سرویس اجتماعی ـ دو سال از وقوع زلزله مرگبار هائیتی میگذرد؛ زلزلهای که در آغازین روزهای سال نو میلادی، جان بسیاری از مردم کشور فقیر هائیتی را گرفت و موجب مرگ بیش از دویست هزار نفر، ویرانی بسیاری از ساختمانها و بیخانمانی صدها هزار تن شد. پس از وقوع زلزله تا هفتهها این کشور به یک گورستان دسته جمعی تبدیل شده و جمعآوری جنازههای از خیابانها تمام نشده بود. فقر دولت هائیتی و نبود زیرساختهای مناسب در این کشور، مجامع جهانی را بر آن داشت تا به کمک این کشور مصیبت زده بشتابند و در تمام این دو سال، اخبار ریز و درشتی از کمکهای خیریه گوناگون به این کشور به گوش میرسید.
با این حال و پس از دو سال، مردم فقیرترین کشور قاره آمریکا همچنان به کمکهای خارجی نیاز دارند. مجموع کمکهای وعده داده شده میلیاردها دلار است، ولی مردم هاییتی میگویند هنوز آنچنان که باید، اثر کمکها را ندیدهاند. تا کنون با کمک افراد خیر و همچنین هنرپیشگان سرشناس هالیوود مثل کلینت ایتسوود، پنلوپه کروز، راسل کرو و نیکول کیدمن، چندین مدرسه و بیمارستان در شهر پورتو پرنس احداث شده است. با این حال اکنون دو سال از این حادثه میگذرد و هنوز نیم میلیون نفر در اردوگاههای هاییتی زندگی میکنند.
سازمان ملل این زمینلرزه را بدترین فاجعهای خوانده است که تا سال ۲۰۱۰ با آن روبهرو بوده است.
گزارش تصویری زیر روایتی است از هائیتی پس از زلزله:
کشاورز اهل تومازیو در شمال غربی پرتو پرنس در غروب روز 12 ژانویه 2010 دیگر خانه و خانواده اش را از دست داده بود. رنه پِرِوال، رئیس جمهوری هائیتی، گفت مجموع قربانیان این حادثه احتمالاً به ۳۰۰ هزار نفر بالغ میشود.
AP Photo/Ramon Espinosa
کاخ ملی هائیتی در پورتو پرنس تخریب شد. این تصویر در نوامبر 2011 گرفته شده و هنوز ویرانی در جای جای شهر دیده میشود.
AP Photo/Ramon Espinosa
یک مرکز درمانی در پورتوپرنس که برای کمکرسانی به آسیب دیدگان زلزله راهاندازی شده و برای معلولین ناشی از زلزله پای مصنوعی میسازد!
Reuters/Swoan Parker
برگزاری یک مسابقه فوتبال میان معلولین در روز جهانی معلولین در مرکز زانمی بن در کوریکس هائیتی
AP Photo/Ramon Espinosa
یک دختر بچه در کنار لاشه یک بالگرد که در اردوگاه آوارگان هائیتی زندگی میکند. با گذشت دو سال از وقوع زلزله مهیب هائیتی، هنوز هم بسیاری از مردم این کشور در اردوگاههای حاشیهای شهرها زندگی میکنند.
AP Photo/Dieu Nalio Chery
مایکل مارتلی، رئیسجمهور جدید این کشور، نخستین روز ملی استقلال هائیتی از فرانسه را پس از زلزله با ادای احترام به یاد و خاطره جانباختگان زلزله اختصاص داد.
AP Photo/Ramon Espinosa
سال تحصیلی جدید در هائیتی با تأخیر برگزار شد، زیرا رئیس جمهور مایکل مارتلی در تلاش برای جمعآوری کمک هزینههای آموزشی مدارس این کشور از سوی مجامع بینالمللی بود.
AP Photo/Dieu Nalio Chery
کلیسای جامع پورتو پرنس که به شدت بر اثر زلزله آسیب دیده است.
Reuters/Swoan Parker
اردوگاه آوارگان زلزله در حاشیه پورتوپرنس
AP Photo/Dieu Nalio Chery
پوستر قربانیان زلزله سال 2011 برای گرامی داشت دومین سالگرد این زمینلرزه در خیابانهای پورتو پرنس نصب شده است.
Thony Belizaire/AFP/Getty Images
ساخت یک یتیم خانه در حاشیه پورتو پرنس توسط یک خانواده خیر اهل ماساچوست آمریکا
AP Photo/Dieu Nalio Chery
اعتراض مردم هائیتی به تجاوزهای صورت گرفته در جریان کمکرسانی به این کشور، پس از وقوع زلزله؛ افزون بر آسیبهای فراوان زلزله شکل گرفتن باندهای فساد که اقدام به دزدی و تجاوز به زنان در این کشور منجر به استقرار ارتش برای برقراری امنیت در این کشور شد.
AP Photo/Ramon Espinosa
ویرانیهای زلزله در پورتو پرنس
Reuters/Swoan Parker
AP Photo/Ramon Espinos
بازدید ملکه اسپانیا از مناطق آسیب دیده هائیتی در جریان سفرش به این کشور در اکتبر 2011
AP Photo/Ramon Espinosa