روایت رفیق دوست از انتقادهایش به دولت در جمع پيشكسوتان سپاه

مثل هميشه هم سوال‌هايي را مطرح كردم، نه اينكه انتقادي بكنم كه منطق پشت آن نباشد بالاخره انتقاد سازنده را همه حق دارند مطرح كنند، اگر توقع دارند، هيچ كس حرفي نزند كه اين مي‌شود زمان رضا شاه، ما انقلاب كرديم كه اوضاع رضا شاهي نباشد...من و آقا محسن در حال ثبت خاطراتمان هستیم. ما هر چه مي‌گوييم، آقاي‌ هاشمي آن را رد نمي‌كند. من نشنيدم كه ايشان تا حالا رد كرده باشند، چون ما واقعيت‌ها را مي‌گوييم من اصرار دارم به ویژه حالا كه ديگر كنار هستم.
کد خبر: ۱۴۲۵۱۹
|
۲۵ دی ۱۳۸۹ - ۱۸:۲۵ 15 January 2011
|
42249 بازدید
|
سرویس سیاسی ـ «در آن جلسه كه عده زيادي از پيشكسوتان سپاه بودند، من نسبت به بخشي از عملكرد‌هاي دولت كه بيشتر عملكردهاي اقتصادي بود، انتقاد داشتم و از جمعي كه در آنجا بود فقط يك نفر مخالفت داشت كه ديگران به او پاسخ دادند و جلسه هم خيلي خوب برگزار شد و مثل هميشه هم سوال‌هايي را مطرح كردم، نه اينكه انتقادي بكنم كه منطق پشت آن نباشد. بالاخره انتقاد سازنده را همه حق دارند مطرح كنند، اگر توقع دارند هيچ كس حرفي نزند كه اين مي‌شود زمان رضا شاه، ما انقلاب كرديم كه اوضاع رضا شاهي نباشد."

به گزارش «تابناک»، جملات بالا بخشی از پاسخ «محسن رفیق دوست» به پرسشی است که درباره انتقادهای اخیر او از دولت در جمع پیشکسوتان سپاه پاسداران شده است. در این گفت وگو که وی با روزنامه «ملت ما» انجام داده در ادامه جنس و نوع انتقادهایش به دولت را اینگونه بیان می دارد: مثلا من به بحث واردات بي‌رويه انتقاداتي داشتم، وارداتي كه اكنون از چين به صورت فراوان مي‌شود خيلي از توليدات داخلي را تهديد مي‌كند. من از سال 1360 يكي از طرفداران پر و پا قرص هدفمند كردن يارانه‌ها هستم؛ اما در روش اجراي آن يك سري انتقاداتي دارم چون در اين روش اجرايي سرانجام خوبي نمي‌بينم.

وی در ادامه این گفت وگو در پاسخ به اینکه، شما اگر بخواهيد در زمينه هدفمندي يارانه‌ها چه پيشنهادي به دولت مي‌دهيد، گفت: ببينيد الان درباره آن بخشي كه با مردم مستقيم در ارتباط است خوب عمل مي‌شود، ولی آن بخشي كه با صنايع ما در ارتباط است، مبهم است. صاحبان صنايع ما همه نگرانند كه شش ماه ديگر يا يك سال ديگر چه وضعي براي صنايع ما پيش مي‌آيد، چه مقدار حذف حامل انرژي در توليد اثر مي‌گذارد كه هم بتواند با خارجي‌ها قابل رقابت باشد و هم آنقدر گران نشود كه در داخل مشكلاتي را ايجاد كند.

«رفيق‌دوست» البته خود می پذیرد که در آن جلسه تنها سیاست های اقتصادی دولت را نقد نکرده و می گوید: مثلا از اينكه دولت خيلي از قوانين مجلس را اجرا نمي‌كند انتقاد كردم، زيرا بر این باورم اگر برای نمونه، دولت مصوبه مجلس راجع به مترو را اجرا مي‌كرد در هنگام هدفمندي يارانه‌ها مترو بيشتر فعال مي‌شد تا مردم بيشتر از خدماتش استفاده ببرند يا اينكه برخي دولتمردان از موضع برتر از قانون اساسي صحبت مي‌كنند كه من اين روش را نمي‌پسندم.

