ورود میوه‌های دردسرساز به کشور

متاسفانه هم‌اکنون ما شاهد حضور میوه‌هایی مانند انگور خارجی، سیب سبز، گلابی، آناناس و نارگیل در کشور هستیم در حالی که ورود آنها از نظر قانون غیرمجاز است.
کد خبر: ۴۰۳۱۹۹
|
۰۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۶ 26 May 2014
|
19275 بازدید
|
۷
درحالی که با وجود منع قانونی، واردات میوه‌های آلوده و سرطانزای خارجی مثل سیب به کشور ادامه دارد، وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تا آنجا که من اطلاع دارم سیبی وارد کشور نشده است.

به گزارش تسنیم، چندی پیش موید حسینی‌صدر، سخنگوی فراکسیون محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی در یک برنامه تلویزیونی گفت: «حتی محصولات کشاورزی نیز اگر کنترل نشود می‌تواند سرطانزا باشد، مثلا سیب‌های وارداتی که به کشور می‌آید یک دهم گرم نفتالین دارد و کاملاً سرطانزاست که این موضوع بسیار برای سلامتی مردم ضرر دارد.» به‌دنبال این موضوع نعمت‌زاده وزیر صنعت،‌ معدن و تجارت گفت: «در این باره وزارت جهاد کشاورزی مسؤول است و باید پاسخگو باشد.» وی ادامه داد: تا آنجا که من اطلاع دارم سیبی وارد کشور نشده است.

نعمت‌زاده تصریح کرد: تنها میوه وارداتی موز است که بیشتر به صورت مبادلات مرزی است. وی درباره مناظره جمعه 26 اردیبهشت درباره واردات سیب آلوده به نفتالین، گفت:‌ «ما از این موضوع خبر نداریم. اگر شما خبر دارید خودتان جواب بدهید.»

در همین زمینه مجتبی شادلو رئیس اتحادیه باغداران گفت: در حالی که قانون، واردات محصولات کشاورزی را به شکل عام محدود کرده و تنها واردات میوه موز آن هم به صورت محدود مجاز است، شاهد ورود محصولات زیادی به کشور هستیم. وی تصریح کرد: در حالی که ما خود به اندازه کافی میوه در داخل تولید می‌کنیم اما همچنان شاهد ورود میوه‌های بی‌کیفیت و ناسالم به کشور هستیم.

شادلو ادامه داد: از آنجایی هم که این محصولات غیرقانونی وارد کشور می‌شوند دستگاه‌های دولتی از جمله گمرک و قرنطینه در این زمینه پاسخگو نیستند. وی افزود: متاسفانه هم‌اکنون ما شاهد حضور میوه‌هایی مانند انگور خارجی، سیب سبز، گلابی، آناناس و نارگیل در کشور هستیم در حالی که ورود آنها از نظر قانون غیرمجاز است. شادلو با بیان اینکه معلوم نیست این میوه‌ها از کجا می‌آید و هیچکس پاسخگوی این امر نیست، اضافه کرد: در صورتی که اگر همان خرده‌فروشی که این میوه‌ها را عرضه می‌کند تحت فشار قرار گیرد و این مساله پیگیری قانونی شود مجبور به پاسخگویی شده و عوامل این امر یکروزه مشخص می‌شوند.

 بیماری‌های صعب‌العلاج ارمغان نامیمون


شادلو با تاکید بر اینکه همه به‌راحتی از کنار این موضوع رد می‌شوند، تصریح کرد: مساله مزبور نه‌تنها باعث بیماری‌های صعب‌العلاج در انسان می‌شوند بلکه سبب آلودگی تولیدات ما به انواع بیماری و آفات خواهند شد. وی ادامه داد: به‌عنوان مثال بیماری‌هایی مانند کنه قرمز اروپایی، مگس مدیترانه‌ای، آتشک و... که ماخذ آنها آمریکا و اروپا بوده وارد کشور شده و درمانی برای آنها وجود ندارد. وی تاکید کرد: باید مواد شیمیایی بسیاری صرف درمان آنها شود و در نهایت معلوم نیست نتیجه‌ای حاصل شود یا خیر. شادلو تصریح کرد: نباید به سادگی از کنار این مسائل عبور کرد و هر قانون‌شکنی را به این راحتی نادیده گرفت.

وی ادامه داد: دستگاه‌های مسؤول کجا هستند؟ باید از آنها سوال کرد چرا جلوی این امر را نمی‌گیرند؟ در حالی‌که طی مدت 24 ساعت قادر به پیگیری آن هستند. رئیس اتحادیه باغداران با بیان اینکه مسؤولیت سازمان‌هایی مانند سازمان حمایت از تولید و مصرف و تعزیرات حکومتی، نظارت بر توزیع محصولات مجوزدار است، افزود: این مسائل در شرایطی اتفاق می‌افتد که وضعیت میوه و تربار ما بسیار مطلوب بوده و این محصولات به فراوانی و ارزانی در کشور وجود دارند.

