سعید اسماعیل زاده در مطلب ارسالی برای
«نگاه شما» نوشت:
شبكه هاي اجتماعي نقش مهمي در ايجاد جامعه مدني مجازي ايفا مي كنند . گروههاي كوچك خانوادگي ، دوستي ، صنفي ، كاري ، آشنايي ، درسي ، ورزشي ، هنري و.....به سرعت شكل گرفته اند . دوستان قديمي همديگر را پيدا كرده اند ، آشنايان همديگر را يافته اند ، فاميل دور در فضاي مجازي نزديك شده اند .
دوستان مدرسه اي ، رفقاي هم خدمتي ، عزيزاني كه خارج رفته اند همه توانسته اند يكديگر را بيابند . دهكده جهاني مارشال مك لوهان كوچكتر شده است و افراد آنلاين تر. بستر ارتباطي اينترنت مانند رود خروشان توانسته است اطلاعات را جمع آوري و دوباره پخش كند.
هر كسي به فراخور دانش و مهارتش در اين رود پارو مي زند و ماهي صيد مي كند . ايران سالهاست كه نتوانسته است در زمينه توليد نرم افزارهاي كاربردي ، انيميشن و توليد محتواي غني به رتبه مناسب جهاني دست يابد .
سرعت پايين اينترنت ، عدم وجود قانون كپي رايت ( حق مولف ) و مشكلات فرهنگي ما را از قافله جهاني دور كرده است . جوانان ايراني توانسته اند پلي بين خود و دنياي خارج بيايند ، جديدترين فيلمها ، بازيها و نرم افزارهاي روز دنيا را با قيمت اندك مي خرند و استفاده مي كنند . ايران بهشت قاچاقچيان دنيا است .
شبكه هاي اجتماعي و ار تباطي نيز به سرعت در ايران فراگير شده است . لذت ارتباط با ديگري و دنياي بيرون به مذاق جوانان خوش آمده است فيسبوك فيلتر مي شود فروش فيلتر شكن باب مب شود .
وي چت فيلتر مي شود وايبر مي آيد . اين رشته قطع مي شود اما در زمان كوتاهي دوباره وصل مي شود . ايرانيان تشنه ارتباط با دنياي پيرامون خويش و كسب لذت ، دانش و مهارت اند . اين رشته ارتباط را نمي شود قطع كرد ، نمي شود اينترنت را ملي كرد ، نمي شود در دهكده جهاني دور خود حصاري از بتون و آهن كشيد !
اما مي شود با جوانان گفتگو كرد ، مي شود به متخصصان فرصت نقد و بررسي داد . مي شود پدر و مادرها را آگاه كرد اما " منع " و " قدغن" و "فيلتر " و " سانسور " و " خشونت " ديگر واژه هاي قديمي و منسوخ شده است !!