دومین رآکتور نیروگاه اتمی فوکوشیما در منطقه زلزله زده شمال ژاپن، دچار آسیب دیدگی جدی شد.
به گزارش برنا به نقل از بی بی سی، مسئولان این نیروگاه اتمی، گفته اند که فشار داخل رآکتور شماره ۳ به خاطر از کار افتادن سیستم خنک کننده اضطراری، به طور خطرناکی رو به افزایش است.
رآکتور شماره یک این نیروگاه روز شنبه به خاطر مشکل مشابهی منفجر شد که در عین حال، آژانس بین المللی انرژی اتمی از تخلیه نزدیک ۱۷۰ هزار نفر از ساکنان شعاع ۲۰ کیلومتری نیروگاه فوکوشیما خبر داده است.
زلزله سهمگین روز جمعه که ۸.۹ درجه در مقیاس ریشتر قدرت داشت و سونامی ناشی از آن، خرابی و تلفاتی سنگینی را بر جای گذاشته است.
رقم رسمی تلفات ۷۶۳ نفر است، ولی رسانه های محلی پیش بینی می کنند، شمار قربانیان این حادثه به بیشتر از یک هزار نفر افزایش یابد.
این در حالی است که به گزارش تلویزیون «ان اچ کی» ژاپن، ۹۵۰۰ نفر از ساکنان یک شهر ۱۷ هزار نفری همچنان مفقود هستند و البته عملیات امداد و نجات برای کمک به قربانیان در استان های آسیب دیده در شمال شرقی همچنان در جریان است و دولت شمار نظامیان فرستاده شده به این مناطق را به صد هزار نفر افزایش داده است.
به گفته نخست وزیر ژاپن، نیروهای امدادرسان توانسته اند سه هزار نفر را نجات دهند و گزارش ها همچنین بیانگر صف های طولانی در فروشگاه های مواد غذایی و ایستگاه های پمپ بنزین است.
برق شش میلیون خانوار ژاپنی، 10 درصد خانه های این کشور، قطع است و دولت خواهان خودداری از مصرف بیشتر از اندازه انرژی الکتریکی شده که گفتنی است، یک سوم از برق ژاپن از انرژی هسته ای تولید می شود.
در این باره، دولت ژاپن تلاش دارد، نگرانی عمومی از احتمال ذوب شدن سوخت هسته ای در نیروگاه آسیب دیده و نشت مواد رادیواکتیو به محیط زیست را کاهش دهد.
گزارش های اولیه، بیانگر عدم آسیب دیدگی جدی رآکتور شماره یک نیروگاه فوکوشیما پس از انفجار ساختمان آن در روز شنبه بود ولی گزارش های جدیدتر از افزایش میزان تشعشع در محیط خبر می دهد.
در این حال، به گزارش شرکت نیروی برق توکیو، تپکو، سیستم خنک کننده اضطراری رآکتور شماره ۳ نیروگاه نیز آسیب دیده و فشار و حرارت در درون آن رو به افزایش است.
«یوکیو ادانو»، سخنگوی دولت ژاپن گفته است، مهندسان در حال بیرون کردن هوا برای کاهش فشار در داخل راکتور و خنک شدن آن هستند.