سيمرغ «داور اولي‌ها» برای بزرگان سينما

کد خبر: ۱۴۵۴۵۸
|
۱۱ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۵:۲۰ 31 January 2011
|
7025 بازدید
اعضاي هيأت داوري اين دوره از جشنواره فجر براي اولين بار است كه به قضاوت آثار جشنواره مي‌پردازند. جهانگير الماسي‌ هم در دو هيأت انتخاب و داوري حضور دارد كه به نوعي كار براي او راحت مي‌شود و از همين الان مي‌تواند به فيلم‌ها امتياز بدهد.

به گزارش فارس، چند وقتي است اسامي احتمالي هيأت داوران بخش مسابقه سينماي ايران جشنواره فيلم فجر در رسانه‌هاي مختلف منتشر مي‌شود و يكي هم پيدا مي‌شود تا آنها را تاييد و يا تكذيب كند. اين حدس و گمان‌ها همين طور ادامه داشت تا اينكه «هاشم ميرزاخاني» قائم مقام دبير جشنواره، در برنامه تلويزيوني «هفت» اسامي هيأت داوران را اعلام كرد.

ابوالقاسم طالبي (كارگردان سينما)، علي معلم (تهيه‌كننده سينما)، جهانگير الماسي (بازيگر سينما)، جابر قاسمعلي (فيلمنامه‌‌نويس)، مجيد انتظامي (آهنگساز)، حسن عباسي (منتقد و كارشناس استراتژيك رسانه) و اسدالله نيك‌نژاد (كارگردان سينما) افرادي هستند كه امسال وظيفه‌شان بسيار سخت‌تر از سال‌هاي گذشته‌ است؛ چراكه نام‌هاي بزرگ و پرآوازه‌اي در اين دوره از جشنواره حضور دارند. از مهرجويي و كيميايي گرفته تا حاتمي‌كيا و فرهادي و تبريزي.
با مروري بر اسامي فوق مشخص مي‌شود اعضاي هيأت داوري اين دوره (به استثناء «ابوالقاسم طالبي») براي اولين بار است كه به قضاوت آثار جشنواره مي‌پردازند. البته طالبي هم در دوره قبل و در زمان دبيري مسعودشاهي داور جشنواره بوده و تا قبل از اين فرصت داوري آثار را نداشته است.

نكته جالب توجه ديگر حضور «جهانگير الماسي»‌ در دو هيأت انتخاب و داوري است كه كار را براي او راحت مي‌كند و از همين الان مي‌تواند به فيلم‌ها امتياز بدهد. الماسي را مي‌توان دوشغله داوري امسال ناميد.

تركيب هيأت انتخاب هم قابل تامل است. «سيدعليرضا سجادپور» مدير كل اداره نظارت و ارزشيابي، «پژمان لشكري‌پور» معاون فرهنگي بنياد سينمايي فارابي، «بهمن حبشي» مدير امور جشنواره‌هاي معاونت سينمايي و «حسن نجاريان» قائم مقام بنياد سينمايي فارابي به همراه «پوران درخشنده» و «جهانگير الماسي» فيلم‌هاي بخش مسابقه را انتخاب كرده‌اند. حضور چهار مدير دولتي در جمع هيأت 6 نفره انتخاب قابل توجه است و شايد شايسته بود از نگاه‌هاي ديگري هم در اين زمينه استفاده شود.

بر اساس اين گزارش، «ابوالقاسم طالبي» كه تجربه داوري در دوره گذشته جشنواره را دارد، حالا بايد با تركيبي جديد به داوري آثار شاخصي بپردازد. آثاري كه تعدادشان هم افزايش يافته و از اين جهت هم سختي انتخاب دوچندان شده است.

طالبي كارگردان سينما و تلويزيون است كه ساخت آثاري چون «دست‌هاي خالي»، «جنگ كودكانه»، «عروس افغان»، «نغمه»، «آقاي رئيس جمهور»، «ويرانگر» و سريال تلويزيوني «به كجا چنين شتابان» را در كارنامه هنري خود دارد و اين روزها مي‌خواهد سياسي‌ترين فيلم تاريخ ايران را بسازد.

