدید
|
چون متولی هستیم، رشته های غير قانوني دانشگاه آزاد را حذف کردیمچند روزي است كه اختلاف ميان دانشگاه آزاد با وزارت علوم بر سر صدور يا عدم صدور مجوزهاي لازم براي پذيرش دانشجو در بيش از 2500 كد رشته محل كارشناسي ارشد در دانشگاه آزاد بالا گرفته است. مسئولان ارشد دانشگاه آزاد، سخن از قانوني بودن همه رشته هاي موجود در اين دانشگاه مي گويند و از آن سو، مسئولان وزارت علوم تأكيد دارند، مجوزهاي قانوني براي جذب دانشجو در 2900 كد رشته محل وجود ندارد.
 
به گزارش «تابناك»؛ پس از ممانعت شوراي گسترش وزارت علوم، از صدور مجوز براي پذيرش دانشجو در بسياري از رشته محل هاي مقطع كارشناسي ارشد دانشگاه آزاد و بالا گرفتن اختلافات،  شامگاه چهارشنبه سرپرست دانشگاه آزاد از حل شدن موضوع و جلب موافقت وزارت علوم براي پذيرش دانشجو سخن گفت؛ گفته اي كه البته روز پنجشبنه سازمان سنجش با صدور بيانيه اي آن را تكذيب و بر ادعاي سابق وزارت علوم تأكيد کرد.

اين موضوع سبب شد تا اين بار، رئيس هيأت امناي دانشگاه آزاد، با حضور در برنامه خبري شبكه يك و با خطاب قرار دادن كارشناسان و مسئولان وزارت علوم، آنها را به پرهيز از برخورد سليقه اي با قانون دعوت و تأكيد كند كه تمامي رشته ها و كد رشته محل هاي مقطع ارشد دانشگاه آزاد فرايندهاي قانوني را در گذشته طي كرده است و تعيين تكليف براي اين رشته ها در حيطه وظايف مسئولان وزارت علوم نيست.

وي تأكيد كرد: به رغم مخالفت هاي موجود در وزارت علوم با جذب دانشجو در بيش از 300 واحد آموزشي دانشگاه آزاد، مسئولان اين دانشگاه فرايند جذب و نام نویسی از دانشجويان متقاضي را ادامه خواهند داد و در اين راه به مُر قانون عمل خواهند كرد.

دكتر اصغر مولايي دهكردي، رئيس شوراي گسترش وزارت علوم تحقيقات و فناوري در مورد افزايش دامنه اختلافات ميان مسئولان ارشد دانشگاه آزاد و وزارت علوم و اين موضوع كه شوراي گسترش در اين مسأله سليقه اي عمل كرده است يا خير به «تابناك» گفت: بنا بر قانون، همه مراکز آموزشی کشور که زیر نظر شورای گسترش وزارت علوم فعالیت می کنند، باید برای گرفتن مجوز از طریق این شورا اقدام کنند.

وي ادامه داد: هر مرکز آموزشی که از شورای گسترش وزارت علوم مجوزهای لازم را نگرفته باشد، طبیعتاً در آن کد رشته محل هایی که مجوز ندارند، حق پذیرش دانشجو را ندارد و این موضوع ربطي به دانشگاه آزاد، سراسري يا ساير دانشگاه هاي كشور ندارد.

مولايي افزود: دانشگاه آزاد در سال های گذشته از وزارت علوم تبعیت نمی کرده است و مسئولان این دانشگاه مستقل و بدون دخالت شورای گسترش وزارت علوم، جذب دانشجو می کردند که این شرایط در حال حاضر تغییر کرده و با توجه به قانون اخير مجلس شوراي اسلامي، مبني بر سنجش و پذيرش دانشجو به صورت هماهنگ، بايد دانشگاه آزاد در اين زمينه با وزارت علوم خود را هماهنگ كند.

رئيس شوراي گسترش وزارت علوم در مورد اين پرسش خبرنگار «تابناك»، كه برخي بر این باورند شما در اين زمينه سياسي عمل كرديد و همه اين رشته هايي كه لغو مجوز شدند سال ها به پذيرش بي قيد و شرط دانشجو مشغول بودند، اضافه كرد: تحت هیچ شرایطی ما با این مسأله به صورت سیاسی برخورد نکردیم و اساساً عقیده دارم، مسائل آموزشی و علمی نباید به مسائل سیاسی آلوده شوند. همان طور که گفتم، ریاست قبلی دانشگاه آزاد بدون اخذ نظر وزارت علوم در سال های گذشته شخصاً به مسأله ورود می کرد و دانشجو می گرفت، علت این موضوع هم آن بود که  در سال های قبل اساساً کنکور مشترکی بین دانشگاه آزاد و وزارت علوم برگزار نمی شد.

