بررسی پروژه اطلس مال در شورای شهر تهران

با وجود اینکه اعلام شده به دلیل اینکه هنوز طرح تفصیلی اجرا نشده اجازه ساخت وجود دارد اما از طرف دیگر از مزایای طرح تفصیلی استفاده شده است که باید تکلیف مواردی از این دست مشخص و با متخلفین برخورد شود.
کد خبر: ۳۹۵۷۹۳
|
۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۹ 26 April 2014
|
15649 بازدید
در حالی که رئيس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در جلسه هفته گذشته از تخلف در مجوز ساخت پروژه اطلس مال سخن گفت و در تذکری اعضای شورای شهر را به این موضوع حساس کرد اما در گفته‌های وی احتمال قصور کمیسیون ماده 5 متشکل از وزیر شهرسازی، وزیر کشور، وزیر نیرو، شهردار تهران و نمایندگانی از سازمان‌های مختلف در دوره سوم شورا نیز به ذهن می‌آید.

آنطور که «محمد سالاری» در این خصوص به «قانون» گفته اگر تصمیم غیر کارشناسی از سوی کمیسیون ماده 5 در این خصوص اتخاذ شده باشد شورای شهر قطعا در جهت لغو مجوز این پروژه اقدام خواهد کرد.

  پایتخت 3، اطلس مال را روشن کرد

اما قصه اطلس مال و تخلفی که در اجرای این طرح بزرگ تجاری صورت گرفته از آنجا شروع شد که تعدادی از شهروندان ساکن شمال تهران در طوماری علیه «اطلس مال»، یکی از عظیم‌ترین پروژه شهری تهران که ساخت یک مرکز تجاری و اداری در ایران است نامه نوشتند. آن طور که گفته می‌شود، اطلس مال با ۶طبقه پارکینگ، ۱۹ طبقه واحدهای اداری و تجاری، زیربنای تجاری ۲۱‌هزار و ۸۴۱ متر، ۳۰۰ واحد فروشگاهی، زیربنای اداری ۲۴‌هزار و ۴۵ متر، ظرفیت حداقل یک هزار و ۴۴۰ خودرو در پارکینگ اختصاصی و زیربنای کل ۱۳۶‌هزار و ۹۶۶ متر حداقل از نظر شهرت در میان تمامی مردم، به تبلیغات در سریال تلویزیونی پایتخت ۳ مدیون است. پیش از این اطلس‌مال تمامی تبلیغات خود را محدود به نصب بنرهایی در اتوبان‌های تهران کرده بود.

به گفته رئيس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران، در طرح تفصیلی شهر تهران به طور مشخص در زیر پهنه ای که اطلس مال در آن قرار دارد یعنی M111، مشخصا قید شده که در طبقه همکف اول مالک می‌تواند 80 درصد تجاری و 7 طبقه 40 درصد بالای آن داشته باشد. منتها برای زیرزمین 1- و 2- هم نزدیک به 80 درصد در هر طبقه مجوز داده شده است.وی با بیان اینکه طبقات بیشتری هم در طبقات فوقانی مجوز ساخت داده شده که عملا با مفاد طرح تفصیلی مغایرت دارد، تاکید کرد: اگر قرار است چنین اتفاقی بیفتد باید برای تمامی شهروندان و کسانی که متولی ساخت و ساز هستند نیز اتفاق بیفتد.

  این بار پای کمیسیون ماده پنج در میان است

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در خصوص جزئیات مجوز پروژه اطلس مال افزود: این پروژه در سال ۹۰ توافقنامه‌ای با شهرداری داشته و براساس آن اجازه ساخت برایش صادر شده است، این درحالی است که این پروژه باید به کمیسیون ماده ۵ ارجاع می‌شد اما این روند طی نشده و آن زمان اعلام شده که به دلیل اینکه هنوز طرح تفصیلی اجرایی نشده، می‌توان اجازه ساخت را به این طرح داد.وی با تاکید بر اینکه در این موضوع تناقضاتی وجود دارد، اظهار کرد: با وجود اینکه اعلام شده به دلیل اینکه هنوز طرح تفصیلی اجرا نشده اجازه ساخت وجود دارد اما از طرف دیگر از مزایای طرح تفصیلی استفاده شده است که باید تکلیف مواردی از این دست مشخص و با متخلفین برخورد شود. رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه حتما این پروژه در جلسه این هفته کمیسیون شهرسازی بررسی خواهد شد، تاکید کرد: اگر تصمیم غیر کارشناسی از سوی کمیسیون ماده 5 در این خصوص اتخاذ شده باشد، قطعا در جهت لغو مجوز این پروژه اقدام خواهیم کرد.