وی همچنین درباره اینکه، آقاي احمدي‌نژاد اخيرا از اينكه در صدا و سيما عليه معاون اول ايشان مطالبي گفته شد انتقاد كردند، بیان داشت: خود ايشان كه در زمان انتخابات بدتر از اين عمل كرد، چطور به ديگران انتقاد مي‌كند؟ اگر غلط بوده كه هر دو غلط بوده و اگر هم حق بوده هر دو حق بوده و مسأله عمده اين است كه همان چيزي كه ايشان معتقد است بايد در مرزش حركت بكند قانون اساسي است و قانون اساسي هم حدود را معين كرده است، خيلي جاهايي كه جناب آقاي رييس‌جمهور حق خودش مي‌داند اين در اصلاح قانون اساسي در اختيار مقام معظم رهبري قرار گرفته و ديگر در اختيار رييس‌جمهوري نيست. تنظيم‌كننده روابط سه قوه رهبري است و انشاءالله تذكراتي كه انسان‌هاي دلسوز و مشفق مي‌دهند اثر خواهد گذاشت و روند بهتر خواهد شد.

«رفيق‌دوست» در ادامه و در پاسخ به اینکه، اخيرا رهبر معظم انقلاب تأكيد داشتند كه مسائل اصلي و فرعي جابجا نشود، اينكه رهبري در اين مقطع زماني چنين هشدارهايي مي‌دهند دليلش چيست، گفت: ايشان درست تشخيص دادند كه امروز دشمني آمريكا،‏ رژيم صهيونيستي و اروپا و همه اذنابش با انقلاب اسلامي بيشتر از اول انقلاب شده و كمتر نشده است. آقا معتقدند كه اين‌ را بايد همه تشخيص دهند و تشخيص ايشان به درست اين بود كه داستان انتخابات سال 88 يك فتنه اي بود كه توسط عوامل خارجي اداره مي‌شد و از داخل هم عده اي دانسته و عده‌اي هم ندانسته با آنها همكاري مي‌كردند و ايشان معتقدند كه هر مسأله ديگري در مقابل اين بايد كمرنگ باشد هيچ‌ وقت نگفتند كه انتقاد نباشد ايشان هيچ‌ گاه باب انتقاد را نمي‌بندند و حتي مي‌گويند كه پله پله حركت بكنيد و هر كجا بايد بگوييد‏، بگوييد؛ بنابراین، ايشان اكنون يكي در مقوله وحدت ملي كه تنها عامل مقابله با دشمن است تاكيد مي‌كنند و ديگري هم همان كلمه اي كه هميشه به كار مي‌برند، يعني بر بصيرتي كه ملت دارند و بيشتر بايد بشود‏، تأكيد دارند.

وی در ادامه و در پاسخ به اینکه، شما از نسل اولي‌هاي انقلاب هستيد، بعضي از نسل اولي‌هاي انقلاب الان دلخورند مثلا آقاي ناطق‌نوري كه به نشانه اعتراض در جلسات جامعه روحانيت شركت نمي‌كنند اين موارد در افكار عمومي تأثيرگذار است، نظر شما چيست، بیان داشت: مي‌دانيد آقاي ناطق‌نوري چه مي‌گويد؟ شايد تا حالا اين را خودش در جلسه علني نگفته باشد. به آقاي ناطق‌نوري در مناظره تهمتي زده شد ايشان مي‌گويد من كاري به آن گوينده مطلب ندارم. جامعه روحانيت مبارز بيايد و رسيدگي كند به حرف‌هاي اين آقا اگر ايرادي به من هست به مردم بگويند و اگر نيست به مردم اعلام كنند.

