زور دولت به شرکت مخابرات می‌رسد یا خیر؟

پای لنگ بزرگ‌ترین خصوصی‌سازی کشور با ۴۵۰ میلیارد تومان بدهی!

هنگامی که مشتریان شرکت مخابرات ایران در پرداخت بدهی‌های خود تأخیر می‌کنند، آن شرکت فوری ارتباط مشتریان‌ را قطع کرده و علاوه بر جریمه، حتی هزینه قطع و وصل دوباره را از آن‌ها می‌خواهد‌ و تا بدهی خود را نپردازند، ارتباط آن‌ها را برقرار نمی‌کند، در حالی که شرکت ارتباطات زیرساخت با احترام به مشتریان خود تاکنون هیچ‌ گاه این گونه رفتار نکرده است.
کد خبر: ۳۵۱۸۶۴
|
۲۶ مهر ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۰ 18 October 2013
|
27596 بازدید
|
از آغاز واگذاری شرکت مخابرات ایران به یک کنسرسیوم، صدای اعتراض بسیاری بلند شد و حتی کار به جایی کشید که مجلس تلویحا این واگذاری را صوری خوانده و حتی بعدها برخی از فشار نهادهای امنیتی را عامل شکل‌گیری این خصوصی‌سازی بگویند اما همه این بحث‌ها در یک مبنا مشترک بودند و آن‌ چیزی نبود جز سودآوری سرشار این شرکت که یا امروز از بین رفته یا اینقدر برداشت از آن زیاد شده که سهم دولت هم پرداخت نشده می‌ماند!

به گزارش «تابناک»، با گذشت بیش از پنج سال از واگذاری پر حرف و حدیث شرکت مخابرات به بخش خصوصی، نه زمانی که مخابرات از جایگاه حاکمیتی در شاهراه ارتباطی PAP ها و مشترکانشان نشسته بود و سنگ‌اندازی می‌کرد، نه هنگامی که نوع و تعرفه خدمات این شرکت به تصمیم مدیران آن و بدون کسب نظر نهادهای نظارتی تغییر کرده و افزایش می‌یافت، نه موقعی که اطلاعات مشترکان به شرکت‌های ارسال پیامک انبوه فروخته می‌شد و نه وقتی که مجلسیان در پی تحقیق و تفحص از این شرکت برآمدند، هیچ کدام در نشان دادن معایب این واگذاری به ماجراهای پیش آمده در روزهای اخیر کافی به نظر نمی‌رسید.

پای لنگ بزرگترین خصوصی‌سازی کشور با 450 میلیارد تومان بدهی!ماجرا از این قرار است که در میانه‌های هفته گذشته، مجید خباز، معاون جدید توسعه مدیریت و منابع شرکت ارتباطات زیرساخت در تشریح برنامه‌های جدید آن معاونت، شفاف‌سازی در معاملات مالی و فنی و وصول مطالبات از مشتریان زیرساخت را ‌تأکید کرد و با برشمردن شرکت مخابرات ایران و گروه شرکت‌های مخابرات استان‌ها، شرکت ارتباطات سیار (همراه اول)، سازمان صدا و سیما، شرکت‌های PAP، نیروهای مسلح و دیگر اپراتورهای مخابراتی به عنوان مشتریان عمده، شرکت مخابرات ایران و همراه اول را دارای بیشترین بدهی به شرکت ارتباطات زیرساخت معرفی کرد.

وی با تأکید بر این که این شرکت‌ها باید بدهی خود را به شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان نماینده بخش حاکمیتی دولت بپردازند، میزان بدهی شرکت مخابرات ایران و همراه اول را مبلغ قابل توجه 4500 میلیارد ریال (چهارصد و پنجاه میلیارد تومان) ذکر کرد و در بزرگ‌منشی شرکت متبوع خود در قیاس با شرکت‌های بدهکار گفت: هنگامی که مشتریان شرکت مخابرات ایران در پرداخت بدهی‌های خود تأخیر می‌کنند، آن شرکت فوري ارتباط مشتریانشان را قطع کرده و علاوه بر جریمه، حتی هزینه قطع و وصل دوباره را از آن‌ها می‌خواهد و تا بدهی خود را نپردازند، ارتباط آن‌ها را برقرار نمی‌کند؛ در حالی که شرکت ارتباطات زیرساخت با احترام به مشتریان خود تاکنون هیچ گاه این گونه رفتار نکرده است.

