پایان رایزنی یک ساعته ظریف و کری در پاریس

دیدار و گفتگوی دو ساعته وزرای خارجه ایران و آمریکا در پاریس پایان یافت.
کد خبر: ۴۶۷۲۲۵
|
۲۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۰ 16 January 2015
|
6256 بازدید
دیدار و گفتگوی دو ساعته وزرای خارجه ایران و آمریکا در پاریس پایان یافت.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ رایزنی "محمدجواد ظریف" و "جان کری"  وزرای خارجه ایران و آمریکا در پاریس پایان یافت.

قرار است دوازدهمین دور مذاکرات جامع هسته‌ای قرار است 28 دی ماه (18 ژانویه) در شهر ژنو  و در سطح معاونان برگزار شود.
 
گفتنی است؛چهارشنبه "محمدجواد ظریف" وزیر امور خارجه کشورمان و "جان کری" همتای آمریکایی در شهر ژنو و به منظور تسریع در پیشرفت مذاکرات جامع هسته‌ای دیدار و گفتگو کردند.
 
پاریس چهارمین مقصد سفر وزیر خارجه به قاره سبز است و مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران امروز با "لوران فابیوس" همتای فرانسوی خود دیدار و گفت‌وگو می‌کند.
 
رئیس دستگاه دیپلماسی در این سفرها راه‌های تقویت مناسبات دوجانبه و روابط ایران و اتحادیه اروپا را مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌دهد و درباره روند مذاکرات هسته‌ای نیز به گفتگو خواهد پرداخت.
 
در تماس تلفنی هفته گذشته "موگرینی" با "ظریف"، در خصوص روند مذاکرات هسته‌ای بحث و تبادل نظر شد.
 
البته تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در ژنو می‌ماند و از (پنجشنبه) ساعت 11 به وقت محلی رایزنی‌ها در سطح معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا طی روزهای 25 تا 27 دی ماه ادامه می‌یابد.
 
دوازدهمین دور مذاکرات ایران و 1+5 درباره راه‌حل جامع هسته‌ای قرار است روز یکشنبه 28 دی ماه (18 ژانویه) در سطح معاونان در شهر ژنو برگزار شود. دور قبلی این مذاکرات نیز 26 آذر ماه در سطح معاونان در ژنو برگزار شده بود.
 
ایران و شش کشور در سوم آذر ماه سال جاری (1393) و در پایان ضرب‌الاجل چهار ماهه توافق ژنو و پس از آنکه به دلیل اختلافات موجود، توافقی حاصل نشد، توافقنامه ژنو (برنامه اقدام مشترک) را برای هفت ماه (9 تیر ماه 1394) تمدید و بر انجام رایزنی‌ها و گفت‌وگو به منظور حصول توافق جامع طی چهار ماه تأکید کردند.
 
آنگونه که "علی‌اکبر صالحی" رئیس سازمان انرژی اتمی 20 دی در یک برنامه تلویزیونی درباره دور دهم مذاکرات جامع هسته‌ای در وین عنوان کرد: طرفین تقریبا به تفاهم کامل رسیده بودند و کلیات تقریبا پذیرفته شده بود ولی اتفاقی افتاد که ناگهان طرف مقابل عقب‌نشینی کرد.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی حجم غنی‌سازی و تولید سالانه آن را از جمله موارد مورد اختلاف خواند و گفت: الان 9 هزار سانتریفیوژ در حال کار است که سالانه 2 و نیم تن اورانیوم را غنی‌سازی می‌کند. مورد نیاز ما سالی 30 تن است. آن‌ها به همین میزان هم رضایت نمی‌دهند، می‌گویند زیاد است و باید تعداد سانتریفیوژها را کم و تولیدات انباشته 5 درصد را تبدیل کنید.
 
وی درباره مذاکرات جاری در ژنو نیز خاطرنشان کرد: الان تقریبا برخی موضوعات کم و بیش به انتهای بحث و گفتگو رسیده و می‌توان گفت به نقطه مشترک رسیده‌ایم، ولی در برخی امور تقاضاهایی هست. مثل بحث غنی‌سازی و شیوه لغو تحریم‌ها. در بحث غنی‌سازی مطالبی را مطرح می‌کنند، ما هم مطالب دیگری را مطرح می‌کنیم.
 
زمان و شیوه رفع تحریم‌ها و همچنین بازه زمانی اجرای توافقنامه جامع هسته‌ای از دیگر موارد اختلافی بین دو طرف است.
 
البته آنگونه که از اظهارات "صالحی" برداشت می‌شود، موضوع رآکتور آب سنگین اراک تقریبا حل شده است.
 
وزرای خارجه ایران و شش کشور (آلمان،‌فرانسه، روسیه، چین، انگلیس و آمریکا) سوم آذر ماه 1392 به همراه "کاترین اشتون" در شهر ژنو سوئیس به توافقی تحت عنوان برنامه اقدام مشترک دست یافتند و این توافقنامه سی‌ام دی ماه همان سال وارد مرحله اجرا شد و از بهمن ماه همان سال رایزنی‌ها برای حصول توافق جامع هسته‌ای آغاز که در این راستا 10 دور مذاکره برگزار که هشت دور در شهر وین، یک دور در نیویورک و یک دور نیز در مسقط پایتخت عمان برگزار شد.
 
گفتنی است سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به دور جدید گفتگوهای ایران و 1+5 بیان کرد: بر اساس اراده سیاسی که از ابتدا جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات اعلام کرده، گفتگوها را ادامه می‌دهد و در این مسیر مصر و به دنبال رسیدن به یک توافق جامع و پایدار است، در طول این مدت گفتگوهایی میان ایران و اعضای 1+5 انجام شده تا دیدگاه‌ها بیش از پیش به یکدیگر نزدیک شود اما در عین حال این مهم به این مفهوم نیست که ما از دیدگاه‌های خود کوتاه بیاییم. از این رو دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران برای 1+5 تبیین و اعلام شده.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما رژیم اسراییل به توافقنامه آتش بس با لبنان پایبند می ماند؟