وی در باره اینکه، بعضي‌ها خلاف حرف شما را مي‌زنند، مي‌گويند كسي كه به او اتهام زده شده خودش بايد از خودش دفاع كند... می گوید: اتفاقا من اين حق را به ايشان مي‌دهم كه اينگونه عمل كنند. به آقاي ناطق مي‌گويند كه چرا نمي‌روي سخنراني كني. مي‌گويد كه وقتي سخنراني كنم يكي از پاي سخنراني بلند شود و بگويد «آقاي ناطق‌نوري آن حرف‌ها چه شد كه ايشان زد؟» من چه جوابي بايد بدهم. من نبايد جواب بدهم‏، جامعه روحانيت بايد پاسخ بدهد.

وی تحلیلش را درباره اصلاح طلب ها این گونه مطرح کرد: اصلاح‌طلبان مي‌آيند ولي با توجه به پاسخ منفي كه مردم بعد از انتخابات 88 در راهپيمايي 9 دي و 22 بهمن دادند، ديگر اقبال زيادي ندارند، چون دست‌ها روشده است. البته ما در بين اصلاح‌طلب‌ها عده‌اي اصلاح‌طلب اصولگرا يا اصلاح‌طلب ولايتي داريم، آنها اگر به صحنه بيايند، ممكن است سهمي پيدا بكنند، ولي اصلاح‌طلب منهاي ولايت نزد ملت ما جايي ندارد و ملت نمي‌پذيرد.

«رفیق دوست» درباره اینکه، اخيرا رييس‌جمهور سابق در ديداري كه با جمعي از اعضاي فراكسيون خط امام(ره) مجلس داشتند شروط اصلاح‌طلبان براي حضور در انتخابات آينده را مطرح كردند كه اين سخنان با واكنش‌هاي زيادي ازجمله از طرف آيت‌الله جنتي همراه شد كه فرمودند نيازي به حضور اصلاح‌طلبان نيست. تحليل شما از اين سخنان چيست، بیان داشت:

اينكه جرياني كه امتحان خوبي را هم در سال 88 نداده است بيايد براي انقلاب و رهبري انقلاب شرط بگذارد اين غلط است اما اينكه آيا افرادي كه در اين مملكت هستند و نسبت به وضع موجود معترضند امكان حضور در عرصه انتخابات را نداشته باشند اين هم سخن درستي نيست. ببينيد اگر كسي مخالف قانون اساسي است كه نبايد بيايد آنهايي كه معتقد به كل قانون اساسي و اصولش هستند چرا نيايند؟ بيايند و به مردم بگويند كه ما قانون اساسي را قبول داريم اما روشمان براي اداره مملكت اين روش است.

ما الان در شوراي شهرمان نماينده‌هايي از اصلاح‌طلب‌ها داريم كه دارند كارشان را هم مي‌كنند، خب اگر كه براي مجلس هم عده‌اي بيايند ثبت ‌نام كنند كه براي مردم ما شناخته شده باشند و ملت نسبت به آنها ديد بد و براندازي نداشته باشند خب انتخابشان مي‌كنند. متأسفانه بزرگ‌ترين گناهي كه در سال گذشته به جمهوري اسلامي شد، تهمت تقلب در انتخابات بود خب اگر كسي معتقد است كه در انتخابات تقلب شده است، نيايد چون در جمهوري اسلامي تقلب امكان ندارد. حالا چون من را انتخاب نكردند پس تقلب كردند؟ اين ظلم است. ولي كساني كه معتقد به قانون اساسي هستند و برنامه خوبي هم دارند در انتخابات شركت كنند ممكن است راي هم بياورند. من اصلا معتقد به حذف نيستم، چرا حق يك ايراني را كه با ما در اصول مشترك است را بگيريم. اين روش پسنديده‌اي نيست.

