سرویس فرهنگی ـ نشست خبری یازدهمین جشنواره فیلم دفاع مقدس، پس از 4 سال که از برگزاری آخرین دوره آن میگذرد، صبح روز سهشنبه در تئاتر شهر با حضور محمد خزایی به عنوان دبیر جشنواره و شرفالدین مدیرعامل انجمن سینمای دفاع مقدس برگزار شد.
به گزارش "تابناک" در این نشست شرفالدین ضمن اشاره به جایگاههای فرهنگی در کشور و با اشاره به برخی موضوعات روز به عنوان مانیفست جشنواره و برنامههای پیش روی انجمن سینمای دفاع مقدس به نکاتی چند اشاره داشت.
وی با اشاره به گذشت 30 سال از آغاز جنگ و بیش از 30 سال از پیروزی انقلاب اسلامی بر لزوم تحول و بازنگری در تولید آثار دفاع مقدس، برای رسیدن به نگاه روز تاکید کرد و گفت: سینمای ایران مانند بسیاری از عرصههای دیگر همیشه با آزمون و خطا پیش رفته است. میتوان گفت ما حتی در عرصههای جدی مانند اقتصادی، سیاسی و علمی هم شیوههای حرکتیمان بیش از حد بنا به شیوههای آزمون و خطا بوده و متاسفانه در برخی از این عرصهها البته به لحاظ اجرایی و نه پشتوانههای فکری تحولی ایجاد شود.
وی در ادامه به عنوان کلیات اهداف و نگرش انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس افزود: رویکرد فرهنگی این تفکر یا این ژانر، همان اصولی است که انقلاب برای ما طراحی کرده است. اصولی که امام(ره) برشمردند و رهبری آن را اصول خدشه ناپذیر نظام اعلام کردند.
شرفالدین در ادامه این بحث با دستهبندی سه موضوع مقاومت، پایداری و عدالتخواهی، بحث مقاومت را به عرصه بینالمللی اختصاص داده و دو موضوع دیگر را به عرصههای داخلی اختصاص میدهد و وجه شاخص سینمای امروز انقلاب را سینمای مصلحانه و منتقدانه معرفی میکند.
وی میافزاید: اگر امروز ما با ناهنجارهای گوناگون و مشکلات جدی در عرصههای مختلف اجتماعی روبرو هستیم، به آن دلیل است که فرصت نقد جدی و مصلحانه به فرهیختگان و اهل تفکر، بخصوص اهل هنر کمتر دادهایم. هر جا که چنین فرصتهایی بوجود آمد و فیلمهای منتقدانه و مصلحانه امکان ساخت و ارایه پیدا کرد، ضمن این که با استقبال مردم روبرو شد، موجب پدید آمدن یک فرهنگ صحیح و هنجار برای جامعه انقلابی نیز شده است.
وی با اشاره به این نکته که متاسفانه در سالهای اخیر بیش از هر زمان دیگری این فرصتها گرفته شده است با تاکید بر قابلیتهای طنز به سینمای کمدی سالهای اخیر اشاره کرده و میافزاید: متاسفانه حتی طنز که وظیفه اصلی این اتفاق را به عهده دارد به هجو تبدیل شده است.
شرفالدین بهترین عرصه برای پدیداری یک سینمای منتقد جدی در جهت اصلاحات را سینمایی مبتنی بر تفکر انقلاب، یعنی تفکر مبارزه و عدالتخواهی دانست و گفت: امیدوارم به سرعت وارد شکلگیری این نوع سینما که قطعاً سینمایی پر مخاطب، سرشار از فکر و اندیشه و نوعآوری خواهد بود و به نوعی پیشرو، انقلابی و مبتنی بر اصول خدشهناپذیر عدالتخواهی خواهد بود باشیم.
پس از صحبتهای شرفالدین، مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، محمد خزایی از توافق معاونت سینمایی و انجمن، مبنی بر این که تصمیم گرفته شده انجمن سینمای دفاع مقدس با دریافت مستقیم بودجه به طور مستقل به فعالیت در عرصه تولید و حمایت سینمای دفاع مقدس بپردازد، خبر داد.
محمد خزایی با ذکر این نکته که انجمن با ارزیابی طرحها و فیلمنامهها در برنامهای طولانی مدت به حمایت از تولید آثار کوتاه و بلند در حوزه دفاع مقدس خواهد پرداخت، برنامهها و دستهبندیهای یازدهمین جشنواره سینمای انقلاب و دفاع مقدس را به قرار زیر معرفی کرد.
گفتنی است یازدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت از 29 شهریور تا 2 مهر امسال برگزار خواهد شد.
متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.