«اسدالله نيك‌نژاد» مدرك فوق ليسانس كارگرداني سينما را از دانشگاه هنر كاليفرنيا دارد. وي فعاليت در سينما را از سال 1360 به عنوان كارگردان با همكاري «امير قويدل» با فيلم «برنج خونين» آغاز كرد. نيك‌نژاد پس از سفر به آمريكا با پشتوانه هيأت علمي دانشگاه هنر كاليفرنيا موفق به فعاليت در يكي از سريال‌هاي معروف شبكه سراسري NBC شد. او از سال 1369 به عنوان عضو ثابت سنديكاي هنرمندان هاليوود به فعاليت خود ادامه داد. نيك‌نژاد سريال تلويزيوني «پاييز صحرا» را كارگرداني كرده است.

«جهانگير الماسي» بازيگر پيشكسوت سينما و تلويزيون هم كه نياز به معرفي ندارد. او كه چند وقتي است ديگر جلوي دوربين حاضر نمي‌شود و به عرصه تهيه‌كنندگي روي آورده است، در اين دوره هم به عنوان هيأت انتخاب و هم به عنوان هيأت داوري فعاليت مي‌كند كه در نوع خود جالب به نظر مي‌رسد.

«علي معلم» تهيه‌‌كننده و منتقد سينما هم در اين دوره قرار است به داوري آثار بپردازد. معلم تاكنون فيلم‌هاي «آل»، «ازدواج به سبك ايراني» و «گاوخوني» را تهيه كرده است. معلم در دوره قبل مجري مراسم اختتاميه بود.

«جابر قاسمعلي» رئيس كانون فيلمنامه‌نويسان سينماي ايران يكي ديگر از اعضاي هيأت داوران است كه فيلمنامه‌‌هايي چون رواني، بالاتر از خطر و جاي امن را نوشته است.

وي سال 1341 در چالوس به دنيا آمد. تحصيلات ناتمامش را در رشته ادبيات انگليسي دانشگاه علامه طباطبايي گذراند و فعاليت روزنامه‌نگاري را از سال 1370 با نشريه گزارش فيلم شروع كرد. او همچنين دبير بخش سينماي ايران در نشريه فيلم‌‌نگار از سال 1380 و عضو شوراي مركزي كانون فيلمنامه‌نويسان بود. قاسمعلي ساخت تله‌فيلم را هم در كارنامه هنري‌اش دارد.

عضو جالب توجه هيأت داوري امسال «حسن عباسي» است كه روابط عمومي جشنواره در معرفي او نوشته «منتقد و كارشناس استراتژيك رسانه». عباسي رئيس مركز دكترينال امنيت بدون مرز ايران است و نقد‌ها و نظرات جالب توجهي درباره فيلم‌هاي ايراني و خارجي دارد.

«مجيد انتظامي» آهنگساز پيشكسوت سينماي ايران آخرين عضو هيأت داوري است كه كارهاي بي‌نظير او در عرصه سينما بر هيچ كس پوشيده نيست. او با فيلم‌هاي «آژانس شيشه‌اي»، «بوي پيراهن يوسف»، «دوئل»، «از كرخه تا راين»، «ترن» و بيش از 70 فيلم ديگر در ذهن و خاطره سينمادوستان حضور دارد. او مي‌تواند نظرات جالبي درباره موسيقي‌هاي فيلم‌ها داشته باشد.
انتظامي برخلاف پدرش كه سه دوره در بخش‌هاي مسابقه سينماي ايران و فيلم‌هاي اول و دوم داوري كرده، اولين بار است كه به قضاوت آثار مي‌پردازد.

با همه اين تفاسير كار هيأت داوري بيست و نهمين جشنواره فيلم فجر بسيار سخت و مشكل خواهد بود و بايد نتيجه عملكرد اين افراد را پس از پايان جشنواره به بوته نقد گذاشت.




مسعود كيميايي، پولاد كيميايي در جرم




پشت صحنه فيلم جدايي نادر از سيمين




خيابان هاي آرام




آقايوسف




مهتاب كرامتي و مهران احمدي در فيلم سينمايي آلزايمر

نويسنده: حميد يادروج
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