این پیشکسوت دفاع مقدس در برابر این پرسش که، اخيرا صحبت مهمي را رييس قوه قضاييه مطرح كردند و نسبت به يك جريان انحرافي كه در قدرت هم هست و به دنبال حذف روحانيت است، هشدار دادند سوال اين است كه ما به هر حال سيستم‌هاي نظارتي زيادي در كشورمان داريم، با اين وجود جريان منحرف چگونه به قدرت نفوذ پيدا كرده است، گفت: سوال خوبي مطرح كرديد. در همان جلسه‌ پيشكسوتان سپاه من نكته اي را مطرح كردم كه هدف خداوند از خلق بشر بعد از ارسال انبيا و نزول كتب حاكميت و حكومت خدا بر مردم و زمين بود، برايش هم ابزار آفريده بود. ما هيچ پيامبري را نمي‌بينيم از پيامبران مشهور كه وقتي آمد يا حكومت تشكيل نداده يا درصدد تشكيل حكومت نبوده كه شهيدشان كردند، آخرين آن هم پيامبر اسلام حضرت محمد(ص) است كه ایشان هم حكومت تشكيل دادند. اين حكومت فراز و نشيب‌هايي پيدا كرد تا نايب بر حقش حضرت علي(ع) حاكم شد، بعد امام حسن(ع) حاكم شد، بعد در عاشوراي سال 61 با شهادت امام حسين(ع) اين پرونده را بستند و حكومت الله از زمين خارج شد.

ما معتقديم راه ارتباط با خدا در مسائل حكومت جز از طريق ولايت فقيه، امام و پيغمبر به خدا نمي‌رسد. هر كسي كه مسير ديگري را بخواهد برود و معتقد باشد، مستقيم با امام زمان(عج) در ارتباط است و مملكت را با ارتباط با امام زمان(عج) اداره مي‌كند اينگونه اعمال و گفتار به قول معصوم و هو كذابه مفتري؛ است راه حركت به طرف خدا، مراجع و ولي‌فقيه هستند. چرا اكنون همه مراجع ما بزرگ و كوچك مشهور و غيرمشهور دور مقام معظم رهبري جمع شده‌اند و از ايشان حمايت مي‌كنند براي آنكه آنها همه مي‌دانند كه امروز ولي‌فقيه حاكم در جمهوري اسلامي ماست، آنها هم بايد از ايشان حمايت كنند لذا هر حرف ديگري كه زده شود دروغ است‏ و راه انحرافي است و به جايي هم نمي‌رسد.

حاج آقا شما مصاحبه اي قبلا درباره پايان جنگ داشتيد و اشاره كرديد كه نامه آقاي رضايي در آن زمان براي فتح بغداد بود. مي‌توانيد در اين زمينه بيشتر توضيح بدهيد، «رفیق دوست» در این باره بیان داشت:

ببينيد، جنگ به يك مرحله‌اي رسيده بود كه ادامه جنگ مشخص نبود. من هميشه وقتي اين سوال مي‌شود مي‌گويم جنگ 6 ساله، چون 2 سال اول را مي‌گذاريم تا فتح خرمشهر. ما شش سال اين جنگ را ادامه داديم. دليل ما در اين جنگ 6 ساله تحقق شعار امام(ره) بود به نام رفع فتنه و من معتقدم كه با آن شش سال جنگ، فتنه را دفع كرديم. درباره پايان جنگ، آقاي‌ هاشمي در يك تا‌ريخي تصميم گرفتند كه تحولي در جنگ ايجاد كنند و بالاخره مشخص شود كه تكليف چيست؟ لذا آمدند ستاد جديدي براي جنگ ايجاد كردند من كه وزير سپاه بودم زمانی كه رفتم جبهه و مسئول لجستيك سپاه در جنگ شدم و همه بچه‌ها با من همكاري مي‌كردند آقاي موسوي را گذاشتند رييس ستاد‏، آقاي بهزاد نبوي را گذاشتند معاون لجستيك و آقاي خاتمي را هم گذاشتند مسئول تبليغات.

