پای درددل افراد دارای معلولیت و جانبازان که بنشینیم، جدای گلایه از فراهم نشدن موقعیت شغلی که متاسفانه دردی فراگیر است، پای مشکلاتی به میان میآید که از شدت فراوانی، بسیاری از این افراد را زمین گیر کرده است؛ مشکلاتی که به رغم تاکید قانونگذار نادیده ماندهاند تا نه رفت و آمدهای روزمره برای این ساده باشد و نه حتی مراجعه به اماکن و ادارات دولتی.
به گزارش «تابناک»، در روزگاری که مبحث حقوق شهروندی با منشور تهیه شده توسط دولت مردان بار دیگر بر سر زبانها افتاده و مورد بحث و بررسی قرار میگیرد، یکی از اعضای شورای شهر تهران از منظری متفاوت به ماجرا نگریسته و تاکید دارد که رعایت این حقوق ایجاب میکند که همه شهروندان بتوانند از خدمات پیشبینی و تدارک دیده شده در سطح شهر بهره بگیرند حال آنکه شهر و مدیریت شهری معلول مانع تحقق این حقوق شده است.
رحمت الله حافظی، در این باره میگوید: بیش از ده سال از مصوبه مناسب سازی معابر شهری برای تردد معلولان و جانبازان میگذرد اما وقتی میبینیم اجرای این مصوبه فراموش شده و هنوز یک ویلچر نشین نمیتواند به امور عادی و روزمره خود در شهر رسیدگی کند، در حالی که آمار میگوید اگر از زمان تصویب این قانون، کمر همت به اجرای آن بسته بودیم، اکنون میبایست 50 درصد ساختمانهایمان برای تردد معلولان و جانبازان مناسب میبود اما در عمل شاهدیم که مسئولان شهری پس از این همه سال تنها میگویند 34 میدان را مورد مطالعه قرار داده و برخی ساختمانها را مناسب سازی کردهاند.
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران که عضو شورای راهبردی معلولان نیز هست، میافزاید: نخستین مکاتبه بنده پس از حضور در شورا با شهردار تهران، در باره چرایی معوق ماندن اجرای این مصوبه بود چراکه قابل قبول نیست هتلی پنج ستاره در سالهای اخیر در محدوده مرکزی شهرمان تاسیس شود اما یک ویلچر نشین نتواند وارد آن شود؛ این موضوع نشان میدهد که مدیران شهری در اجرای این قانون کوتاهی کردهاند و حاصل آن شهری است که معلول است؛ معلول است چون نمیتواند به همه شهروندانش خدمت ارائه بدهد. این یک انتقاد جدی فنی است و باید لحاظ شود.
وی میگوید: این انتقاد به دیگر مسئولان نیز وارد است و در نشست شورای شهر در روز جهانی معلولان که با حضور وزیر راه و شهرسازی و شهردار تهران برگزار شد نیز به تفصیل به آن پرداختم و خطاب به وزیر محترم گفتم که معلولیت به کنار، از شمایی که هم سابقه وزارت در کارنامه دارید، هم موسس نظام مهندسی بودهاید و خلاصه از نزدیک دستی بر آتش داشته و دارید میپرسم: چند سال دیگر که من و شما سالمند شویم، آیا خواهیم توانست به راحتی رفت و آمد کنیم؟ برای سالمندان چه کردهایم؟
وی که سالها در کسوت پزشک در این عرصه فعالیت داشته، میگوید: آنچه واضح است، دلیل رسیدن به وضع موجود، نه کمبود قانون، که بی مهری به آن است چراکه در قوانین و ضوابط و برنامههای بالادستی به بحث مناسبسازی تأکید ویژهای شده است. بنده به سهم خود شرمندهام که با سپری شدن بیش از سه دهه از انقلاب، دو دهه از جنگ و بیش از ده سال از مصوبه مناسب سازی، هنوز شهرمان معلول است و نتوانستهایم حقوق شهروندی جانبازان و معلولان را در احتیارشان بگذاریم.
حافظی در پایان اجرایی شدن این قانون را از جمله رویکردهای مورد نظر شورای شهر خوانده و میگوید: در شورای چهارم تاکید داریم که برنامه ریزی بر عهده شوراست و شهرداری مجری است و با این نگرش، تاکید بسیاری بر اجرای قانون داریم و البته باید اضافه کنم هروقت یک فرد ویلچر نشین توانست هرجا که خواست برود و برگردد، آن زمان میبایست تشکر کرده و تاج گل گردن مسئولان بیاندازیم و مطمئن باشید این کار را خواهیم کرد.
برای دریافت و دیدن آخرین اخبار تابناک، از هر نقطه ای در اینترنت Toolbar اختصاصی تابناک را از لینک زیر دریافت و بر روی مرورگر خود نصب کنید:لینک دریافت Toolbar تابناک