سرویس بین الملل ـ رئیس جمهور آمریکا در پیامی که به وقت مصر در شبانگاه چهارشنبه منتشر شد، خطاب به مردم مصر گفت: صدایتان را شنیدم!
به گزارش «تابناک»، باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا، با بیان اینکه صدای مردم مصر را شنیده است، اعتراف کرد که سرنگونی حسنی مبارک، یکی از بزرگترین همپیمانان خود در منطقه را باور کرده است.
بنا بر این گزارش، منابع خبری منطقه اعلام کردند، اوباما که در چند روز گذشته، نیروهای نظامی و اطلاعاتی خود را به مصر فرستاده بود، پس از دیدن گستردگی اعتراضات عمومی علیه دیکتاتوری مبارک، عصر دیروز سه شنبه، در تماس تلفنی نیم ساعته، تلاش کرد تا مبارک را به انتقال سریع قدرت وادار کند.
اوباما که پس از شوک رخدادها در حکومت های استبدادی تحت حمایت دولت آمریکا در خاورمیانه تاکنون در قبال تحولات مصر مواضعی چند پهلو داشته است، این بار و پس از این تماس تلفنی، تلاش کرد، چهره دیگری از خود نشان دهد و گفت: انتقال قدرت در مصر، باید همراه با نظم و هم اکنون آغاز شود؛ مبارک متوجه است که وضع کنونی، پایدار نیست و تغییر اجتناب ناپذیر است.
وی خطاب به ارتش و جوانان مصری نیز گفت: ارتش باید در هر شرایطی حامی مردم باشد و امنیت مردم بر عهده ارتش است؛ بنابراین، از حق مردم برای اظهارنظر جلوگیری نکنید و در انتخابات آینده مصر بی طرف باشید. من قول می دهم که مبارک در انتخابات آینده کاندیدا نخواهد بود!
این سخنان اوباما، در حالی بود که حسنی مبارک، حاکم سه دهه گذشته مصر، سه شنبه شب در دومین نطق رسمی تلویزیونی خود در واکنش به خیزش مردم کشورش اعلام کرد، از قدرت کنار نمی رود، ولی درصدد انتقال مسالمت آمیز قدرت است.
مبارک در عین حال مدعی شد که قصد شرکت در انتخابات آینده ریاست جمهوری مصر را ـ که قرار است هشت ماه دیگر در ماه سپتامبر برگزار شود ـ نداشته است.
سخنرانی ضبط شده مبارک، در حالی از تلویزیون دولتی مصر پخش شد که تظاهرات میلیونی شهروندان این کشور برای سرنگونی او دیروز سه شنبه در هشتمین روز از انقلاب در شهرهای گوناگون مصر، از جمله قاهره و اسکندریه در جریان بود و مردم خشمگین در حالی که شعار می دادند، «مبارک! برو، برو» از راهپیمایی بزرگ به سوی کاخ ریاست جمهوری در روز جمعه خبر دادند.
گفتنی است، پیش از سخنرانی مبارک، مقام های آمریکایی خبر دیدار «فرانک ویزنر»، نماینده اعزامی باراک اوباما به مصر با او را تأیید کرده بودند.
بر پایه گزارش های منتشره، ویزنز در دیدار با مبارک ـ که روز دوشنبه انجام شد ـ به نقل از باراک اوباما تأکید کرده بود، صلاح نیست، مبارک و فرزندش، جمال مبارک، در انتخابات ریاست جمهوری آتی مصر شرکت کند. ویزنر اما خواهان کناره گیری فوری مبارک از قدرت نشده بود.
از سویی، رهبر گروه اخوان المسلمین مصر با صدور بیانیه ای، هر گونه مذاکره با رژیم حسنی مبارک را رد و یک طرح شش مرحله ای را برای اداره امور این کشور
پیشنهاد کرد.
در بیانیه رهبر گروه اسلامگرای اخوان المسلمین مصر آمده است: هدف طرح شش مرحله ای پیشنهادی برای تحقق آزادی ها، زندگی مسالمت آمیز و دمکراتیک و ساخت آینده ای روش برای همه ملت مصر است.