زندگي مشترک ايرانيان به روايت رياضي

4.1 درصد از طلاق‌ها در کشور مربوط به سال اول زندگي مشترک و به صورت کلي 49.7 درصد طلاق‌ها مربوط به 5 سال اول زندگي مشترک است
کد خبر: ۴۰۹۹۷۳
|
۰۱ تير ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۳ 22 June 2014
|
9241 بازدید
رييس جمهور امروز در مراسم گراميداشت هفته قوه قضاييه در بخشي از سخنان خود به معضل طلاق در کشور اشاره کرد و يکي از علل قابل توجه گسترش اين مسئله اجتماعي را فقر توصيف کرد.

به نوشته ابتکار، اگرچه فقر يکي از مهمترين علل وقوع اين پديده است و علت‌هاي مهم ديگري را نيز مي‌توان براي اين مقوله نابهنجار اجتماعي برشمرد، اما چيزي که بنا به آمار ارائه شده از سوي مديرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعيتي سازمان ثبت‌احوال توجه بيشتري را به خود جلب مي‌کند افزايش نرخ ملايم آمار جدايي‌ها در کشور و در فاصله‌ سال‌هاي 88 تا 92 است.

مديرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعيتي سازمان ثبت‌احوال ميانگين طول مدت زندگي مشترک در ازدواج‌هاي منجر به طلاق در کشور را 7.6 سال اعلام‌کرد.

بر اين اساس و با توجه به سبک زندگي ايراني به نظر مي‌رسد اين عمر ميانگين، رهآورد آماري درستي باشد و برهمين اساس خانواده‌هايي که بتوانند تا سقف اين ميانگين به زندگي مشترک ادامه بدهند، به احتمال قريب به يقين مي‌توانند تا پايان عمر تعهد و پيمان ازدواجشان را ادامه بدهند.

نيمي از طلاق‌ها در 5 سال اول زندگي اتفاق مي‌افتد

علي‌اکبر محزون در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به درصد طلاق‌هاي انجام گرفته نسبت به مدت سپري شده از زندگي مشترک، گفت: 4.1 درصد از طلاق‌ها در کشور مربوط به سال اول زندگي مشترک و به صورت کلي 49.7 درصد طلاق‌ها مربوط به 5 سال اول زندگي مشترک است.

وي ادامه داد: ايلام و اردبيل به ترتيب با 5.3 و 5.6 سال داراي کمترين ميانگين طول مدت زندگي مشترک در ازدواج‌هاي منجر به طلاق و گيلان با 9.5 سال داراي بيشترين ميانگين طول مدت زندگي مشترک در ازدواج‌هاي منجر به طلاق است.از اين نظر چنان که پيداست استان‌هايي که به لحاظ جغرافياي طبيعي و تيپ درامدي و شغلي شرايط دشوارتري دارند، بيشتر مستعد اين هستند که زندگي مشترک خانواده هاي ساکن در آنجا کوتاهتر باشد. بر اين اساس شايد بتواند فقر را يکي از مهمترين علل جدايي همسران در ايران توصيف کرد.

مديرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعيتي سازمان ثبت احوال همچنين در تشريح ارتباط ميزان طلاق‌ها در مقابل هر صد ازدواج در کشور، خاطرنشان کرد: در سال 87 در مقابل هر 100 ازدواج 12.5 طلاق صورت گرفت که به ترتيب در سالهاي 88، 89، 90 و 91 به ترتيب به 14.1، 15.4، 16.3 و 18.1 طلاق در مقابل هر 100 ازدواج رسيد.

به گفته محزون در سال 92 تعداد طلاقهاي انجام گرفته در کشور در مقابل هر 100 ازدواج به 20.1 رسيد که مي‌توان در مورد اين آمار به اين موضوع اشاره کرد که در شش سال گذشته ميزان طلاق‌ها در مقابل هر 100 ازدواج انجام گرفته در کشور به تعداد 7.6 طلاق افزايش يافته است.وي همچنين به آمار طلاق‌هاي صورت گرفته در سال 92 و 91 در کشور اشاره کرد و گفت: در سال 92، 155 هزار و 369 مورد و در سال 91، 150 هزار و 324 مورد طلاق انجام گرفته است.

شاخص رشد طلاق تا سال 91 نزولي بود

مديرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعيتي سازمان ثبت احوال با تاکيد بر اينکه شاخص رشد طلاق در کشور روند نزولي پيدا کرده بود، گفت: متاسفانه از سال 91 به بعد مجددا شاخص رشد طلاق در کشور روند صعودي پيدا کرده است.

محزون ادامه داد: در سال 88، 125 هزار 747 مورد طلاق در کشور انجام گرفت که درصد تغييرش نسبت به سال 87، 13.8 درصد بوده است. همچنين در سال 89، 137 هزار و 200 مورد طلاق در کشور اتفاق افتاد که نسبت به سال 88 با تغيير 9.1 درصدي مواجه بود.به گفته وي در سال 90 آمار طلاق به 142 هزار 841 مورد رسيد که نسبت به سال 89 با تغيير 4.1 درصدي مواجه بود.مديرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعيتي سازمان ثبت‌احوال، افزود: متاسفانه در سال 91 مجددا رشد سالانه طلاق روند صعودي پيدا کرد و نسبت به سال 90 با درصد تغيير 5.2 مواجه بود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