رای گیری در پهناورترین کشور دنیا

در نظام کنونی، انتخابات ریاست جمهوری روسیه هر شش سال یک بار برگزار می شود و برای نخستین بار در سال 2012 رئیس جمهوری برای این دوره زمانی انتخاب شد در حالی که پیش از آن دوره مسئولیت عالی ترین شخص حکومت روسیه چهار سال بود.
کد خبر: ۵۷۰۲۹۲
|
۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۰ 24 February 2016
|
13779 بازدید
فدراسیون روسیه با بیش از 17 میلیون کیلومتر مربع و گستره ای آسیایی و اروپایی در 22 جمهوری خودمختار و تقسیم بندی های دیگر، انتخابات گوناگونی را به صورت سراسری و محلی برگزار می کند، که اصلی ترین آن برای تعیین رییس جمهوری و نمایندگان دوما برگزار می شود.

به گزارش ایرنا، انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی روسیه مطابق قوانین و مقررات انتخاباتی و قانون اساسی برگزار می شود و کمیسیون مرکزی انتخابات این کشور (تشکیلات حکومتی مستقل) متولی برگزاری این انتخابات و تمام انتخابات دیگر است که در قلمرو روسیه برگزار می شود.

به گزارش ایرنا، کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه مستقر در مسکو از طریق کمیسیون های محلی در سراسر مناطق روسیه بر برگزاری انتخابات نظارت می کند.

کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه، متشکل از 15 عضو است که پنج عضو آن از سوی رئیس جمهوری، پنج عضو شورای فدراسیون (مجلس سنای روسیه) و پنج عضو دیگر نیز توسط مجلس دومای روسیه برای دوره پنج ساله انتخاب می شوند.

این ساختار ویژه نظارتی بر انتخابات هر چند ساختار حکومتی است، اما جزو هیچ یک از قوه های سه گانه شامل مجریه، قانونگذاری و قضاییه محسوب نمی شود.
کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه بخش ویژه نظارت و کنترل، دفتر مرکزی و نهادهای مشورتی دارد و تمام تصمیم های خود را در نشست های در باره انتخابات با رای اکثریت اتخاذ می کند.

***انتخابات ریاست جمهوری روسیه


در نظام کنونی، انتخابات ریاست جمهوری روسیه هر شش سال یک بار برگزار می شود و برای نخستین بار در سال 2012 رئیس جمهوری برای این دوره زمانی انتخاب شد در حالی که پیش از آن دوره مسئولیت عالی ترین شخص حکومت روسیه چهار سال بود.

مطابق قوانین روسیه هر نامزد انتخابات ریاست جمهوری روسیه که به صورت مستقل از احزاب برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری نامزد می شود باید 300 هزار امضا از مناطق مختلف برای حمایت از خود جمع آوری و به کمیسیون مرکزی انتخابات ارائه دهد.

قوانین انتخاباتی روسیه تعداد امضاهای جمع آوری شده از هر منطقه (جمهوری یا استان) این کشور را محدود کرده است و هر نامزد انتخاباتی حق ندارد بیش از 7500 امضا از هر منطقه جمع کند و نامزدهایی که از احزاب معرفی می شوند از این شرایط مستثنی هستند.

مطابق قوانین، نامزد انتخابات روسیه باید تابعیت این کشور را داشته و بدون سوء پیشینه کیفری و سابقه زندان باشد.

پس از فروپاشی شوروی، در مجموع شش دور انتخابات ریاست جمهوری در سال های 1991، 1996، 2000، 2004، 2008 و 2012 برگزار شده که انتخابات چهارم مارس 2012، ششمین دور آن بود و اکنون ولادیمیر پوتین برای سومین دوره به عنوان رییس جمهوری روسیه و فرمانده کل ارتش این مسئولیت را برعهده دارد.

براساس قانون، هر فرد بیش از دو دوره پیاپی نمی تواند این مسئولیت را برعهده گیرد، ولی پس از آن با یک دوره فاصله می تواند در انتخابات شرکت کند.

پوتین نیز در چارچوب اجرای این قانون پس از یک دوره مسئولیت «دیمیتری مدودیف» در حالی که خود عهده دارسمت نخست وزیری بود دوباره با شرکت در انتخابات به این مسند بازگشت.

