نام «ابوالقاسم سرحديزاده» ، شايد امروز در فضاي سياسي چندان شناخته شده نباشد يا كمتر از او ياد شود، اما كهنهكاران سياسي اين نام را به خوبي ميشناسند، خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران با اين «مرد سياست» كه شايد بيماري را بهانه غيبت از عرصه سياست كرده است، در عيادتي كوتاه به گفتوگو نشست.
به گزارش ايسنا اولين حضور جدي سرحديزاده در عرصه سياست با عضويت در حزب ملل اسلامي در سال 1342 آغاز شد، اما فعاليت در اين حزب به بيش از دو سال به طول نينجاميد و وي به همراه تمامي اعضاي اين حزب دستگير و به چند سال زندان محکوم شد.
وي پس از بيروزي انقلاب اسلامي به همکاري با سپاه پرداخت، مدتي بعد قائم مقام بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي شد و سپس به پيشنهاد شهيد بهشتي رياست شوراي سرپرستي زندانهاي کشور را بر عهده گرفت، بعد از آن وزير کار شد و سه دوره نمايندگي مجلس را نيز تجربه کرد.
سرحديزاده كهنهكاري است 66 ساله که بيشتر با صفت حامي کارگران شناخته شده است و «بزرگترين افتخار» خود را نيز خدمت به همين قشر ميداند.
هنگام گفتوگو با خبرنگار ايسنا، حركتهاي بجا و محكم دست چپش سكوت چندين ساله دست راستش را كه از سكته مغزي عارض شده بود، جبران ميكرد. گله زياد داشت و معلوم بود زياد غصه ميخورد؛ گاهي آخر حرفش را ناتمام رها ميكرد و سري از سر افسوس تكان ميداد و منتظر سوال بعدي مينشست.
از دست كساني كه معتقد است «به نام اسلام و انقلاب و به كام خود چه كارها كه نميكنند» غمگين بود و نگران؛ گفت: حرف زياد دارم، اما گفتن خيليهاشان صلاح نيست، آن طرفيها سوءاستفاده ميكنند.
گفت: مملكت خودمان است، خودمان بايد درستش كنيم.
معتقد است: از انقلاب و اسلام مورد نظر امام(ره) فاصله زيادي داريم.
گفت: ...
ابوالقاسم سرحديزاه در گفتوگويي تفصيلي با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، از اوضاع خود و اين كه چندان هم از بازار سياست بيخبر نيست صحبت كرد و گفت: نميشود آدم چشمش را به روي اتفاقاتي كه ميافتد ببندد، به هر حال با خبر ميشويم، حرف زياد است براي گفتن، من هم براي هر اتفاقي آمادهام؛ راستي هم آمادهام. بعضي اتفاقها برايم گواراتر است از اينكه بنشينم پاي تلويزيون و غصه بخورم، شنيدن برخي اخبار همان و داغان شدن اعصاب همان.
وي به برخي اظهار نظرهاي انتخاباتي از جمله سخنان طائب اشاره كرد و همچنين گفت: آقاي خاتمي هم صحبتهايي كرده كه حرفهاي خوبي هم نبوده است؛ گفته «بياييد همديگر را ببخشيم»؛ چه كسي چه كسي را ببخشد؟ هاشمي هم با موتلفه جلسه گذاشته؛ در آن جلسه گفته شده «اصلاحاتزادههاي حلالزاده ميتوانند در انتخابات شركت كنند». آقاي مطهري هم كه حرفهايي زده، سرخود حرف نميزند، گفته شده محفلي درست كند تا اينها بيايند.
وي با تاكيد بر اينكه «انتخابات پيش رو انتخابات مهم و حساسي است» افزود: طبيعتا حضور عناصر تاثيرگذار پاي صندوقها تنور انتخابات را گرم ميكند. ولي اينكه آخرش چه ميشود را نميدانم.
سرحديزاده درباره وضعيت اصلاحطلبان و حضورشان در انتخابات آينده اظهار كرد: اصلاحطلبان، از پيش هم تقريباً جريان يكدست و روشني نبودند و طيفها و عناصر گوناگون با افكار و برداشتهاي مختلف در ميان آنها وجود داشت، اما مجموعاً ميتوان گفت كه خواستار يك سلسله آزاديها هستند و جامعه را بازتر ميبينند. طيفي از اصلاحطلبان بعد از انتخابات اخير رنجيده خاطر شدند و بعيد ميدانم با اين وضعيت اصلاً حضورشان معنا داشته باشد. اين بدان معنا نيست كه اصللاحطلبان خواستار يك انقلاب دوبارهاند نه؛اصلاً چنين چيزي نميخواهند و نميخواهند خداي نكرده نظام اسلامي سقوط كند، ولي مشابهتي بين وضع موجود با انقلاب و آرمانهاي امام(ره) نميبينند؛ گرچه برخي اسم وضعيت موجود را اصولگرايي ميگذارند. گرايشهاي منحط مذهبي ـ كه در طول تاريخ وجود داشته ـ نوعي از ارتجاع است اما انقلاب امام(ره) يك حرف ديگري بود كه دنيا را تكان داد و واقعاً انفجار نور بود و دنياي معاصر را تحت تاثير خود قرار داد.
وي خاطرنشان كرد: اصلاحطلبان هنوز هم هستند، اما ترديد دارم در شرايط فعلي بتوانند تغييري ايجاد كنند.
