ماجرای غمانگیز زبالهها در استان گردشگر پذیر مازندران در سالهای اخیر با توجه به رشد روزافزون جمعیت و مهاجرت از دیگر استانها بغرنج شده است.
به گزارش
تابناک مازندران، معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست اخیرا پس از سفر دولت به فرانسه درکانال تلگرام خود نوشت: در حاشیه دومین روز از سفر رییس جمهور به فرانسه، ضمن شرکت در جلساتی مانند ملاقات رییس جمهور با نخست وزیر فرانسه، مدیرکل یونسکو و اعضای کنفدراسیون صنایع بزرگ فرانسه «مدف»، به طور مستقل از کارخانه تولید برق از زباله در پاریس بازدید کردم.
این بازدید به دعوت شرکت سازنده مجموعه کارخانههای تولید برق از زباله صورت گرفت که از قدیمیترین کارخانهها در نوع خود بوده و در بیست کیلومتری مرکز پاریس قرار داشت.
انواع پردازشها در آنجا بر روی زبالههای خانگی و نیز بیمارستانی و عفونی صورت میگیرد و کارشناسان توضیح دادند که در این کارخانه روزانه از 600 تن زباله در سه خط تولید حدود 75 مگاوات برق تولید میشود. همچنین آب گرم برای بهرهگیری در سیستمهای گرمایش شهرکهای مسکونی را نیز تهیه میکند.
فناوری به کار رفته در این کارخانه برای کنترل آلودگی هوا ناشی از سوختن زبالهها بسیار پیشرفته بوده، به طوری که آلایندههایی مانند اکسیدهای ازت، منواکسید کربن و ذرات معلق زیر یک پنجم حد استانداردهای روز دنیا و درسطح بسیار پاک ارزیابی میشود.
همچنین میزان آلایندههای مهمی مثل دی اوکسینها و فورالها که آلایندههای اصلی زبالهسوزها هستند با توجه به نمونهگیریهای مستمر در سطح مطلوبی قرار دارد.
به نظر میرسد این نوع نیروگاهها گزینه مطلوبی برای استقرار در نقاطی از کشور به ویژه برای استانهای ساحلی باشد و ظاهرا این شرکت طراح و سازنده تولید برق از زباله به سرمایهگذاری کامل در ایران برای ایجاد تاسیسات مشابه به هزینه خودش و بازگشت سرمایه از طریق فروش برق ابراز علاقه کرده است.
شاید با توجه به استانداردهای مطلوب این کارخانه بتوان پس از تایید گزارش ارزیابی زیست محیطی، از آن برای مدیریت معضل پسماند در کشور استفاده کرد.
به گزارش تابناک مازندران، ماجرای غمانگیز زبالهها در استانهای شمالی به ویژه استان گردشگر پذیر مازندران در سالهای اخیر با توجه به رشد روزافزون جمعیت و مهاجرت از دیگر استانها به حدی بغرنج شده است که حاصلخیزی خاک، نبود زمین بلا استفاده و کویری همچنین رطوبت بالای هوا موجب شده است اقداماتی مانند رها کردن زباله در مناطق جنگلی موجب آلودگی شدید زیستبوم، نارضایتی مردمی و شیوع بیماریها(انواع سرطان) باشیم.