به ما هم دستور دادند كه شما اصلا نياييد در اين تشكيلات. آنها از آقاي رضايي سوال مي‌كنند كه آقاي رضايي اگر جنگ بخواهد تمام شود بايد تا كجا برويم، ايشان مي‌گويد بايد بغداد را بگيريم. آنها مي‌گويند براي اينكه بغداد را بگيريد چه مي‌خواهيد؟ آقاي رضايي مي‌گويد اين امكانات را مي‌خواهيم كه اگر اين امكانات را در اختيار من بگذاريد من مي‌روم و بغداد را مي‌گيرم و جنگ هم تمام مي‌شود. آن نامه خدمت حضرت امام‌(ره) مي‌رود كه اين امكانات را مي‌خواهند ما هم نمي‌توانيم بدهيم و اين مساله مي‌شود علت پذيرش قطعنامه وگرنه هيچ‌وقت سپاهي‌ها خود به خود مايل به تمام شدن جنگ نبودند. آقاي ‌هاشمي در خاطراتشان گفتند كه دولت شعار جنگ مي‌دهد اما كامل در جنگ شركت نمي‌كند و راست هم مي‌گفتند. سپاه يا ارتش جنگ را تمام نكرد، دولت وقت جنگ را تمام كرد.

وی افزود: يك بخش از دولت نمي‌توانستند و يك بخش از دولت هم نمي‌خواستند يكي از سوال‌هايي كه ما هر وقت مي‌رفتيم در دولت و آنها مي‌پرسيدند اين بود كه «آقا كي جنگ را تمام مي‌كنيد» يعني با اصل جنگ مخالف بودند. خب وقتي مخالف باشند كه همكاري كامل نمي‌كنند.

وی درباره انتشار خاطراتش از جنگ و احتمال تعارض با این خاطرات با شخصیت های چون آقای هاشمی رفسنجانی گفت: من و آقا محسن {رضایی} در حال ثبت خاطراتمان هستیم. ما هرچه مي‌گوييم آقاي‌ هاشمي آن را رد نمي‌كند. من نشنيدم كه ايشان تا حالا رد كرده باشند چون ما واقعيت‌ها را مي‌گوييم من اصرار دارم، به ویژه حالا كه ديگر كنار هستم هر چه كه از تاريخ ديدم را عينا بگويم حالا مي‌خواهد به خيلي‌ها بربخورد يا خيلي‌ها خوششان بيايد يا بدشان بيايد براي نخستين بار بايد واقعيت تاريخ را بگوييم كه يكجا نوشته شود.

آقای «رفیق دوست» در ادامه تحلیلش از تغييرات صورت گرفته در كابينه را اینگونه بیان داشت:
تغيير وزير، حق طبيعي رييس‌جمهور است ولي در تغييرات صورت گرفته كسي منطقش را متوجه نمي‌شود من هم نفهميدم كه مثلا آقاي متكي چرا به يك‌باره آن هم با آن وضع تغيير كرد يا 14 مشاور كه بعضي‌هاشان اصلا مشاور نيستند، بركنار شدند. من از يكي از آنهايي كه نامش به عنوان مشاور برده شد، پرسيدم كه شما در اين مدت اصلا آقاي رييس‌جمهور را ديديد كه ايشان فقط من را نگاه كرد و نه بله گفت و نه خير و من برداشتم اين بود كه در اين چند سال اصلا آقاي رييس‌جمهور را نديده بود.

وی درباره تفاوت وظايفي كه برعهده رسانه‌هاي دولتي يا حكومتي قرار دارد با وظايفي كه برعهده رسانه‌هاي مستقل است نیز بیان داشت:
وظايف رسانه‌هاي حكومتي سنگين‌تر است. وقتي مي‌گوييم حكومتي پس يعني ولايتي، چون ما در راس حكومتمان ولي فقيه است. صدا و سيما و روزنامه‌هايي كه حكومتي هستند، بايد چشم و گوش مقام معظم رهبري باشند، آنجايي كه رهبر معظم انتقاد مي‌كند، انتقاد كنند و آنجايي كه ايشان حمايت مي‌كند، حمايت كنند. كسي هم حق ندارد به آنها ايراد بگيرد آنها زبان و قلمي هستند كه مأمورند بر مبناي آنچه ولي‌فقيه تشخيص مي‌دهد عمل كنند.

