در حالی در چند روز گذشته، لایحه موافقتنامه همکاری ایران و صربستان در زمینه پزشکی و دامپزشکی، به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید که در خلال مباحث انجام گرفته در مجلس، درباره این لایحه نکات جالبی مطرح شده است.
به گزارش «تابناک»، قاضی پور، نماینده ارومیه و سودانی، نماینده اهواز به عنوان مخالفان این لایحه سخن گفتند و این موافقتنامه را به منزله مشروعیت بخشی به رژیم نسل کش صربستان دانستند.
سودانی این موافقنامه را همچنین مخالف اصول 11 و 13 قانون اساسی دانست، اما نماینده دولت در پاسخ به اظهارات مخالفان، کشور صربستان کنونی را متفاوت از صربستانی که به نسل کشی اقدام کرده دانست و اظهار داشت: ما با عراق هم جنگ داشتیم، ولی امروز با این کشور در حوزه های گوناگون ارتباط داریم. صربستان هم به مانند عراق است؛ افزون بر اینکه محور این لایحه علمی و تحقیقاتی است.
اما قاضی پور که از این پاسخ ها قانع نشده بود، با بیان اینکه ۲۲.۵ میلیون دلار از پولهای اقتصاد کشور ما از سوی صربستان بلوکه شده است، افزود: از کجا معلوم که اموال دامپزشکی ما را نیز بلوکه نکنند؟ ما از نماینده دولت، خواستار توضیح بیشتری در این باره هستیم.
این در حالی است، هر چند بنا بر گفته های نماینده ارومیه، افکار عمومی تازه از بلوکه شدن اموال ایران در صربستان آگاه شده اند، هنوز کسی نمی داند صربستان به چه دلیل این اموال را بلوکه کرده و نهادهای مسئول تاکنون چه کارهایی در این زمینه انجام داده اند، چون این موضوع همچنان در پرده ای از ابهام است. ولی واقعا چه تضمینی هست که این کشور اموال و سرمایه گذاری های آینده ایران را بلوکه نکند؟
اکنون پرسش این است؛ چرا چنین اطلاعاتی در زمینه اموال و دارایی های مردم ایران در بیرون کشور ـ که اتفاقا بلوکه شده است ـ تنها در چنین محفل هایی مطرح و البته بدون پیگیری رها می شود و از سرنوشت این پول ها خبر و اطلاعی به مردم و افکار عمومی داده نمی شود؟
چرا وزارت خارجه و وزارت امور اقتصاد و دارایی در این زمینه اطلاعاتی به مردم نمی دهند؟ آیا چنین بحث هایی، باید تنها در حین تصویب یک لایحه مطرح و سپش فراموش شود؟