کوچ نقدینگی از بانک‌ها به بازار طلا

کد خبر: ۱۵۸۴۸۱
|
۲۵ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۰ 14 April 2011
|
11759 بازدید
بازار طلا و سکه ایران این روزها، شرایط پرالتهابی را سپری می‌کند.

کار این بازار به جایی رسیده که سریع‌تر و جلوتر از بازارهای جهانی حرکت می‌کند و رکورد می‌شکند. حراج‌های پی‌درپی سکه و شمش طلا از سوی بانک مرکزی هم نمی‌تواند آن را مهار کند.

آیا مردم به خروج سپرده‌هایشان از بانک‌ها به‌دلیل پایین بودن نرخ سود سپرده‌ها و پیش‌بینی تورم در ماه‌های آینده روی آورده‌اند؟ التهاب معنادار در بازار سکه و طلا ریشه در تشدید فعالیت واسطه‌گرایانه فعالان بازار طلا دارد یا پدیده کوچ نقدینگی از بانک‌ها به بازار طلا باعث شده تا به‌رغم سیاست‌ها و تمهیدات بانک مرکزی از یک سو و کاهش ارزش طلا در بازارهای جهانی، روند افزایش ارزش سکه و طلا در بازار آزاد ایران تشدید شود؟

به گزارش همشهری، نوسان قیمت طلا و سکه در بازار داخلی نشان از واکنش طبیعی بازار به سیاست‌های پولی دولت، متفاوت با اهداف مدنظر سیاستگذاران پولی بود، چه اینکه سیاست دستوری کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی به‌ویژه سپرده‌های بلندمدت باعث خروج نقدینگی از بانک‌ها به سمت بازارهای دارای قدرت نقد شوندگی بالا نظیر بازار طلا شده است.

تحولات روزهای اخیر در بازار طلا نشان می‌دهد که دست‌کم «فرمول تجهیز منابع» مدنظر دولتمردان اقتصادی در کوتاه‌مدت نتیجه نداده است و هرچند رشد شاخص بورس از ابتدای امسال تا‌کنون ریشه در سیاست‌های پولی بانک مرکزی مبنی بر کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی دارد اما به‌نظر می‌رسد برخی از سپرده‌گذاران بانکی برخلاف هدفگذاری بانک مرکزی مبنی بر سوق دادن نقدینگی مازاد از بانک‌ها به بازار بورس، ترجیح داده‌اند ریسک سرمایه‌گذاری در بازار طلا را به جان بخرند، هرچند وزیر اقتصاد هشدار داده است که سرمایه‌گذاری در بازار طلا با انگیزه سوداگرانه با شکست همراه می‌شود و مردم نباید تحت‌تأثیر پدیده صف قرار گیرند.

به‌گزارش همشهری، افزایش قیمت سکه و طلا درست خلاف برنامه‌های بانک مرکزی مبنی بر حراج سکه و شمش طلا در بازار در روزهای اخیر صورت می‌گیرد و با تداوم سیاست حراج سکه و طلا در بانک کارگشایی روند افزایش قیمت طلا در بازار آزاد فروکش نکرده است.

این گزارش می‌افزاید: هشدارهای روز اخیر مقامات پولی و اقتصادی دولت هنوز نتوانسته است از عطش تقاضای طلا و سکه بکاهد و بیم آن می‌رود که در ماه‌های آینده با افزایش احتمالی نرخ تورم و پیشی گرفتن آن از نرخ سود سپرده‌های مردم نزد بانک‌ها، خروج پول از بانک‌ها به سمت بازارهای نقدشونده تشدید شود.

به گزارش خبرنگار ما، ارزش هر سکه طرح قدیم در روز 6 فروردین از 435 هزار تومان به 460 هزار تومان در 24 فروردین رسیده است و ارزش هر قطعه سکه طرح جدید هم در این مدت از 391 هزار تومان با 29 هزار تومان افزایش به 420 هزار تومان افزایش یافته است. ارزش هر اونس طلا در بازارهای جهانی در روز گذشته به 1459 دلار رسید که نسبت به هفته گذشته کاهش نشان می‌دهد.

عرضه روزانه 15 هزار سکه در بازار

دبیرکل بانک مرکزی از عرضه‌ روزانه 10 تا 15 هزار سکه تمام بهار آزادی، نیم بهار، ربع سکه و سکه گرمی در بازار، برای تنظیم قیمت‌ها خبر داد. سیدمحمود احمدی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه عرضه‌ سکه تا زمان کنترل بازار و از بین رفتن قیمت‌های کاذب ادامه خواهد یافت، اظهار کرد: یا توجه به ذخایر مناسب بانک مرکزی، این بانک با هدف کنترل بازار، عرضه سکه را ادامه خواهد داد. وی از عرضه‌ روزانه 10 تا 15 هزار انواع سکه از سوی بانک مرکزی و از طریق بانک کارگشایی خبر داد و گفت: عرضه سکه میزان ثابتی ندارد اما قطعا نیاز بازار پوشش داده خواهد شد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