اشاره به جای این مدیر از آن رو جالب توجه است که چند سالی است شرکت‌های مخابرات و همراه اول بدون آن که هزینه‌هایی مانند آبونمان را ـ که برای اموری همچون صدور و توزیع قبض در نظر گرفته می‌شود ـ حذف کنند، صدور قبض را تقریبا لغو کرده و جالب این که به ازای مبالغی ناچیز‌ بدهی (گاه تا پنج هزار تومان)، ارتباط مشترکان خود را قطع می‌کنند؛ حال آن که در مقوله تلفن همراه، بسیاری از مشترکان مبلغی بالایی به عنوان ودیعه نزد ایشان دارند که نه می‌توانند برای دریافت آن اقدام کنند، نه سودی از محل آن می‌برند و نه حتی به حرمت آن، قطع ارتباطشان در صورت پرداخت نکردن هزینه به تأخیر می‌افتد!

پای لنگ بزرگترین خصوصی‌سازی کشور با 450 میلیارد تومان بدهی!

هنوز ساعاتی از اعلام این بدهی نگذشته بود که خبر رسید در پی پرداخت نشدن این بدهی و احتمالا به دلیل بی‌توجهی مدیران مخابرات و همراه اول به هشدار‌ها، شرکت زیر ساخت فروش و ارائه خدمات جدید به شرکت مخابرات را متوقف کرده، اما فروش خدمات سابق به مخابرات و همراه اول ادامه دارد؛ به این معنا که در سرویس اینترنت مشترکان مخابرات خللی وارد نخواهد شد، ولی با قطع فروش اینترنت به مخابرات، این شرکت نمی‌تواند پورت ADSL جدید واگذار کند.

این در حالی است که بدهی این شرکت‌ها به زیرساخت تنها منحصر به این اعداد چند صد میلیاردی نیست، بلکه این شرکت به ظاهر خصوصی ظاهرا آنقدر قدرتمند است که افزون بر این بدهی‌های کلان، در جای دیگری هم به نهاد دولتی و بالا‌دست خود اجحاف روا داشته و جالب این که در سالیان گذشته، دولتی که متولی اجرای این بزرگ‌ترین خصوصی سازی تاریخ کشور بوده، نه در اجرای شرایط واگذاری موفقیتی به دست آورده و نه حتی کوچک‌ترین اعتراضی به پیمانکار خود (هرچند سخت است بپذیریم چنین شرکت‌هایی پیمانکار بوده‌اند و دولت وقت کارفرما!) داشته است!

این موضوع هنگامی آشکار می‌شود که بدانیم به رغم گذشت زمانی طولانی از واگذاری مخابرات، هنوز برخی از املاک و تجهیزاتی که باید از زیرمجموعه مخابرات جدا شده و به نماینده دولت در این حوزه بپیوندند، در اختیار این پیمانکار قدرتمند مانده است تا معاون جدید شرکت ارتباطات زیرساخت بگوید: شرکت مخابرات ایران پس از واگذاری به بخش خصوصی از واگذاری بخشی از املاک، ساختمان‌ها و تجهیزاتی که بر ضوابط تعیین شده باید در حوزه حاکمیت و شرکت ارتباطات زیرساخت می‌ماند، خودداری کرده است.