  کمیسیون شهرسازی شورا، جدی‌تر از همیشه

اما با اینکه گفته می‌شود پروژه اطلس مال توسط شرکت سرمایه گذاری ایرانیان اطلس و با سرمایه گذاری یکی از بانک‌ها ساخته شده اما سالاری در پاسخ به این سوال که آیا می‌دانید مالکیت این پروژه در دست چه کسانی است، اظهار کرد: اطلاع ندارم متعلق به چه کسی است و معتقدم سرمایه گذاران آن نیز تقصیری نداشته باشند. ولی بحث ما این است که تاییديه کمیسیون ماده 5 در ارتباط با تعداد طبقات زیاد و سطح اشغالی که به این پروژه داده بیشتر از بارگذاری طرح تفصیلی شهر تهران بوده است و قطعا این موضوع را با توجه به درخواست تعداد بسیار بالای شهروندان منطقه دنبال خواهیم کرد.

وی در ادامه می‌گوید: موارد بسیار زیادی در کمیسیون شهرسازی شورای شهر وجود دارد که ما در حال بررسی  آن هستیم. ما هیچ موردی را بدون بررسی اعلام نمی کنیم. ابتدا با ضوابط و مفاد طرح تفصیلی تطبیق می‌دهیم و مغایرت‌ها را مشخص و  بعد از آن در صحن شورا و هم در رسانه‌ها اعلام می‌کنیم.رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران یادآور شد: در این خصوص کارگروهی تخصصی و کارگروه نظارتی در کمیسیون معماری و شهرسازی ایجاد کردیم که سابقه‌اش برای اولین بار در شورای شهر تهران وجود داشته است. با این اقدام ما عملا با توجه به اینکه فرآیند صدور پروانه یک فرآیند الکترونیکی در پورتال آنلاین شهرداری است و همچنین قابل دسترسی نیز است، با توجه به اختیاراتی که به لحاظ جایگاه عضویت در شورای شهر داریم، می‌توان در سامانه صدور پروانه وارد شده و مغایرت‌ها را احصا کرد. این کارگروه به صورت آنلاین می‌تواند صدور پروانه‌های در حال صدور مناطق تهران را رصد کند و در تمامی پروانه‌های در حال بررسی که احتمالا مغایرت هایی را در تصمیم‌گیری شورای معماری مناطق با طرح تفصیلی و مصوبات شورای شهر دارد، را احصا کند. براساس این به صورت هفتگی یا دو هفته یکبار گزارشی به شورای شهر و شهردار تهران و نهادهای ذیربط ارائه خواهیم داد.

به گفته سالاری تاکنون معاونت معماری و شهرسازی توانسته همگام با کمیسیون و شورا یک هزار و ۱۵۶ بخشنامه و دستورالعمل را که قالبا مغایر طرح تفصیلی بود لغو کند. اما وی با ابراز نگرانی از  برخی مقاومت‌های جدی از سوی برخی شهرداران مناطق می‌گوید: این نگرانی وجود دارد که با برخی فشارها آن بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های مذکور دوباره احیا شوند. با این حال به نظر می‌رسد اطلاعات بیشتری در خصوص پروژه اطلس مال نیاز است تا شورا بتواند در بعد نظارتی مقصر اصلی را در تخلفات ساخت و سا ز مغایر با طرح تفصیلی این پروژه شناسایی و برخورد واقعی داشته باشد.

پاسخ به ابهامات درباره پروژه «اطلس مال»

مسئول روابط عمومی شرکت ایرانیان اطلس به برخی سوالات و شبهات اخیر مطرح شده درباره پروژه «اطلس مال» پاسخ داد.

شکرالله صالحی مسئول امور ارتباط با رسانه‌های شرکت اطلس مال در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به پرسشی درباره چگونگی حمایت این شرکت از سریال پایتخت، گفت: خبردار شدیم که سریال کلید خورده است و سازندگان در حال مذاکره با چند اسپاسنر هستند. با مجموعه ما هم برای تامین مالی بخشی از هزینه‌های سریال وارد مذاکره شده بودند. وقتی محتوای فیلم‌نامه به خصوص موضوعات مهمی چون تحکیم خانواده، محیط زیست و توجه به ورزش کشتی را دیدیم تصمیم گرفتیم از سریال حمایت کنیم.

وی افزود: به همین خاطر اسپانسری کل سریال را قبول کردیم و برای اینکه به سریال آسیبی نرسد، قرار شد در متن سریال باشیم. اقبال مردم را به این سریال می‌دانستیم و می‌خواستیم کاری کنیم تا صدا و سیما با خیال راحت به کیفیت سریال بپردازد. در مورد نحوه تبلیغ اطلس مال در سریال، بحث‌های کلی با دست اندرکاران سریال انجام شد و کلیات آن مورد توافق قرار گرفت. ولی در اجرا، دست عوامل سریال را باز گذاشته بودیم.

وی در ادامه در واکنش به حساسیت‌های ایجاد شده پس از پخش سریال پایتخت نیز گفت: کار تازه‌ای بود که قبلا تجربه نشده بود و شاید در برخی از سکانس‌ها خیلی مستقیم به پروژه پرداخته شده است، ولی در هر صورت هیچ وقت کار جدید و نوآوری بدون مخالف باقی نمی‌ماند،‌ ما به مسئولیتهای اجتماعی خود عمل کردیم. بهترین سریال از لحاظ جذب مخاطب و شادی آفرینی برای مردم بود. مردم در شب 12 فروردین، خاطره‌های بسیار خوب و زیبایی را مرور کردند و خواسته‌های تبلیغاتی ما نیز برآورده شد.

