با توجه به اینکه «دونالد ترامپ» نامزد تقریبا پیش. تاز جمهوری خواه برای ریاست جمهوری ایالات متحده، در بسیاری از کمپینهای انتخاباتی خود به صراحت اعلام کرده که اینترنت را تعطیل میکند، هیچ تعجبی ندارد که شرکتهای بزرگ فناوری در ایالات متحده و سراسر دنیا، از طرفداران شخص ترامپ نباشند. از همین روی است که کارمندان فیسبوک گویا در تلاش بودهاند با یک اقدام هماهنگ این نامزد جمهوری خواه را بایکوت کنند، که با واکنش مارک زاکربرگ مدیر عامل این شرکت مواجه شدهاند.
به گزارش «تابناک» کارمندان شبکه اجتماعی بزرگ
فیسبوک، آن گونه که «دیجیتال ترندز» گزارش داده است، در صدد بوده اند که از منابع
فیسبوک برای جلوگیری حداکثری از رئیس جمهور شدن دونالد ترامپ استفاده کنند و از
مدیر عامل فیسبوک یعنی مارک زاکربرگ در خصوص قابل قبول بودن این اقدام پرسیده
اند. پاسخ زاکربرگ و شرکت اما «نه» بوده است.
در واقع کارمندان شبکه اجتماعی فیسبوک، هفتگی در یک نظرسنجی جامع در مورد رویدادها و پیامدهای پیش رو شرکت میکنند و در چهارم مارس پنجمین نظرسنجی بزرگ این شرکت مربوط به این سؤال بوده است: فیسبوک چه مسئولیتی در قبال جلوگیری از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور در سال ۲۰۱۷ دارد؟
این پرسش با توجه به رهیافتهای ترامپ و دیدگاههای شرکتهای بزرگ تکنولوژی چندان تعجبی نداشته، اما تبعات فراوانی به دنبال دارد. نیاز به توضیح نیست که هم اکنون فیسبوک، یکی از تأثیرگذارترین نهادها در سراسر جهان است. با داشتن بیش از یک میلیارد کاربر فعال به شکل روزانه، این شبکه تنها یک مکان برای بذله گویی و وقت گذرانی نیست بلکه یکی از بزرگترین پلتفرمهای فعلی برای تعاملات اجتماعی است که فیسبوک را در یک موقعیت تأثیرگذار قرار میدهد.
اما در مورد این نظرسنجی این شرکت در یک بیانیه اعلام کرده است: ما به عنوان یک شرکت کاملا بیطرف هستیم. ما از محصولات خود برای تلاش در تأثیرگذاری بر آرای مردم استفاده نکرده و نخواهیم کرد.
«اوژن ولوک» استاد دانشگاه UCLA در این باره گفته است: هرچند فیسبوک به سادگی میتواند بر هر آنچه میخواهد تاثیر گذارد، این کار را نخواهد کرد. وی بر این باور است که فیسبوک به سادگی قادر به بایکوت یا ترفیع دونالد ترامپ است، ولی اصرار دارد که از این موضوع برحذر باشد.
فیسبوک و سایر شبکههای اجتماعی تحت وب و موبایل تأثیر بسیاری در روندهای سیاسی به ویژه انتخابات و قبل از آن دارند و در این موضوع شکی نیست. برای مثال در سال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۲ شبکه اجتماعی فیسبوک با قرار دادن دکمه «I Vote» در پروفایل بسیاری از کاربران خود در ایالات متحده، ایشان را به شرکت در انتخابات تشویق کرد. اما گویا این شرکت قصد ندارد حتی در راستای منافع خود تأثیری بر آرای افراد داشته باشد یا حداقل در ظاهر این گونه است – صرف نظر از آنکه در پشت پرده روانشناسی فیسبوکی چه میگذرد.
این شرکت در بیانیه خود ادامه داده است: رأی دادن یکی از ارزش های اساسی دموکراسی است و بر این باوریم که حمایت از مشارکت اجتماعی، سهم و نقش مهمی است که ما در جامعه ایفا میکنیم. ما همه کاندیداها، گروهها و رأی دهندگان را تشویق میکنیم که از پلتفرم ما برای به اشتراک گذاری دیدگاههای خود در مورد انتخابات و بحث پیرامون مسائل استفاده کنند.
این در حالی است که بنا به گفته اوژن ولوک، حتی اگر فیسبوک از امکانات خود برای مقابله با ترامپ استفاده میکرد، کار این شرکت کاملا قانونی بوده است. بنا به گفته وی، ارگ فیسبوک میگفت که نمیخواهیم از دونالد ترامپ هیچ چیزی روی شبکه ما باشد، کاملا حق این کار را داشت.
ویدیو صحبت های زاکر برگ علیه دونالد ترامپ را در «تابناک» ببینید:
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.