اهمیت بین‌المجالس اسلامی از نگاه لاریجانی

وی با تاکید بر اهمیت بین‌المجالس اسلامی خاطرنشان کرد: مجالس و پارلمان‌ها ارتباط نزدیکی با ملت‌ها دارند و عملا خواسته ملت‌ها را منعکس می‌کنند، لذا بین‌المجالس اسلامی می‌تواند مرکزی برای فهم خواسته‌های امت اسلامی و پیگیری آنها از مجاری مختلف باشد، بنابراین این نهاد به صورت بالقوه نقش بسیار مهمی دارد.
کد خبر: ۳۷۸۵۲۷
|
۲۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۴ 14 February 2014
|
2951 بازدید
رئیس مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد که اجلاس بین‌المجالس اسلامی پیام روشن و صریحی برای همبستگی امت اسلامی، توسعه و پیشرفت کشوهای اسلامی داشته باشد.

به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در افتتاحیه سی و یکمین نشست کمیته اجرایی بین‌المجالس اسلامی ضمن خوش‌آمدگویی به نمایندگان پارلمان‌های کشورهای اسلامی گفت: بین‌المجالس اسلامی اتحادیه‌ای است که با 52 کشور اسلامی مرتبط است و با 22 نهاد بین‌المللی هم ارتباط نزدیک دارد. این نهاد همچنین بعد از اتحادیه بین‌المجالس جهانی بزرگترین نهادی است که مجالس دنیا برای خودشان تدارک دیده‌اند و از این جهت می‌توان نقش‌آفرینی قوی‌ای در ایجاد ارتباط بین مجالس مهم کشورهای اسلامی برقرار کند.

وی با تاکید بر اهمیت بین‌المجالس اسلامی خاطرنشان کرد: مجالس و پارلمان‌ها ارتباط نزدیکی با ملت‌ها دارند و عملا خواسته ملت‌ها را منعکس می‌کنند، لذا بین‌المجالس اسلامی می‌تواند مرکزی برای فهم خواسته‌های امت اسلامی و پیگیری آنها از مجاری مختلف باشد، بنابراین این نهاد به صورت بالقوه نقش بسیار مهمی دارد.

رئیس مجلس ادامه داد: البته نمی‌توان انتظار داشت همه خصوصیاتی که توانمندی بین‌المجالس متجلی می‌کند در عمل محقق شود، دلیل آن هم مشکلات متعددی است که دنیای اسلام با آن مواجه است. همچنین برخی کشورهای بزرگ به کشورهای اسلامی فشارهایی وارد می‌کنند و بحران‌هایی که در کشورهای اسلامی به وجود آمده کمک می‌کند که زمینه تحقق همه خواسته‌های بین‌المجالس اسلامی فراهم نباشد.

لاریجانی با بیان این‌که «برخی با ایجاد تفرقه بین امت اسلامی گرداب‌های سنگین سیاسی به وجود آورده‌اند» تصریح کرد: این سیاست استعمارگران بوده و امروز به خاطر نارسایی‌های موجود در منطقه از قوت بیشتری برخوردار شده است، لذا اقتضا دارد این تشکیلات (بین‌المجالس اسلامی) که نمادی از ملل مسلمان است با قوت، تدبیر و صبر بیشتری کار خود را دنبال کند.

وی یادآور شد: ما امروز با موج‌هایی از تفرقه بین امت اسلامی مواجهیم، حرکتی که تکفیری‌ها علیه فرق اسلامی ایجاد کرده‌اند و منجر به درگیری بین آنها شده احتیاج به بحث دارد، شاید بین‌المجالس اسلامی یکی از جاهای مناسبی باشد که نمایندگان ملت‌های مسلمان این دردها را بررسی کنند و ببیند نقاط اشتراک امت اسلامی چقدر است و فرصت و مجالی به فرصت‌طلبان صحنه بین‌المللی ندهند که آنها از این تفرقه‌ها استفاده کنند.

لاریجانی در ادامه زمینه قدرت امت اسلامی را از دیگر نقاط قابل بررسی در بین‌المجالس اسلامی دانست و اظهار کرد: امروز کشورهای اسلامی زیادی هستند که از ظرفیت‌های علمی، فناوری، منابع انرژی و نیروی انسانی متخصص برخوردارند، شاید ما 100 سال یا 50 سال پیش این وضع را نداشتیم، اما امروز برخی کشورهای اسلامی شاهد فناوری‌هایی شده‌اند که فضایی برای امت‌های اسلامی ایجاد می‌کنند و اگر ارتباطات بین کشورهای اسلامی تسهیل شود سایر کشورها نیز می‌توانند از این ظرفیت‌ها استفاده کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «هنوز ارتباطات بین مجالس کشورهای اسلامی چندان تقویت نشده است» اضافه کرد: البته برخی کشورهای اسلامی از این سازوکار به خوبی استفاده کرده‌اند، اما هنوز هم زمینه‌های زیادی در این باره وجود دارد.

وی ادامه داد: یکی از کارهای خوب بین‌المجالس می‌تواند تمرکز روی پیشرفت عالم اسلام باشد و شاید به همین دلیل شعار اجلاس "همبستگی بیشتر و پیشرفت عدالت" انتخاب شد و ما امیدواریم با حضور افراد موثر در مجالس کشورهای اسلامی زمینه تحقق خواسته‌هایی که در متن بین‌المجالس وجود دارد، فراهم شود.

وی در ادامه کمیته اجرایی را از ارکان مهم بین‌المجالس اسلامی عنوان و خاطرنشان کرد: کار این کمیته قدرت تصمیم‌سازی را برای کنفرانس بین‌المجالس اسلامی فراهم می‌کند و ما امیدواریم مساعی اعضای این کمیته باعث شود کنفرانسی که در روزهای آینده در تهران برگزار می‌شود حاوی پیام‌های روشن و صریح برای امت اسلامی از جهت وفاق و همبستگی و ایجاد بسترهای مناسب توسعه و پیشرفت کشورهای اسلامی باشد.

لاریجانی در پایان ضمن قدردانی از مجالس کشورهای اسلامی حاضر در این اجلاس ابراز امیدواری کرد که این کنفرانس در نهایت بتواند شرایطی را فراهم کند که خواسته‌های مجالس اسلامی محقق شود.

به گزارش ایسنا، کاظم جلالی سخنگوی این دوره از اجلاس بین‌المجالس اسلامی نیز در اظهاراتی ابراز امیدواری کرد که این اجلاس بتواند در فضای همدلی و برابری به نتایج خوبی دست پیدا کند.

وی همچنین از حضور پارلمان‌های دنیای اسلام در ایران قدردانی کرد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