شب گذشته وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) ضمن تأیید عملیات نیروی دریایی ایران علیه یک کشتی آمریکایی مدعی شد: ایرانیها یک کشتی آمریکایی متعلق به شرکت "میرسک" را با تیراندازی وادار کردند وارد آبهای ایران شود. اطلاعیه پنتاگون حاکی است که یک گشتی دریایی ایران، اقدام به تیراندازی بسوی این کشتی آمریکایی کرده است. پنتاگون افزوده است: کشتی میرسکتایگریز، هنگام وقوع حادثه، در حال عبور از تنگه هرمز بوده است و هواپیماهای آمریکایی و ناوشکن فراگوت، درخواست کمک کشتی را دریافت کرده و مراقب اوضاع بودهاند.
مشرق برای اطلاع از صحت خبر منتشره توسط رسانه های غربی با "کور رادینگ" سخنگوی کشتی میرسک تایگرز که در کشور هلند مستقر بود گفتگو کرده است که متن این گفتگو به شرح زیر است.
لطفا در خصوص خبر منتشر درباره متوقف شدن کشتی شرکت میرسک در تنگه هرمز توضیح دهید.کشتی در حال یک سفر تجاری از جده عربستان به مقصد بندر جبل علی در امارات. در حالی که کشتی میرسک تایگرز در حال عبور از تنگه هرمز بود از طرف نیروی دریایی ایران دستور توقف دریافت کرد که متعاقب آن توسط نیروی دریایی ایران شلیک هشدار صورت گرفت و بعد از این اقدام کشتی دستورات نیروی دریایی ایران را اجرا کرد و این کشتی و خدمه آن به آبهای ایران هدایت شدند. بعد از این اتفاق ارتباط ما با کشتی و خدمه آن قطع شد. ما بسیار نگران وضعیت خدمه کشتی هستیم. کشتی توقیف شده در مالکیت شرکت میرسک نبوده و این کشتی در اجاره شرکت مذکور قرار دارد. ما برای حل مشکل همه تلاش خود را می کنیم که یکی از این تلاش ها ارتباط ما با وزارت خارجه دانمارک است.
رسانه های آمریکایی تلاش می کنند که این اتفاق را یک اقدام سیاسی جلوه دهند در حالی که گفته می شود متوقف شدن این کشتی به واسطه یک مساله حقوقی بوده است. به نظر شما دلیل این اتفاق چه بوده است؟ما به هیچ عنوان ارزیابی از علت این واقعه نداریم و این رویداد برای ما یک اتفاق غیر پیش بینی شده بود و اطلاع دقیقی از دلیل وقوع آن نداریم.
آیا شرکت شما یک شرکت آمریکایی است و آیا خدمه ای با ملیت آمریکا در کشتی بوده است؟شرکت ما در سنگاپور به ثبت رسیده است و باید بگویم که در میان 24 خدمه کشتی که همه آنها اتباع اروپای شرقی و آسیا هستند هیچ تبعه ای از آمریکا وجود ندارد.
شبکه خبری پرس تیوی اعلام کرده است که یک کشتی آمریکایی دیگر نیز که نزدیک محل توقیف کشتی میرسک توسط نیروهای ایرانی حضور داشت پس از آنکه نیروهای ایرانی اعلام کردند دخالت نکند، محل را ترک کرده است.
در حالی که شبکه تلویزیونی پرستیوی اعلام کرد که این کشتی آمریکایی، حریم آبی جمهوری اسلامی ایران را نقض کرده و به همین دلیل توقیف شده است، شبکه تلویزیونی بیبیسی مدعی شد این کشتی، با پرچم جزایر مارشال در حال حرکت بوده است.
از سوی دیگر، خبرگزاری فارس گزارش داد پیگیریهای به عمل آمده در خصوص توقیف کشتی آمریکایی در خلیج فارس حاکی از آن است که این کشتی تجاری بوده و با اداره بنادر ایران اختلافی داشته است. یک منبع آگاه اظهار داشت: اداره بنادر ایران در همین راستا به دادگاه مراجعه میکند که دادگاه حکم توقیف این کشتی را میدهد و اداره بنادر درخواست میکند تا این کشتی توقیف شود که این امر محقق میشود.
وی تأکید کرد: این کشتی با پرچم جزایر مارشال که تحت حاکمیت آمریکاست قصد تردد داشته که توقیف میشود و خدمه آن اکثر اروپایی هستند و احتمال اینکه برخی از افراد آن آمریکایی باشند نیز وجود دارد. ناخدای این کشتی نیز در گفتگویی کوتاه ادعا کرده است که 24 خدمه در این کشتی حضور دارند که تابعیت آنها متعلق به کشورهای شرق آسیا و اروپاست.