متن کامل این گفت وگو را در ستون گفت وگوها بخوانید.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۳
ali
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۵ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۵
مگر شما به داد برسید
محسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۱۴ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۵
از خاطراتشون هم در بنیاد مستضعفان هم می نویسند؟؟؟!!!!
بابک نجف آبادی پور
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۴ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۵
همه باید بیایند وسط و از حق دفاع و از باطل بیزاري و از اشتباه توبه کنند تا رحمت خدا نازل و فتنه ها خاموش شود. هیچکس حق بی تفاوتی ندارد. هيچکس حق ندارد برخلاف نظر اهل بیت (ع) و مقام معظم رهبری که نائب ایشان است حرکت کند. هیچکس حق ندارد از اهل بیت (ع) و نائب ایشان که مقام معظم رهبری است جلوتر حرکت کند. همه باید معیار اهل بیت (ع)، مقام رهبری و قانون اساسی را بپذيرند و عمل کنند تا حق به سر جايش برگردد. هيچکس حق توهين به سادات معزز را ندارد. هيجکس حق تهمت زدن را ندارد. آفرین بر کسانی که باز هم مثل هميشه در بازگرداندن حقوق به سر جايش از ديگران پيشي مي گيرند. بقیه هم بيایند مثل آقای رفيق دوست و علی مطهري به وسط گود از حق دفاع کنند و از باطل بیزاری جویند تا همه چيز مشخص و واضح شود. امر به معروف بر همه واجب است. این متن هم در راستای عمل به اين وظيفه نوشته شد.
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۱ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۵
آقا هم فرمودند کسی به اینها تهمت نزد بحث فرزند اینهاست. بد نیست سری به سازمان بازرسی بزنید و گزارش هائی که از فرزندان این آقایان هست ببینید. واقعا نمی خواهید یک بار هم شده چشمتان را باز کنید؟ الان فقط دنبال این هستید که رحیمی رو محکوم کنید. مشکل ما همینه در دوران های قبل کسی جرات نداشت حرف بزند. چون به هر حال همه فرزند کسی بودند. خواهش می کنم بی تعصب فکر کنید ببینیدالان باید به کی انتقاد کرد؟ ببینید مساله اصلی مفاسد کجاست؟ پس کی باید به این مسائل رسیدگی بشه؟ نوبتی باشه از اول باید شروع کرد. از اول انقلاب شروع کنید بیاید جلو به ترتیب بررسی کنید. آقا قبل از 84 در مورد مفاسد اجنه و ارواح صحبت می کرد؟ پیشی بود؟ خوب کی بود؟ اگه اینا نبودن بیان مستقیم بگن. مگه قبل از 84 احمدی نژادی بود؟ مردم می گفتن اینجا و اونجا مال کیه. خوب بیان بگن مال ما نیست. اگه مال ماست بریزید همش مال خودتون. ما که داریم خسته میشیم و می بریم.
اشرفی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۹ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۵
برداشتم اين بود كه در اين چند سال مشاور اصلا آقاي رييس‌جمهور را نديده بود!
خیلی جالب است نه؟
بسیجی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۹ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۵
اقای رفیقدوست ای کاش از مهدی غارتگر فراری هم نقد میکردی از لندن نشینان جاسوس حتما چون اقازاده تشریف دارند حق میدی یا با پدرش دوستی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۴ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۵
خداییش خیلی از حرفاش خوب بود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۹ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۵
اهدنا الصراط المستقیم......
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۵۱ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۵
افرین ، گرفتم . ممنون که اوضاع را برایمان ترسیم کردی .خیلی این حاج اقا با هوشه ها ...
هانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۵۴ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۶
این چطوری نوشتنی است تابناک!!!!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