سعيد ابوطالب سكوتش را شكست. اصولگراي منتقدي كه مدتها بود ترجيح نميداد چيزي بگويد با انتقاد از صدا و سيما شروع كرد. از كيفيت نامناسب اخبار گفت. فيلمسازي كه به خوبي مفهوم «مونتاژ» را ميداند از وضعيت اخبار مونتاژ شده و تكراري صدا و سيما كه دست بر قضا همراه با تاخيرهاي فراوان نيز هست انتقاد دارد. در مورد اخبار غزه ميگويد كه اخبار صدا و سيما خبرهاي ترجمهشدهاي است كه در ظاهر آن دستكاري شده است و در واقع اخبار مونتاژ شده از سايتهاي خبري غربي به ايران ميرسد.
به گزارش برنا، سعيد ابوطالب با تاكيد بر اينكه تبليغات و پخش اخبار روش پيچيدهاي است و بايد در آن دقت لازم صورت گيرد، افزود: بايد در پخش اخبار و تبليغات آستانه تحمل مخاطب در نظر گرفته شود و طوري اخبار پخش نشود كه مخاطب تحمل خود را از دست بدهد. اين كارشناس رسانه گفت: از طرف ديگر در پخش اخبار بايد دقت شود تا مخاطب احساس نكند ديگر تمايلي به مطلع شدن از اخبار ندارد.
وي اضافه كرد: خبري كه بايد به مخاطب داده شود بايد درست، دقيق و با پخش جزييات باشد، در حالي كه خبرهايي كه از سيما پخش ميشود علاوه بر اينكه تكرار آن بسيار زياد است؛ بلكه با فاصله بسيار زماني زيادي از رخ دادن آن اتفاق آن را پخش ميكند.
وي با بيان نمونهيي تصريح كرد: بهطور مثال زماني كه شائول آرون از سربازان رژيم صهيونيستي به دست رزمندگان غزه اسير شد، پخش آن با ساعتها تاخير از شبكههاي تلويزيوني ايران پخش شد و بعد از آن بيش از چند مرتبه پخش آن تكرار شد. بهطوري كه آستانه تحمل مخاطب در نظر گرفته نميشود.
وي افزود: زماني كه يك خبر كه ساعتها از رخ دادن آن گذشته است، بيش از حد تكرار ميشود، احساس خوشايندي را در مخاطب به وجود نميآورد و تبليغ به ضد تبليغ تبديل ميشود و بهطور كلي بايد گفت مخاطب حساسيت خودش را به موضوع از دست ميدهد. وي با انتقاد از تكرار يك تصوير در شبكههاي مختلف ابراز كرد: در شبكههاي تلويزيوني ديده ميشود كه تصويري با همان سازنده با همان عوامل در شبكههاي ديگر به مراتب پخش ميشود اين در حالي است كه بهتر است يك تصوير از يك شبكه پخش شود و شبكههاي ديگر براي آنكه آن موضوع را نشان دهند كمي تغيير در عوامل و تصاوير داشته باشند.
وي در ادامه ابراز كرد: افرادي كه در تحريريه خبر قرار دارند برخلاف اينكه در تنظيم خبر توانايي دارند اما با آن دلسوزانه برخورد نميكنند، بلكه برخورد آنان با خبر به صورت يك كارمند و از سر بيحوصلگي صورت ميگيرد. ابوطالب خاطرنشان كرد: بيشتر خبرهايي كه به ايران فرستاده ميشود، خبرهاي ترجمهشدهاي است كه در ظاهر آن دستكاري شده است و در واقع اخبار مونتاژ شده از سايتهاي خبري غربي به ايران ميرسد. برهمين اساس نيمه پنهان خبر پنهان باقي خواهد ماند.