از زمان آغاز درگیریها میان نیروهای دولتی و مخالفان در سوریه، جبههگیری منطقهای آشکاری دباره این کشور شکل گرفت که در آن، عربستان سعودی، قطر و ترکیه، سردمداری جریان حمایت از مخالفان را بر عهده داشتند؛ اما روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» امروز با انتشار مطلبی به غیرعملی بودن این طرحها و استفاده صرف تبلیغاتی از آنها اعتراف کرده است.
به گزارش «تابناک»، روزنامه سعودی «الشرقالاوسط» با انتشار مطلبی به بررسی اجمالی طرحهای ارائه شده برای پایان دادن بحران در سوریه پرداخته و از این میان، توجه خود را به طور خاص بر طرح اعزام نیروهای کشورهای عربی برای کمک به مخالفان متمرکز کرده است؛ طرحی که نزدیک سه هفته پیش ارائه شده و مورد استقبال حامیان تفکری قرار گرفته که طرفدار مداخله مستقیم نظامی در سوریه هستند.
بنا بر این گزارش، الشرقالاوسط اشاره میکند که این طرح نخست از سوی قطر مطرح شد و بعد مورد توجه ترکیه و مصر نیز قرار گرفت. با این حال، هیچ کاری در راستای رسیدن به آن انجام نگرفت.
نویسنده این مطلب در ادامه به همراه گلایه از شورای امنیت در موضوع سوریه، اشاره میکند که تکیه بر سازمان ملل برای مداخله در سوریه، بیفایده خواهد بود. با این حال، حتی در صورتی هم که شورای امنیت چنین طرحی را بپذیرد، مشکل مهم دیگری هست: هیچ کشور عربی حاضر نیست، نیروهای خود را برای وارد شدن به سوریه و مداخله در نبرد، به ترکیه یا اردن بفرستد؛ کسانی که در لیبی با نیروهای قذافی جنگیدند نیز سربازان ناتو بودند، نه ارتش کشورهای عربی.
اما به باور این تحلیلگر، حتی در صورتی که نیروهای کشورهای عربی نیز آماده نبرد باشند، ترکیه و اردن اجازه نخواهند داد، این نیروها برای راهیابی به قلمرو سوریه، از خاکشان بگذرند، زیرا این دو کشور از درگیر شدن در جنگ میترسند.
اما در پایان، الشرق الاوسط با بررسی گزینههای موجود درباره سوریه مینویسد: به رغم همه تلاشهای کشورهای خارجی برای کنار زدن اسد، اوضاع در سوریه تغییر چندانی نکرده و بشار اسد همچنان به حکومت خود ادامه میدهد. به این ترتیب، این روزنامه تنها راه واقعگرایانه را در این زمینه، انتظار برای تغییر شرایط از سوی خود مردم سوریه میداند.