با این تفاسیر، گویا ریشه واریز نشدن سهم دولت در بهره‌برداری شرکت مخابرات و همراه اول از منابع زیرساخت و تلنبار شدن بدهی‌ها به این شرکت تا رسیدن به سقف ۴۵۰ میلیارد تومان، ناتوانی بخش دولتی در بازگرداندن حقوق خود بوده که می‌تواند برگرفته از عوامل گوناگونی باشد اما از این رو، روشن است که اگر غیر از این بود، دست‌کم املاک و ساختمان‌های متعلق به زیرساخت، بر پایه ضوابط واگذاری به مالک تحویل داده می‌شد تا شروط اولیه خصوصی سازی رعایت شده و تا ثریا دیوار کج نرود.

پای لنگ بزرگترین خصوصی‌سازی کشور با 450 میلیارد تومان بدهی!

این مهم از این روی قابل اثبات به نظر می‌رسد که حالا که مدیران جدید دولتی در صدد احقاق حقوق خود و دریافت هر چه زودتر معوقات برآمده‌اند، نه جریمه خاصی برای بدهکاران کلان در نظر گرفته‌اند و نه حتی روشی برای پس گرفتن املاک و تجهیزات خود از بخش خصوصی در دستور کار قرار داده‌اند؛ بماند که چه بسا به لحاظ حقوقی می‌توانستند بابت همین تخلف، جریمه سنگینی برای مخابرات در نظر گرفته و یا دست‌کم اجاره بهای این مدت را از ایشان بخواهند.

اما بشنوید از واکنش عجیب‌تر مسئولان مخابرات که در واکنش به این همه ادعای مطرح ‌توسط زیرساخت، به گونه‌ای سخن می‌گویند که ظاهرا تکذیب برخی مسائل است، ولی بوی تأیید همه چیز از آن به مشام می‌رسد: «امروز طبق رویه معمول و نه بر اساس اخبار منتشره و خط و نشان‌ها، مخابرات بابت بخشی از حساب‌ها یک چک ۷۵ میلیاردی به زیرساخت داده است»، «شرکت زیرساخت و مخابرات در بحث پرداخت‌ها اختلاف اساسی ندارند و آنچه ‌حقوق زیرساخت است ‌مرتب و ماهانه پرداخت می‌شود؛ اما در بخشی از حساب‌ها اختلاف نظر وجود دارد‌».
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۳
در انتظار بررسی: ۱۱۰
انتشار یافته: ۷۹
Hamed
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
چرا هيچكس هيچكار نميكنه؟؟!!

توي اين حوزه هيچ سازماني واسه حمايت از حقوق مصرف كننده نيست؟؟؟

چرا مردم كه از خدمات مخابراتي و اينترنتي استفاده ميكنن بايد گروگان مخابرات و اينجور شركت ها باشن؟؟؟!!!!

چرا زورشون به اين شركتها نميرسه؟؟؟؟؟

چرا اين شركتها هركاري بخوان ميتونن بكنن ولي "مردم" نميتونن كاري بكنن؟؟؟

چرا چرا چرا؟؟؟؟
ایران پایدار
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
ضمن تشکر از سایت وزین تابناک:
این حق ملت است که به ناحق ....، امیدوارم آنهایی که حافظ بیت المال هستند و دلشان به ملت می سوزد، این حق به ناحق گرفته را به ملت باز گردانند.
پاسخ ها
ناظر
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
بیشتر حرفهای ما در تماس تلفنی ضرورت فوری ندارد . دو هفته از تماسهای غیر ضروری خودداری کنیم تا بفهمند ما هم آدمیم .
علي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
به نظر من بايد مخابرات ايران با همت وزير به

