حواشی کنفرانس امنیتی مونیخ
بایدن: به طور جدی به مذاکره با ایران متعهدیم
کنفرانس امنیتی مونیخ در حالی نخستین روز خود را پشت سر می گذارد که مقامات سیاسی کشورهای عضو، مواضع مهمی را در سخنرانی های خود در این اجلاس مطرح کرده اند. در این راستا، جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا از تعهد جدی این کشور به مذاکره مستقیم با ایران سخن گفته است.
کنفرانس امنیتی مونیخ در حالی نخستین روز خود را پشت سر می
گذارد که مقامات سیاسی کشورهای عضو، مواضع مهمی را در سخنرانی های خود در این
اجلاس مطرح کرده اند. در این راستا، جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا از تعهد
جدی این کشور به مذاکره مستقیم با ایران سخن گفته است.
به گزارش «تابناک»، جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی امروز خود در کنفرانس امنیتی مونیخ اظهار داشت، ایالات متحده برای مذاکره مستقیم با ایران بر سر موضوع هستهای ایران آماده است و به محض این که رهبری ایران با چنین امری موافقت کند، این مذاکرات برگزار خواهد شد.
بنا بر گزارشی که شبکه خبری «بلومبرگ» منتشر کرده، بایدن گفته ایالات متحده از آغاز به صراحت گفته هر زمانی که ایران جدیت خود را برای مذاکره نشان دهد، آماده است تا با این کشور وارد مذاکرات دوجانبه شود.
وی افزوده است: «ما این کار را محرمانه انجام نمیدهیم. ما پای پیشنهاد خود ایستادهایم. این پیشنهاد واقعی و معتبر است».
در همین رابطه، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز در جریان سخنرانی خود در این کنفرانس، اشاراتی به موضوع ایران داشته است. وی تأکید کرده قدرتهای جهانی باید ایران را متقاعد کنند که هدف از موضوع هستهای، تغییر نظام در ایران نیست و گفته: «هر گونه استفاده از زور و یا تهدید به استفاده از زور، پذیرفته نخواهد بود».
لاوروف در ادامه سخنان خود گفت: «ایران نیز دغدغههای امنیتی مشروعی دارد. این کشور چندین بار مورد حمله قرار گرفته، در حالی که تاکنون به هیچ کسی حمله نکرده است».
این سخنان در حالی است که در هفتههای اخیر، موضوع از سرگیری مذاکرات هستهای میان ایران و گروه ۱+۵ بسیار جدی شده و هر دو طرف بر ضرورت این موضوع تأکید میکنند؛ هر چند، تاکنون عدم اجماع بر سر مکان برگزاری مذاکرات، مانع از تحقق این امر شده است.
از سوی دیگر، تأیید نهایی جان کری به عنوان وزیر خارجه جدید ایالات متحده و احتمال جدی تأیید شدن چاک هیگل به عنوان وزیر دفاع این کشور، امیدها به تغییر سیاست بیش از اندازه تهاجمی دولت اوباما نسبت به ایران را افزایش داده و احتمال در پیش گرفتن رویکردی جدید توسط دولت آمریکا در دوره دوم ریاست جمهوری اوباما را قویتر کرده است.