در تشريح استدلال وزارت علوم براي مخالفت به جذب دانشجو در بيش از 2900 كد رشته محل دانشگاه آزاد، اصغر مولايي ادامه داد: در سال اخیر برای اولین بار و بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی مسئولیت چگونگی سنجش و پذیرش دانشجویان این دانشگاه نیز به سازمان سنجش و وزارت علوم واگذار و این موضوع باعث بروز اختلافات کنونی شده است. چرا که  تا سال های گذشته، مسئولان دانشگاه آزاد خودشان مستقل اقدام به اخذ دانشجو می کردند و در پذیرش های خود مجوزی از وزارت علوم نمی گرفتند.

اين استاد دانشگاه صنعتي شريف بار ديگر تأكيد كرد: همان طور که گفتم، قانون سنجش و پذیرش مصوب مجلس شورای اسلامی، باعث بروز مشکل است و دانشگاه آزاد در کد رشته محل هایی که حذف شده اند، از شورای گسترش وزارت علوم موفق به اخذ مجوزهای قانونی لازم نشده است.

رئيس شوراي گسترش وزارت علوم در بخش پاياني سخنان خود اضافه كرد: قرار بر این است که از ابتدای ساعت کاری روز شنبه در جلسه ای مشترک با معاون آموزشی دانشگاه آزاد، مسأله را بررسی کنیم و تلاش ما بر این است که این مشکل و اختلاف ايجاد شده در جلسه فردا كامل حل و فصل شود.

بر اساس آنچه در روزهاي گذشته بين دانشگاه آزاد و وزارت علوم گذشت و آنچه امروز رئيس شوراي گسترش وزارت علوم به «تابناك» گفت، چند نكته ضروري قابل ذكر است؛
نخست؛ با توجه به اينكه وزارت علوم و شوراي گسترش اين وزارتخانه بر اساس قانون اخير مجلس شوراي اسلامي متولي و مسئول سنجش و پذيرش دانشجو در همه مراكز آموزشي كشور اعم از آزاد، علمي كاربردي، پيام نور، سراسري و غير انتفاعي است، طبيعي است كه روند صدور مجوزهاي لازم براي دانشگاه آزاد نيز در همه مراكز از مسير اين وزارتخانه عبور كند تا نظم و انضباط آموزشي كشور افزايش يابد.

اين موضوع از آن جهت مورد تأكيد است كه شرايط براي ديگر مراكز آموزشي كشور نيز به همين سبك است و در نهايت نيز به فارغ التحصيلان دانشگاه آزاد، مدرك معتبر و مورد تأييد وزارت علوم تحويل داده مي شود.

با اين حال نكته ديگري كه هم اينك باعث نگراني جمع زيادي از اساتيد و دانشجويان دانشگاه آزاد شده است، لغو مجوز ناگهاني اين كد رشته محل هاست كه جمعی از اساتید دانشگاه آزاد را معلق مي كند، تعداد زيادي از دانشجويان اين رشته محل ها را در دريايي از نگراني فرو مي برد و متقاضيان تحصيل در اين رشته ها را نيز بلاتكليف مي كند؛ شرايطي كه شایسته اين افراد نیست و وزارت علوم نبايد آنها را به دلیل کوتاهی مسئولان دانشگاه آزاد در دریافت مجوز دچار مشکل کند. با اين تفاسير حالا بايد منتظر بود و ديد خروجي جلسه مشترك وزارت علوم و مسئولان ارشد دانشگاه كه فردا برگزار مي شود، به چه سرانجامي خواهد رسيد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۱۰۱
احمد ۶۵
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۰
آقا رشته هایی که به هیچ دردی نمیخورند رو از تمام دانشگاهها حذف کنید تا یه کم بار علمی دانشگاه بره بالا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۰
بکل دانشگاه آزاد و پیام نور و غیر انتفاعی ها و جامع علمی و کاربردی ها ارزش رشته ها رو پایین آوردن الان طوری شده یه عده ایی بیسواد تحصیلکرده دادن بیرون (البته دانشگاه آزاد قزوین مستثنی است)
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۰
بیخود مستثنی نکن- کلی آدم بیسواد به معنای واقعی کلمه از دانشگاه ازاد قزوین می شناسم- به نظر من که همه تحصیلاتم رو در دانشگاه دولتی انجام داده ام این بچه های پیام نور خیلی از ازاد و علمی کاربردی سطحشون بالاتره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۰
بیشتر کد رشته های دانشگاه آزاد و حتی دولتی باید حذف بشن
نه امکانات اون رشته رو دارن نه هیات علمی مناسب و...
فقط دانشگاه شده بنگاه اقتصادی ای که کلی خرجش میشه تا بیکار تحویل جامعه بده
ساناز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۰
بخش عمده ای از بدنه کارشناسی و مدیریتی وزارت علوم و بخشهای دیگر کشور و حتی احزاب و..و موثرین مملکت مدیون و وام دار دانشگاه آزادند و در این سالها حمایتهای بیشماری داشته اند . البته این دین و تعهد مهلتش در یک سال اخیر تمام شده و مشخص شده که این ادای دین مربوط به دانشگاه نبوده و به متولیان دانشگاه بوده .... بد نیست بررسی گردد در 3 سال قبل که به یکباره ظرفیت 12000 نفری جذب دانشجوی دکترا افزوده شد آیا ظوابط و قواعد رعایت شده بود؟
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۰
بیچاره دانشجو که شده توپ بین سازمانها
مهران
|
United States of America
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۰
دانشگاه ازاد در این سالها واقعا دیگه شورش رو درآورده
واقعا خجالت آوره ...
به همه داره مدرک فوق لیسانس و دکتری میده