صاحبان اصلي (مردم) باز گردانده شود تا

شركت زير ساخت بتواند طرحهاي توسعه زير

ساختي كشور را به اجرا در اورد و مردم هم

به حق خودشان(وديعه هاي تلفن)
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
دوست عزيز بهتره بدوني در حال حاضر امكان گرفتن وديعه از مخابرات فراهم هست ولي قبل از خصوصي سازي شما اين امكانو نداشتي.
در ضمن دعوا سر چيزه ديگس بقيه بهانه است.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
به همین خیال باش داداش
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
مخابرات ناعادلانه واگذار شد . لغوش کنید این معامله صوری را.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
پای لنگ نظارت در بخش پرداخت پاداش های بی حد و حصر به مدیران مخابرات دیده می شود به طور مثال ملاحظه فرمایید شخصی که .... و هیت مدیره ... بود از کجا به کجا رسید و یا بپرسید منزل مدیران مخابرات از کجا به کجا رفت و یا یک ارگان نظارتی دولتی به حیف و میل دارایی های مخابرات رسیدگی نکرد و ایا کسی دید خواهر زاده فلان مدیر اقدام به استفاده از رانت و تاسیس شرکت .... نمود تا سرپوشی برای ثروت اندوزی پشت پرده نشینان باشد قراردادهای کلان پورسانتهای انچنانی مدیران یک شبه بیزینس من شده ا...اکبر
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۷:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
این را موافقم موقعی که پرداخت پاداش ها بی حد و حساب باشد همین میشه مگر میشه گفت شرکت مخابرات ایران درآمدی ندارد یا در حال ورشکستگی است . فقط پرونده پرداختها را بررسی کنند و جمع آنها را بیان کنند متوجه بی در و پیکر بودن آن می شوید
اكبر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
درود بر اقاي خباز كه براي گرفتن بيت المال

اقدام مي نمايد درودددددددد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
قربانی این بازی ها مردم بینوا مثل من هستند که دو روز پیش اینترنتم رو برای 3 ماه شارژؤ کردم . بعد از کلی فطع و وصلی حالا تو صفحه اشتراکم پیغام داده زمان اشتراک شما به پاان رسده !!! جالب اینکه ترافیک باقی مانده ام رو منفی 15 مگابایت نشون میده !! اصلا ترافیک منفی مگه میشه ؟!! به اون شماره 2020 هم تماس می گیرم می گه نوبت شما در صف انتظار 40 بعد که نیم ساعت منتظر می مونم و نوبتم به 20 میرسه فطع میشه !!! الان من و امثال من باید حقشونو از کجا و کی مطالبه کنند؟
تابناک لطفا این نظر رو تایید کن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
واقعا این نکته مدتهاست برای من سوال است
بنده ای که حدود ۳۰۰- ۴۰۰ هزار تومن ۱۰ سال پیش پش مخابرات ودیعه گذاشتم نباید حداقل به اندازه ۲۰۰ هزار تومن بتوانم بدهی داشته باشم؟!!!!
پس کاربرد ودیعه چیست؟
اصلا فرق مشترک دايمی و اعتباری در چیست اگر قرار باشد سر چند روز تاخیر بدهی ناچیز تلفن قطع شود؟!
چه کس قرار است جلوی این کلاهبرداری را بگیرد؟
هادي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
بخدا هم اونهايكه اين سرمايه كه متعلق به مردم و به وكالت دولت را به خواص واگذار كردند ، خيانت كردن و هم كسانيكه با اين خواص دارن ملايمت نشأن ميدن خيانت ميكنن !! اين سرمايه ها از پرداخت ماليات حقوق بگيران، فروش سرمايه هاي ملي مثل نفت و كاز و محصولات پتروشيمي و........... شكل گرفته و هبه كردن ان به كسانيكه تا خر خره از خون اين مردم سرريز شدن !! وإلا خيانت هست ! از جيب مردم نبخشيد ، وإلا هركس تو اين مملكت سر بي شام ، بدون سرپناه مناسب ، بدون وحقوق بيكاري و........ را تحمل كنه ! اون كسانيكه مسئول هستن نبايد ساكت بشينن ! اگر غير از اين كنند وكالت مردم به انها شرعا باطل ميشه و اونها دو مكان غاصبين قرار خواهند گرفت .
اقايان مسئول سايت بازتاب ، ميدونم كه هيچوقت مطالب إرسالي من را منعكس نميكنيد ! اما إنصافا به گوش اونهاي كه خودتون بهتر ميشناسيد برسونيد ! اگه يك درصد اون چيزي كه ميگن باشن ! شايد مورد توجه قرار گيرد
mehran
|
Canada
|
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
moshkel asli zaaf modiriyat hast.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