مسابقه جت اسکي سواران جوان در آب هاي ساحلي کلارآباد مازندران به حادثه اي مرگبار انجاميد که قرباني آن دختر دانشجويي بود.
به گزارش ایران، در جريان اين حادثه تلخ هنگامي که چند گردشگر با اجاره جت اسکي به عمق آب زده و مسابقه سرعت ترتيب دادند، در تصادف دو جت اسکي دختر جواني از پاي درآمد.
بنا بر اين گزارش، ساعت سه عصر يازدهم ارديبهشت ماه سال جاري چند زن و مرد جوان که از گرماي بهاري کلارآباد کلافه شده بودند تصميم گرفتند تا با اجاره جت اسکي به تفريح در داخل آب بپردازند.آن ها چند جت اسکي از يک شرکت در ساحل کلارآباد اجاره کرده و وارد آب شدند. در حالي که دقايقي از آغاز ورزش جت اسکي توسط اين گروه مي گذشت ناگهان يك جت اسکي از کنترل سرنشين آن خارج شده و با دختر دانشجويي به نام مرضيه كه در كنار ساحل از جت اسكي اش پياده شده بود برخورد كرد.
مهدي ، برادر قرباني حادثه در اين باره مي گويد: من خودم به هنگام وقوع حادثه در محل نبودم اما خواهر بزرگترم که در آنجا حضور داشت و شاهد عيني حادثه بود، مي گفت خواهرم جت اسکي اجاره کرده و داخل آب رفت. در آنجا چند جت اسکي سوار ديگر هم بودند. چون جت اسکي سواري در محدوده خاصي انجام مي شود معمولاً افراد با هم مسابقه مي دهند يا اينکه به هنگام عبور از کنار هم روي يکديگر آب مي پاشند. وقت خواهرم تمام شده بود، وي جت اسکي را کنار ساحل هدايت کرد. قصد داشت پياده شود که ناگهان يک پسر جوان جت اسکي سوار با سرعت به وي نزديک شد. شايد قصد شوخي داشت يا مي خواست به روي خواهرم آب بپاشد ولي سرعت زياد باعث شد تا در کنترل اين وسيله ناتوان بماند و قسمت جلويي جت اسکي اش با سر خواهرم برخورد كرد و باعث مصدوميت شديد وي شد.خواهرم را به بيمارستان انتقال داديم. چهار روز در کما بود. پزشکان تلاش زيادي کردند تا وي را به زندگي برگردانند اما سرانجام اقدامات انجام گرفته موثرواقع نشده و وي روي تخت بيمارستان جان سپرد.
به گفته وي، خواهرش دانشجوي رشته معماري دانشگاه فردوسي مشهد بود. در گذشته بارها جت اسکي سوار شده و در اين کار مهارت لازم را داشت.حجت الله قدمي- رئيس هيات جت اسکي استان مازندران – در اين باره به خبرنگار شوك گفت: قرباني حادثه از تربت حيدريه به مازندران سفر کرده بود و اکنون در دادسراي عمومي و انقلاب عباس آباد شکايتي در اين باره مطرح شده و پسر جواني که عامل حادثه بود و محمد نام دارد در بازداشت به سر مي برد.
وي ادامه داد: شرکتي که جت اسکي اجاره داده است از انجمن جت اسکي استان مجوزهاي لازم را دريافت نکرده بود و تنها يک شرکت تعاوني که مورد تاييد انجمن نيست برايش گواهي ايمني صادر کرده است.به گفته اين مقام انجمن جت اسکي استان مازندران كساني که قصد فعاليت در اين زمينه را دارند بايد از کميسيون ماده 5 وزارت ورزش و جوانان مجوزهاي لازم را دريافت کنند.
بر اساس قانون هر شرکتي که در زمينه اجاره جت اسکي فعاليت مي کند بايد يک غريق نجات ثابت داشته باشد. از سوي ديگر لازم است تا وي کارت مربيگري جت اسکي را داشته باشد. اين در حالي است که در نزد انجمن جت اسکي مازندران شرکتي که اقدام به اجاره جت اسکي ها کرده هيچ سابقه اي نداشته است.
بر اساس اعلام وي در استان مازندران بيش از 200 شرکت به کار اجاره جت اسکي به مسافران مشغول هستند که از اين تعداد تنها کمتر از 30 شرکت مجوزهاي قانوني را دريافت کرده اند.
در همين راستا سليا نچي رئيس انجمن جت اسکي ايران نيز گفت: اجاره دهندگان اين وسيله ورزشي براي هر ساعت 170 هزار تومان پول مي گيرند، اين ضرورت دارد تا با بها دادن به جان مردم گواهي ها و مجوزهاي لازم را بگيرند و در جايي که براي مراجعه کنندگان قابل ديد باشد نصب کنند.
وي ادامه داد: اکنون که در آستانه فرا رسيدن فصل گرما هستيم و از آنجايي که استان مازندران بعد از قشم و کيش، بالاترين ميزان استقبال از اين ورزش را داشته است، لازم است تا ساماندهي محل هاي اجاره جت اسکي ها انجام شود که اين مهم در حال انجام است.
وي افزود: با توجه به اينکه براي صدور گواهينامه ايمني جت اسکي ها در سراسر کشور تنها دو شرکت قابل قبول هستند و بررسي هاي ما حکايت از آن دارد که شرکت اجاره دهنده جت اسکي ها از اين دو شرکت گواهي ايمني دريافت نکرده بوده بايد در اين باره بررسي هاي لازم صورت بگيرد.بنا بر اعلام اين مقام ارشد انجمن جت اسکي ايران با وجود اينكه ورزش جت اسكي عمر زيادي در ايران ندارد تاکنون سه حادثه مرگبار را شاهد بوده ايم ولي در موارد مختلفي حوادثي مثل شکستن دست و پا و... رخ داده است.