به فرض 100 استاد هم بیکار شود بهتر است یا دکتری و فوق لسانس بی سواد میلیون ها داشته باشیم
پاسخ ها
ساناز
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۱
ظرفیت ایجاد شده در تحصیلات تکمیلی و امکان دانشجو شدن ضعیفترین افراد در بالاترین و دشوارترین رشته های فنی بدون کنکور و گزینش و اصرار دانشگاههای التماس کننده به دانشجو جهت ثبت نام و رقابت دانشگاههای ازاد و پیام نور و غیر انتفاعی و... در جذب دانشجو که سبب میشود به هر قیمتی همه افراد فارغ التحصیل شوند یک فاجعه عظیم است...
در گذشته آموزش عالی یک قیف سر ته بود که به سختی وارد ان شده و راحتتر خارج میشدند و قرار بود این قیف برعکس شده و صحیح قرار بگیرد یعنی افراد در انتخاب رشته و حضور در دانشگاه راحتتر بوده ولیکن در صورت عدم صلاحیت و استعداد و تلاش و... به راحتی نتوانند خارج گردند... متاسفانه این قیف الان تبدیل به یک لوله دو سر گشاد شده که اتفاقا خروجی اش از قبل هم بسیار گشادتر شده...
در دهه های قبل عدم کیفیت اموزش و اساتید و سنجش و... با هوش و استعداد و توانایی بالاتر دانشجویان ورودی تعدیل میشد و امروز....؟؟
این مسائل در مملکتی که بخش عمده ای از اشتغال متخصصین و تحصیل کردگان بصورت مستقیم و تقریبا تماما بصورت غیر مستقیم به دولت وابسته است و معیارهای پذیرش و اشتغال نیز در دولت عموما توانایی و علم و صلاحیت نبوده و مسائل دیگری نظیر سفارش و پارتی و.. دخیل است ، این تولید مدرک تحصیلی فاجعه ای صد چندان جهت کشور بدنبال داشته و خواهد داشت.
ناشناس
|
Germany
|
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۰
مسئولان دانشگاه آزاد باید به قانون تمکین کنند چون قانون را مجلس مشخص کرده و دانشگاه آزاد حق خودمختاری ندارد و وزارت علوم فصلالخطاب است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۰
چرا این آقایان گسترش از موسسات غیرانتفاعی که نه فضای آموزشی ونه هیات علمی لازم رادارند .ولی در رشته های متنوع کارشناسی وارشد دانشجو پذیرش می کند صحبتی نمی کند .جواب روشن است اساتید وزارت علوم وتعدادی ازمسولان آن اقدام به تاسیس غیرانتفاعی ها نمودند وعملا این مراکز به عنوان یک بنگاه اقتصادی عمل نموده واز کیفیت لازم هیچ بهره ی ندارند. دانشگاه آزاد را رقیب خود می پندارند و درمسیر توسعه آن با ابزارها ونفوذ خودکار شکنی می کنند.مافیای غیر انتفاعی پشت این مسئله آیت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۰
خروج اش مشخص است . با حضور اقای ولایتی مگر دفتر گسترش جرات حذف رشته های بدون پشتوانه و ضابطه دانشگاه آزاد را دارد؟ چگونه است که در یک هفته 2 بار رئیس و اعضای هیت امنا دانشگاه آزاد در شبکه سراسری حضور می یابند و یک تنه وزارت علوم را تحت فشار می گذارند اما از وزارت علوم کسی امکان پاسخگویی ندارد.
اتفاقا دانشگاه آزاد محل مناسبی برای اسیب پذیری یه نظام آموزش عالی کشور هست. متاسفانه
حسینی تبار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۰
دانشگاه آزاد درحال برنامه ریزی تاسیس دانشگاه خانوادگی است یعنی از هر شهر یا روستا یک دانشگاه به سمت هر خانواده یک دانشگاه پیش می رویم
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