صالحی در ادامه به برخی ادعاهای مطرح شده درباره وجود برخی تخلفات ساختمانی در پروژه اطلس مال اینگونه پاسخ داد: هیچکدام از این ادعاها صحیح نیست! این گفته‌ها ناشی از کم اطلاعی است. زمین این پروژه در سال 1390 از سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران خریداری شده است. این زمین در پهنه M111 واقع شده و پهنه مذکور کاربری مختلط است. اگرچه شهرداری قبل از فروش، بصورت موقت به عنوان پارکینگ عمومی حداکثر با ظرفیت 200 خودرو از آن استفاده می‌کرد و اینک ما در همین زمین بیش از 1400 واحد پارکینگ می‌سازیم. یعنی 700 درصد افزایش ظرفیت پارکینگ!

وی افزود: از شهرداری منطقه یک تهران طبق سطح و سطوح و پهنه‌بندی M111 و بدون هیچگونه اضافه درخواست و یا تخلفی پروانه گرفته‌ایم و کاملا این موضوع قانونی و شفاف است. اگر غیرقانونی کارکرده بودیم که تبلیغات وسیع نمی‌کردیم؛ بر اساس مجوزها و پروانه اخذ شده هم کار می‌کنیم. مگر می‌شود که پروژه‌ای با این عظمت بدون پروانه کار کند و یا مجموعه‌ای که بخش عمده‌ای از سهام آن متعلق به شرکتی بورسی و در حقیقت آحاد مردم است، تخلف کند؟ آیا کسی حاضر است برای نفع و انتفاع دیگران تخلف کند و مرتکب خلاف شود؟

مسئول روابط عمومی شرکت ایرانیان اطلس با تاکید بر اینکه ادعای ساخت دو طبقه غیرمجاز در پروژه اطلس مال بر اساس اطلاعات ناکافی بوده است، اظهار داشت: اطلس مال دقیقا بر مبنای ضوابط طرح تفصیلی طراحی شده و مجوزهای لازم را اخذ و بدون هیچگونه تخلفی در حال اجرا است. ما به قانون احترام می‌گذاریم و متعهد به آن هستیم.

صالحی گفت: برای ما شفاف سازی اولویت دارد و آماده‌ایم که هر ابهامی که وجود دارد را رفع کنیم. ما مستند صحبت خواهیم کرد و احترام به مشتریان و ذینفعان، احترام به محیط زیست و حمایت از تولید و نیروی کار ایرانی در زمره ارزشهای بنیادین ماست.

وی همچنین درباره مالک پروژه اطلس مال گفت: مالک و مجری پروژه شرکت باغ فردوس ایرانیان است که 40 درصد سهام این شرکت به موسسه صندوق بیمه تامین اجتماعی روستائیان، کشاورزان و عشایر کشور تعلق دارد، یعنی در حقیقت مالک 40 درصد پروژه اقشار روستائی، کشاورزان و عشایر کشور هستند و 60 درصد سهام نیز متعلق به گروه شرکت‌های ساختمانی ایرانیان اطلس است. سهام شرکت ایرانیان اطلس نیز متعلق به بانک انصار است که این بانک نیز یک شرکت سهامی عام و بورسی بوده که 34 درصد سهام آن بصورت سهام شناور در بورس عرضه شده است که این رقم قابل ملاحظه‌ای است. یعنی 34 درصد سهام بانک انصار به مردم و الباقی به اشخاص حقوقی دیگری تعلق دارد که اغلب آنها نیز بورسی هستند.

وی ادامه داد: ایرانیان اطلس حتی در شهر یاسوج واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد که از استانهای محروم کشور است نیز سرمایه گذاری کرده و یک مرکز تجاری در دست احداث دارد. در شهر محروم بم نیز یک بنای ماندگار به نام اطلس سنتر بم در حال اجراست. در بافت قدیم اطراف حرم در شهر مقدس مشهد که جزو ضعیف‌ترین قسمت بافت قدیم است و قبلا چندان مرغوبیت نداشت پروژه‌ای در دست اجرا داریم که حالا به اتکاء همین پروژه و سایر پروژه‌های دیگر چهره این منطقه دگرگون شده است. در کرمان نیز در حال احداث یک مجتمع بهداشتی درمانی هستیم. کدام شرکت مشابه را سراغ دارید که توجه به مناطق محروم نیز داشته باشد؟ ایرانیان اطلس بدنبال ارزش آفرینی از طریق خلق بناهای برتر و ماندگار با مدیریت بهینه است. بناهایی با کیفیت بالا، که عمر طولانی و در شان نظام جمهوری اسلامی داشته باشند.


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