وي با اعتقاد به اينكه « جرياني وجود دارد كه اعتقادي به انتخابات ندارد و انتخابات برايشان يك ظاهرسازي بيش نيست» در عين حال يادآور شد كه « امام با صداي بلند فرياد زد كه بالاترين راي، متعلق به مردم است» و افزود: بنابراين اينها نميتوانند از آن عدول كنند. هرچند در برخي اعتقاداتشان هيچ شباهتي به اسلام ندارد و برخي اصولگرايان با اسلام ناب بينهايت فاصله دارند.
اين نماينده سه دوره مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از گفتوگوي خود با ايسنا با انتقاد از برخي عملكردهاي مجلس نيز اظهار كرد: امام تكليف مجلس را مشخص كرد، در راس قدرتها قدرت ملت است و مجلس بايد عصاره فضايل ملت باشد، اما اين مجلس را ببينيد، برخي هر كاري ميخواهند ميكنند و مجلس هيچ عكسالعملي نشان نميدهد.
سرحديزاده كه به گفته خودش تنها از حقوق بازنشستگي برخورداراست و بابت سه دوره نمايندگي مجلس هيچ مزايايي دريافت نميكند، تصريح كرد: در زمان طاغوت اينطور بود که، كساني كه سه دوره نماينده ميشدند ميتوانستند تا آخر عمر، از مزاياي آن بهرهمند شوند، ولي بعد از انقلاب اين امر لغو شد.
وي همچنين گفت: كساني كه براي رفتن به مجلس پولهاي هنگفت خرج ميكنند به طور قطع ميخواهند از اين جايگاه سوءاستفاده كنند و بهره مادي ببرند، در حالي كه بايد كساني در مجلس حضور پيدا كنند كه عاشق انقلابند و در رنجهايي كه براي انقلاب كشيده شده است، بزرگ شدهاند و ما تا رسيدن به اين مجلس هنوز كار داريم.
وي يادآور شد: در اولين انتخابات مجلس تمام گروهها اعم از تودهايها، ملي مذهبيها و حزب جمهوري اسلامي مرا كانديدا كردند، اما براي ائتلاف در مقابل بني صدر، ناگزير بايد عدهاي كنار ميرفتند؛ لذا من داوطلبانه كنار كشيدم تا اين ائتلاف صورت گيرد؛ چراكه مجلس برايم جاي مقدسي بود و به چشم ديگري به آن نگاه ميكردم. بعدها در دور سوم، كارگران آمدند و از من دوباره حمايت كردند.
سرحديزاده با اشاره به برخي اتفاقات رخ داده در مجلس چهارم نيز خاطرنشان كرد: آن زمان گفته شد "ليبرالها دارند ميآيند، به كساني راي ندهيد كه از راديو اسرائيل صدايشان به گوش ميرسد"، همان موقع من به آقاي خوئينيها و كروبي گفتم به شما ليبرال ميگويند؛ از الان تكليفتان را روشن كنيد. همچنين گفته شد"هر كسي هرچه ميخواهد بگويد ما به كسي نياز نداريم" و از همان موقع زدند زير انتخابات و همه چپها را جارو كردند و گذاشتند كنار. آن موقع غفلت كرديم، بايد محكم جلويشان را ميگرفتيم. آقاي هاشمي هم به آن جريان كمك كرد و چيزي كه الان برايشان ميگذرد نتيجه كارهاي خودشان است.
وي گفت: امروز من اگر حرفي نميزنم به اين خاطر است كه از اين كه يك كلمه بگويم و BBC و مانند آن اينحرفها را بگيرند و از آن سوء استفاده كنند، وحشت دارم. وضعيت خيلي پيچيده است، نه ميشود خاموش نشست، نه ميشود حرف زد و نه ميشود بعضي چيزها را تحمل كرد. مردم نيز آگاهيشان عميق است، ميدانند بر هم زدن وضعيت فعلي، منتهي به سوءاستفاده كساني خواهد شد كه هيچ اعتقادي به اسلام و انقلاب ندارند.
وزير كار دوران دفاع مقدس در بخش ديگري از گفتوگوي خود با ايسنا اظهار كرد: هدفمندي يارانهها طرح بسيار اساسي و مهمي است، اما اينكه بخواهند با هياهو و سر و صدا و شلوغي آن را جا بياندازند درست نيست، بايد سالهاي متمادي، كارشناسان و اقتصاددانان روي آن كار كنند، تنها اينكه يكي شعار بدهد و از فردايش شروع كنند عاقلانه نيست.
وي افزود: در جامعه بايد اعتماد وجود داشته باشد و مردم بتوانند اعتماد كنند، از 10 درصدي بودن رشد اقتصادي سخن ميگويند، در حالي که مراكز تحقيقاتي داخلي و بينالمللي ميگويند اين رشد اقتصادي صفر بوده است، با وجود اين شرايط كدام يك را بايد باور كرد. بدون باور چگونه ميتوانيم، قضاوت كنيم. در مورد بيكاري هم همينطور؛ ميگويند 7/1 ميليون شغل ايجاد كردهايم، از آن طرف مراكز آماري آمار ديگري ارائه ميدهند. حرفي ميزنند، اما واقعيتها چيز ديگري است.
سرحدي زاده در پايان گفتوگوي خود با خبرنگار ايسنا اظهاركرد:« من به اين مردم خوشبين هستم، اسلاميت در ذاتشان نهفته است و هيچ آلودگي را نمي پذيرند و تمام كساني كه بخواهند مردم را فريب دهند مانند كف روي دريا در درياي ملت نابود خواهند شد و مردم آنها را از خود دور خواهند كرد و در نهايت اين اسلام و انقلاب است كه پيروز خواهد شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.