سرطان؛ از تولید به مصرف!

شاید شما نیز از آن دسته افرادی هستید که برای حفظ سلامت خود به انواع محصولات گیاهی و کشاورزی سر می‌زنید و تلاش می‌کنید، سبد غذایی خود را با این محصولات تکمیل و پر بار کنید؛ اما اگر گفته شود، خود این محصولات اکنون از عوامل کارآمد در بروز بیماری‌های سرطانی هستند، چه خواهید کرد؟
کد خبر: ۲۹۳۶۰۳
|
۰۵ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۸ 25 December 2012
|
23351 بازدید
|

شاید شما نیز از آن دسته افرادی هستید که برای حفظ سلامت خود به انواع محصولات گیاهی و کشاورزی سر می‌زنید و تلاش می‌کنید، سبد غذایی خود را با این محصولات تکمیل و پر بار کنید؛ اما اگر گفته شود، خود این محصولات اکنون از عوامل کارآمد در بروز بیماری‌های سرطانی هستند، چه خواهید کرد؟

به گزارش «تابناک» در همه دیدگاه‌های علمی و کار‌شناسی، این‌گونه مطرح است که مواد خوراکی طبیعی و میوه‌جات و محصولات «سبز»، بهترین مواد برای سلامت جامعه در بحث تغذیه است و کنوانسیون‌های بین‌الملل در زمینه بهداشت تغذیه، توصیه اکید به استفاده از این گونه خوراکی‌ها در راستای کاهش بیماری‌های سرطانی در جوامع دارند.

اما این امر هنگامی منطقی و شدنی است که خود این مواد آلوده به انواع عوامل سرطان‌زا نباشند، که متأسفانه آن گونه که از شواهد پیداست، در کشور ما اکنون مواد و محصولات کشاورزی و میوه‌جات، یکی از عوامل اصلی در شیوع بیماری‌های سرطانی هستند.

بنا بر این گزارش، دهقانی، عضو هیأت رئیسه مجلس، چندی پیش صادق خلیلیان، وزیر جهاد کشاورزی را در مجلس مورد خطاب قرار داد و از او در این زمینه پرسید.

محور سخنان دهقانی این بود که: محصولات کشاورزی ما سرطان زا شده‌اند.

بر پایه آمار وی، وضعیت محصولات کشاورزی ما به دلیل استفاده از سموم شیمیایی زیاد، خطرناک است و سالانه هفتاد هزار بیمار سرطانی به آمار سرطانی‌های کشور افزوده می‌شود که یک سوم آن‌ها بر اثر محصولات کشاورزی مسموم دچار این بیماری می‌شوند.

پرسش این بود: چرا وزارت جهاد کشاورزی، مفاد بند «و» ماده ۳۴ قانون برنامه پنجم توسعه را اجرایی نکرده است؛ بندی که مستقیم اشاره به کاهش استفاده از سموم ضد آفت و کودهای شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی و جایگزینی آن‌ها با کودهای زیستی و ارگانیک دارد؟

بند «و» ماده ۳۴ قانون برنامه پنج توسعه اشعار دارد که:

«وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، مقدار مصرف مجاز سموم و کودهای شیمیایی برای تولید محصولات باغی و کشاورزی را مشخص نماید و عرضه محصولاتی را که به صورت غیرمجاز از سموم و کودهای شیمیایی استفاده کرده‌اند، ممنوع نماید. وزارت جهاد کشاورزی موظف است ضمن اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در زمینه کاهش استفاده از سموم و کودهای شیمیایی امکان دسترسی مردم را به محصولاتی که از سلامت لازم برخوردارند فراهم آورد».

دهقانی با اشاره به کندی اقدامات در این خصوص از سوی وزارت جهاد کشاورزی گفته است: متأسفانه محصولات کشاورزی ما بعد از صادر شدن مرجوع می‌شوند و دوباره همین محصولات مرجوعی که استانداردهای لازم را نداشته‌اند، بین مردم توزیع می‌شوند و آب هم از آب تکان نمی‌خورد.