اولین دور انتخابات در سال 1991 با حضور 79 میلیون و 500 هزار نفر برگزار و بوریس یلتسین با کسب 45 میلیون و 550 هزار (58درصد آراء) به سمت رئیس جمهوری روسیه برگزیده شد.
آخرین و ششمین دور انتخابات ریاست جمهوری روسیه در ماه مارس سال 2012 برگزار و پوتین با کسب 63/79 یا 83 میلیون نفر به پیروزی دست یافت.

*** انتخابات دومای روسیه


انتخابات مجلس دومای روسیه هر چهار سال یک بار برگزار می شود و تمامی 450 نماینده مجلس دومای روسیه طبق نظام نسبی انتخاب می شوند، یعنی طبق فهرست فدرال کاندیداها که از سوی احزاب سیاسی معرفی می شوند.

طبق قوانین جدید انتخاباتی در روسیه، حد نصاب احزاب برای راهیابی به دوما از پنج درصد به 7 درصد افزایش یافته و ایجاد اتحادهای انتخاباتی وتو شده است. گزینه 'مخالف همه' از برگه های انتخاباتی حذف شده و میزان حضور حداقل مردم در انتخابات نیز لغو شده است.

معمولا دولت روسیه در بودجه این کشور اعتبار مالی ردیف برگزاری انتخابات و تامین هزینه آن را در نظر می گیرد و در آخرین انتخابات دوما برای مخارج انتخاباتی 4.3 میلیارد روبل (حدود 172 میلیون دلار) از بودجه فدرال تعلق گرفت.

در روز انتخابات هم 300 هزار پلیس و 150 هزار نظامی از وزارت کشور حفظ امنیت را در حوزه های انتخاباتی برعهده گرفتند. در آخرین انتخابات مجلس دومای روسیه 11 حزب شرکت داشتند و بطور متوسط برای هر کرسی در دوما 10 نفر رقابت کردند.

برای انتخابات 96 هزار حوزه انتخاباتی دایر شد که از این میان 360 حوزه در 141 کشور خارجی بودند.
حدود سه میلیون نفر به سازماندهی و برگزاری انتخابات پرداختند که حدود 1.5 تا 2 میلیون نفر از آنان ناظرینی از 11 حزب سیاسی بودندکه در انتخابات شرکت داشتند.

در زمان حاضر از حدود 146 میلیون نفر جمعیت روسیه، 112 میلیون نفر واجد شرایط شرکت در انتخابات هستند. در فهرست افراد واجد شرایط، افرادی که خارج از کشور می باشند، نیز ثبت شده اند و در خارج از این کشور حدود 1 میلیون 683 هزار نفر می توانند در انتخابات شرکت کنند.

طبق قوانین ناظران خارجی نیز می توانند بر جریان برگزاری انتخابات نظارت داشته باشند و آنها پس از دعوت به این کشور و ثبت در کمیسیون مرکزی انتخابات در حوزه های رای گیری حاضر شده و پس از پایان رای گیری نیز با حضور در جمع خبرنگاران دیدگاه ها و ارزیابی خود را از نحوه برگزاری انتخابات از جمله امکان وقوع تخلفات انتخاباتی بیان و تشریح می کند.

در سال های اخیر با تبدیل حالت شمارش آرا از دستی به الکترونیکی و دیجیتالی، اطلاعات مربوط به شمارش آرا به صورت آنلاین اعلام شده و در عرض کمتر از یک شبانه روز نتیجه اعلام می شود.
پس از پایان رای گیری نیز که 12 ساعته (8 تا 10) و در مواردی با تمدید تا 22 ادامه می یابد، مسئول حوزه رای گیری پروتکل مربوط به شمارش ارا را امضا می کند که در طول کوتاه ترین مدت توسط کمیسیون های محلی به کمیسیون مرکزی انتخابات ارسال می شود تا گزارش تایید شده رسمی از نتایج انتخابات ارائه شود.

معمولا اولین جلسه دوما در ترکیب جدید آن 30 روز پس از انتخابات برگزار می شود و قانونگذاری و وظایف جانبی را بر عهده دارد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات