درحاليكه اين روزها تخممرغ با كاهش توليد و اوج قيمت همراه شده، بازار اشباع شده گوشت مرغ و اقتصادي نبودن توليد، مرغداران را بر آن داشته تا از ميزان توليد بكاهند.
به گزارش ايسنا درحاليكه توليدكنندگان گوشت مرغ به دنبال راهكار و برنامهريزي براي كاهش ميزان توليد و ايجاد صرفه اقتصادي هستند، صنعت مرغ تخمگذار با كمبود توليد به دليل شيوع بيماري آنفلوآنزاي پرندگان مواجه است كه قيمت اين محصول را به بالاترين نرخ تاريخي خود رسانده است.
بهگونهاي كه هر شانه تخم مرغ در سطح شهر 9 هزار تومان (حداقل كيلويي چهار هزار و500 تومان) به دست مصرفكننده ميرسد كه مسئولان با تخممرغهاي تركي به دنبال تامين نياز جامعه و تعادل در بازار مصرف هستند اما بازار گوشت مرغ برعكس شرايط تخممرغ، بهدنبال كاهش توليد و افزايش قيمت در بازار مصرف است چراكه از پرداخت يارانه صادراتي نااميد شدهاند.
ماهانه 140 هزار تن گوشت مرغ توليد ميشود كه 120 هزار تن آن مورد نياز جامعه بوده و بقيه براي ذخيرهسازي و عرضه در سبد كالاي كارمندان منجمد ميشود. علاوه بر اين، واردات گوشت مرغ آزاد است و نزديك مناسبتهاي سال، واردات مرغ منجمد هم اوج ميگيرد كه داد توليدكنندگان را درميآورد.
درحال حاضر هر كيلو مرغ زنده درب مرغداري هزار و 900 تا دو هزار تومان خريداري و كيلويي سه هزار تا سه هزار و 200 تومان در اختيار مصرفكننده قرار ميگيرد كه در اين شرايط شركت پشتيباني امور دام جمعآوري مرغ منجمد را در پيش گرفته آن هم به بيسابقهترين ميزان طول فعاليت خود؛ روزانه 600 تن.
اما بازهم اين ميزان جمعآوري كافي نيست و به دليل توليد بيش از تقاضا، هر روز بر وزن مرغهاي زنده در مرغداري افزوده ميشود و پرندگان به دليل نبود تقاضاي كشتار روي دست مرغداران مانده و به وزن چهار كيلو گرم نزديك ميشوند....
در حالي كه بهترين وزن كشتار مرغ دو كيلو تا دو كيلو و نيم است كه افزايش وزن پرنده علاوه بر كاهش كيفيت گوشت، افزايش چربي و افزايش هزينهي توليد، خطر بيماريهاي تنفسي را افزايش ميدهد كه با توجه به شرايط فصلي و هشدار فائو نگراني از درگيري بيماري آنفلوآنزا دو چندان ميشود.
در اين ميان مرغداران ماههاست كه از وزارتخانههاي جهاد كشاورزي و صنعت، معدن و تجارت و معاونت رياست جمهوري خواستار پرداخت يارانهي صادراتي براي صادرات مازاد مصرف هستند اما به گفته خودشان اين وعدهها در حد حرف باقي مانده و هنوز اجرايي نشده است.
اما بازار تخممرغ به دنبال واردات تخممرغهاي تركي براي جبران كمبود توليد داخلي و كاهش قيمت است اما به گفته مسئولان اين ميزان قيمت كماكان تا آذر ماه ادامه دارد.