گزارش محرمانه وزارت دفاع آمریکا:

سپر موشکی آمریکا در برابر موشک‌های ایران کارایی ندارد

بحث استقرار سپر دفاع موشکی توسط ایالات متحده در اروپای شرقی و ترکیه در سال‌های اخیر به موضوعی بحث برانگیز و تنش آفرین در سطح منطقه و جهان تبدیل شده است. با این حال و به تازگی یک گزارش محرمانه وزارت دفاع آمریکا، فاش کرده که این همه جنجال بیهوده بوده و این سپر موشکی، کارآیی مورد انتظار را نخواهد داشت.
کد خبر: ۳۰۱۶۲۶
|
۲۱ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۷ 09 February 2013
|
21692 بازدید
|
۹
بحث استقرار سپر دفاع موشکی توسط ایالات متحده در اروپای شرقی و ترکیه در سال‌های اخیر به موضوعی بحث برانگیز و تنش آفرین در سطح منطقه و جهان تبدیل شده است. با این حال و به تازگی یک گزارش محرمانه وزارت دفاع آمریکا، فاش کرده که این همه جنجال بیهوده بوده و این سپر موشکی، کارآیی مورد انتظار را نخواهد داشت.

به گزارش «تابناک»، مطالعات محرمانه وزارت دفاع آمریکا، ابهاماتی جدی درباره توانایی سامانه موشکی چند میلیارد دلاری ایالات متحده در دفاع مقابل موشک‌های ایران پدید آورده است.

«آسوشیتدپرس» ضمن انتشار این خبر می‌نویسد، هرچند مقامات نظامی بر این باورند که می‌توان بر مشکلات این سامانه چیره شد و برنامه‌ها را بنا به انتظارات پیش برد، اعمال موارد اصلاحی پیشنهادی از سوی آن‌ها، بسیار دشوار بوده و بعضاً از نظر فنی اجراناشدنی است.

یکی دیگر از پیشنهادهای مطرح، انتقال موشک‌های رهگیر که قرار است در لهستان و رومانی مستقر شوند، به کشتی‌هایی در دریای شمال است؛ اما این کار نیز از نظر دیپلماتیک دردسرهای فراوانی پدید خواهد آورد.

مطالعات صورت گرفته از سوی وزارت دفاع آمریکا، از جمله آخرین تلاش‌ها برای آشکارسازی مشکلات جدی طرحی است که از سوی چندین جبهه نیز مورد انتقاد قرار گرفته است. جمهوری خواهان بر این باورند که طرح جدید سپر موشکی، صرفاً برای آرام کردن روسیه مطرح شده که با طرح پیشین مخالف بود؛ اما روسیه نیز همچنان مخالف این طرح بوده و هدف از آن را مقابله با موشک‌های خود می‌داند.

در عین حال، تعدادی از گزارش‌های دولتی و نیز بررسی‌های علمی، این موضوع را که اصولاً سامانه مذکور بتواند بر پایه برنامه‌ریزی عمل کند، زیر سؤال برده‌اند.

بر این اساس، در شرایطی که قرار است بودجه ارتش آمریکا کاهش شدید داشته باشد، این گزارش‌های جدید، ممکن است کنگره را وادار کند به بررسی این امر بپردازد که آیا اصولاً صرف میلیارد‌ها دلار برای سیستمی که شاید هرگز نتواند اهداف موردنظر را انجام دهد، ارزش دارد یا خیر؟!

این گزارش در ادامه می‌افزاید، پیش از این، مقامات نظامی آمریکا، از اظهارنظر درباره چنین گزارش‌هایی خودداری کرده و آن را محرمانه معرفی می‌کردند؛ با این حال، از آنجا که این گزارش‌ها از سوی چندین مقام وزارت دفاع بازنگری شده، تردید‌ها درباره درست بودن آن کاهش یافته است.