در پایان، هیأت رئیسه مجلس برای پاسخ دادن به این پرسش، فرصتی سه ماهه به وزیر جهاد کشاورزی داد تا گزارش‌ها در این باره را ارائه نماید.

نکته قابل توجه در این میان آن است که اکنون دیگر نمی‌توان به محصولات گیاهی و «سبز» به عنوان سالم‌ترین و مفید‌ترین نوع خوراکی در کشور اعتماد کرد. در جایی که خود این مواد آلوده به عوامل سرطان زا هستند، چگونه می‌توان برای حفظ سلامت، مصرف آن‌ها را در دستور کار خود گذارد؟

دکتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه و استاد دانشگاه شهید بهشتی درباره تأثیر استفاده از کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی به تابناک گفت: هیچ شکی در این باره نیست که استفاده بدون حساب و کنترل نشده از کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی، تأثیر مستقیمی بر افزایش بیماری‌های سرطانی داشته باشد. این مواد شیمیایی در فرایند تولید  ریشه‌ای جذب گیاه شده و وارد بافت ماده غذایی می‌شوند، به گونه‌ای که به هیچ طریق قابل تجزیه و جداسازی از ماده غذایی نخواهند بود.

رحمانی اشاره می‌کند: در این خصوص، نه تنها کودهای شیمیایی بلکه سموم آفت کش نباتی نیز از عوامل ایجاد بیماری سرطان در محصولات کشاورزی هستند و استفاده بدون حساب از این سموم و آفت‌کش‌ها نیز تأثیر مستقیمی بر این امر دارد که وزارت جهاد کشاورزی باید نظارت و کنترل علمی و عملی بر استفاده از این مواد از سوی کشاورزان داشته باشد.

دکتر رحمانی همچنین به موضوع دیگری در بروز و شیوع بیماری‌های سرطانی در کشور اشاره می‌کند که فرآیند نگهداری مواد غذایی است و می‌افزاید: حتی در فرآیند نگهداری مواد غذایی نیز مشکلاتی هست و سموم ناشی از آلودگی‌های میکرو بیولوژیک، می‌تواند به بیماری‌های سرطانی منجر شود.

وی در توضیح این مطلب می‌گوید: برای نمونه، دیده می‌شود که در برخی مغازه‌ها مواد غذایی همچون آجیل و خشکبار که از سال‌ها و ماه‌های پیش مانده، با مواد تازه تولید شده مخلوط می‌شود که در ظاهر هم به هیچ وجه قابل تشخیص نیست؛ بنابراین، استفاده این مواد به دلیل تولید آلودگی‌های میکرو بیولوژیک، می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های سرطانی شود. در نتیجه مشخص است که این امر باید در مجموع زنجیره غذایی یعنی از فرایند تولید تا نگهداری و مصرف کنترل و نظارت شود.

رحمانی با اشاره به وجود استانداردهای جهانی در استفاده از مواد شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی می‌گوید: در همه دنیا استاندارهایی در این باره وضع شده که با اعداد و ارقام مشخص، میزان استفاده از این مواد شیمیایی را تعیین و محدود کرده است. اما متأسفانه نوع و میزان استفاده از کود‌ها و سموم ضد آفات در کشور ما در نظارت و کنترل نیست که باید نظارت دقیقی در این زمینه اعمال شود.

اکنون فرصتی سه ماهه در اختیار وزیر جهاد کشاورزی است تا گزارش‌های مربوط به کارکرد وزارتخانه متبوعش در این حوزه را ارائه دهد؛ موضوعی که البته تنها مربوط به وزارت جهاد کشاورزی نیست و وزارت بهداشت نیز در این باره مسئولیت مستقیم دارد.