شادلو با بیان اینکه اکنون ما شاهد فراوانی تولید سیب، کیوی، پرتقال، زردآلو و گوجه‌سبز در کشورهستیم، ادامه داد: به‌طوری که ما از 10 سال پیش تاکنون چنین بازاری نداشتیم که الان هست و این محصولات علاوه بر اینکه متنوع هستند از کیفیت بالایی نیز برخوردارند. وی در پاسخ به این پرسش که آیا از ظاهر میوه‌های وارداتی آلوده می‌توان پی به ناسالمی آنها برد یا خیر؟ افزود: از ظاهرشان معلوم نیست و چه‌بسا ظاهری بشدت جذاب نیز داشته باشند.

شادلو در پایان ادامه داد: مردم به عنوان یک وظیفه ملی نباید میوه‌های خارجی بخرند، اگر مردم ما از محصولات داخلی استفاده کنند تکلیف میوه‌های خارجی مشخص خواهد شد اما متاسفانه برخی‌ها بویژه قشر مرفه جامعه که فرهنگشان غربی است به مصرف میوه‌های خارجی روی می‌آورند.

براساس این گزارش، هر از گاهی مباحثی درباره آلودگی برخی از محصولات وارداتی بر سر زبان‌ها می‌افتد که متاسفانه هر بار مسؤولان مربوط با متهم کردن یکدیگر از پیگیری آن خودداری می‌کنند و پس از مدتی آن موضوع به فراموشی سپرده می‌شود. نکته بسیار مهم در این میان سلامتی جامعه است که به راحتی نمی‌توان از کنار آن عبور کرد چرا که جامعه موفق نخست باید جامعه‌ای سالم باشد. جای تعجب است که چگونه مسؤولان از کنار مسائلی به این مهمی با بی‌تفاوتی می‌گذرند و تنها با گفتن جمله «بنده بی‌اطلاع هستم» از خود سلب مسؤولیت می‌کنند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳۲
انتشار یافته: ۷
Afshin
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
"قشر مرفه جامعه که فرهنگشان غربی است"!!؟؟ آیا شهر نشینی در فرهنگ ما غربزدگی است؟ و روستایی بودن نشانه ایرانی بودن است؟ آیا خوردن نارگیل یا دوست داشتن تنوع در میوه ها که عمدتا آفریقایی و آسیایی است ، آیا نشانه غربزدگی است؟ شما می توانید میوه های متنوع را با سیاستی درست وارد کنید، همانطور که بعضی از میوه های ما صادر می شوند. بعضی میوه ها که خواص بسیار زیادی دارند را اصلا ایرانیان و گاهی موقع سفر حج با تعجب به تنوع میوه ها نگاه می کنند؟!!
مبین از تبریز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
میوه زیاد نیست چون گران است مردم نمی خرند همین طور از صبح مغازه ها می ماند تا مگر کسی مجبور باشد ویا پول مفت داشته باشد تا گوجه سبز را در این فصل سال 12 هزار تومان و زرد آلو را 14 هزار تومان بخرد ومسئول محترم هم می بیند و فکر می کند میوه زیاد است مردم از میوه ها فقط کاهو و خیار را می توانند بخرند هر چند آنها هم جز میوه ها محسوب نمی شوند
amin
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
سلام
بابا بذار واردات بشه مردم کمی از زیر بار گرانی خلاص شن
بیماری‌های صعب‌العلاج دیگه چیه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
وارد کننده باید ادب شود. متاسفانه وارد کننده ها اغلب هیچ دانشی از مواد غذایی ندارند. در ضمن در نظر داشته باشید که اکثر این مواد غذایی که به خورد من و شما میدن اجازه ورود به کشورهای حاشیه خلیج فارس رو نمیگیرن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
میوه هایی که در داخل تولید می شوند دلیلی برای واردات آنها نیست لذا گذشته از مقررات واردات، ما مردم می توانیم برای جلوگیری از خروج ارز وحمایت از تولید داخل میوه های وارداتی را استفاده نکنیم.میوه داخلی که مانند بعضی خودروهای داخلی کم کیفیت نیست که دنبال محصول خارجی باشیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
اگر این میوه ها را یکبار از میوه فروش ها بگیرند و معدوم کنند دیگر میوه فروش ها اینها را نمی خرند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
ای عزیزان زاویه دید را تغییر دهید مثلا بدینگونه خوشبینانه بنگرید که اجازه دهید میوه های خارجی را مرفهین بخورند تا لااقل میوه داخلی به فقرا برسد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