به نوشته آسوشیتدپرس، تردید‌ها درباره کارایی سامانه دفاع موشکی آمریکا، نه تنها ابعاد فنی این سامانه، بلکه مکان‌های موردنظر برای استقرار آن را نیز شامل می‌شود. در گزارش‌ها آمده که کشور رومانی، محل خوبی برای استقرار موشک‌های رهگیر جهت محافظت از آمریکا نیست. پایگاه موردنظر در لهستان نیز تنها در صورتی کارایی خواهد داشت که آمریکا توانایی موشک‌های رهگیر خود را توسعه دهد.

از سوی دیگر، استقرار موشک‌های رهگیر در کشتی‌هایی در دریای سرخ نیز مخالفت شدید روسیه و تنش با این کشور را به دنبال خواهد داشت. روسیه از آغاز تاکنون به طور جدی با سامانه دفاع موشکی آمریکا مخالف بوده است.

هزینه‌های فراوان و توجیه‌ناپذیر، مشکلات رادار‌ها و همچنین مشکل سنسور‌ها که نمی‌توانند کلاهک‌های جنگی را از دیگر اشیا تمیز دهند، از دیگر مسائل مشخص در گزارش وزارت دفاع آمریکاست؛ بنابراین، «آکادمی ملی علوم» آمریکا حتی پیشنهاد کرده اجرای مرحله چهارم سامانه موشکی به کلی لغو شود. بی‌‌گمان این امر می‌تواند یک عقب‌نشینی جدی در برنامه‌های راهبردی نظامی ایالات متحده تلقی شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶۲
انتشار یافته: ۹
چاهجو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۱
از این امریکا یی ها باید چیز های زیادی بیاموزیم .اینکه دشمن را دست کم نگیریم و نگوییم همه چیز خوب است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۱
دقیقا موافقم
الان از سیستم های فوق پیشرفته لیزری برای زدن موشک های بالستیک استفاده می کنند که هر روز هم به سمت موفقیت بیشتر داره تکمیل می شه آخرین پروژه هم Boeing YAL-1
منصور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۱
پدافند هوایی مطلق وجود ندارد؛ و هرگز هم شدنی نیست؛ و هر کارشناس نظامی نیز اینرا میداند .
چرا که در حمله موشکی معمولا اهداف شامل یک منطقه ثابت است ولی در پدافند موشکی هدف یک نقطه و آنهم متحرک میباشد .بنا براین تکنولوژی پیچیده و بالایی را میطلبد .که البته به موازات افزایش تکنولوژی پدافند .قطعا تکنولوژی موشکهای آفندی هم پیشرفت میکند .بنابراین با توجه به اینکه همواره پدافند ،تکنولوژی بالاتری میطلبد و پیشرفت تکنولوژی هم هیچ وقت یکطرفه نمیباشد؛در این رقابت برگ برنده همیشه در دست موشکهای آفندی خواهد بود
ali
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۱
خدا رحمت کنه شهید تهرانی مقدم رو
صابر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۱
بابا اینا دارن از سال 80 هی تهدید نظامی می کنن حمله هم نکردن حالا. ما که تو این 30 سال بیکار نبودیم هرچقدر اونا سیستم دفاعیشون رو قویتر کردن ما سیستم موشکیمون رو قویتر کردیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۱
خوش بحالمون شد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۱
اگه محرمانه بود دست خبرگزاری ها نمی افتاد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۱
در برخی مواقع با انتشار اخابر کذب و ایجاد جو روانی برای برهم زدن و گمراه کردن طرف مقابل و همچنین بدست آوردن اطلاعات توانمندی دشمن مبادرت به انتشار اطلاعات دروغین میکنند.از طرف دیگر سازندگان اسلحه بخش خصوصی در امریکابدشان نمی آید که مدام بوجه بدست بیاورند بنا بر این ضمن هوشیاری ما باید به روند تکاملی آنا نیز توجه کنیم.
احمد
|
United States of America
|
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۱
جنگ هیچ وقت خوب نیست تو هیچ شکلش و به هر دلیلی ..
من مخالف جنگ هستم. ارزش جان انسان ها خیلی بالاتر و مقدس تر هست
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