اما باید پرسید چه میزان از بیماری‌های سرطانی که در این مدت به آمار افزوده شده، ناشی از مصرف مواد و محصولات کشاورزی است که اساساً برای حفظ سلامت به آن‌ها رجوع می‌شود. همچنین در این سه ماه و حتی تا زمان انجام اقدامات عملی و رسیدن به نتایج خوب در این زمینه، چه رقم دیگری بر آمار بیماری‌های سرطانی از این راه افزوده خواهد شد؟

نکته دیگر آن که هزینه‌های اجتماعی و اقتصادی این مورد به چه میزان است و آیا تا این اندازه که در خصوص فواید پیشگیری سخن گفته می‌شود، در عمل نیز شاهد انجام کارهایی در این زمینه هستیم؟
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲۸
انتشار یافته: ۵۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
بیا حالا گیاه خواری کن! هر روز یه خبر بدمی شنویم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
بيخود نیست که در این مملکت سونامی سرطان و ام اس داریم
كادر درمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
آمار بيماران سرطاني در كشور ايران ؛ با شتابي غير منطقي ، در حال گسترش است .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
وزير درمان ! خبر داره ؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
متاسفانه ، كسي نيست كه دلش به حال اين مردم ، بسوزد .
كارشناس محيط زيست
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
فراوان است عوامل بروز سرطان در ايران .
آلودگي هوا ناشي از سوخت بنزين بي كيفيت .
امواج الكترو مغناطيسي ناشي از ارسال پارازيت ها .
استفاده وسيع از كودهاي شيميايي در توليد محصولات كشاورزي .
پاسخ ها
رهگذر
| United States of America |
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
استفاده از کودهای شیمیایی در خوراک دام برای رشد سریع و تجمع چربی در دمبه هم یادی کنیم!
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
شرم‌آوره که مشکلات کشور رو همه می‌دونن اما برای برطرف کردنش عزمی به چشم نمی‌خوره!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
در اطراف بعضی از کارخانجات بزرگ از جمله فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان به عنوان یک اقدام محیط زیست دوستانه اقدام به کاشت هکتارها درخت کرده اند که با پساب این کارخانه ها آبیاری می شود و گرد و غبار ناشی از همین کارخانجات روی این دختان می نشیند. منتها تعداد بسیاری از این درختان درختان مثمر از قبیل زیتون هستند که معلوم نیست زیتون آنها را کدام بخت برگشتگانی مصرف می کنند.
همینطور در دانشگاه صنعتی اصفهان درختان زیتون را با فاضلاب تصفیه نشده شهری آبیاری می کنند!
سارا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
با سلام
متاسفانه باید بگم که 2 ماهه متوجه شدیم که پدربزرگم سرطان معده داره و تنها ماده غذایی که مصرف میکرد میوه بود و همیشه فکر میکرد این راز سلامتیشه غافل از اینکه همین میوه باعث هزار رنج و ناراحتی اش شده
پاسخ ها
منصوره
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
باعث تاسفه
امیدوارم بهبود پیدا کنند
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
برای ايشون و همه بيماران آرزوی سلامتی داريم.
مهدي بندري
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
حالا ما بايد چه خاكي تو سرمون بايد بريزيم.بخوريم يا نخوريم. راه حل پيشنهادبدين
حیران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
دیگه به چی اعتماد کنیم؟؟دیگه به کی اعتماد کنیم؟؟؟؟؟
افشین احمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
چرا در صدا سیما در باره ایمن موضوع مهم اطلاع رسانی کافی نمی شود؟ چرا اداره استاندارد بر روی صدور مجوز سلامت محصولات باغی و کشاورزی سهل انگاری مکند؟. چرا در زمان تولید بر روی باغات و زمینهای کشاورزی نظارت نمی شود . واقعا چرا؟؟؟؟؟
پاسخ ها
بهار
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
آخه خبر زایمان فیل تو هندوستان و خبر پوشیدن لباس دست دوم تو ایتالیا و... مهمتر از اطلاع رسانی این امراض و تاثیرشون روی سلامتی مردم کشورمونه.... وقتی وزیرمون انقدر راحت میگه پارازیت ها عامل سرطان و اختلالات ژنتیکی نیست... دیگه چه انتظاری میشه داشت؟؟؟؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