خادم مسجد نصیر الملک شیراز گفت: تعداد پنج کاشی هفت رنگ گلدار این مسجد تاریخی مربوط به دوره قاجاریه صبح امروز شنبه به سرقت رفته است .
به گزارش ایرنا، حمید کشت ورز افزود: امروز صبح پس از اطلاع یافتن از این سرقت موضوع را به پلیس 110 شیراز و حراست اداره کل اوقاف استان فارس اطلاع دادم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا که مگر داخل و اطراف این مسجد از حفاظت الکترونیکی برخوردار نبوده اظهار داشت : اقدامات اولیه برای خرید دوربین مدار بسته و نصب آن در داخل و بیرون از مسجد شده ولی هنوز اقدام عملی صورت نگرفته است.
خادم مسجد نصیر الملک همچنین گفت: طی چند سال گذشته دوبار نیز درکوب برنجی این مسجد به سرقت رفته و این سومین سرقت بوده که دیشب صورت گرفته است .
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان فارس هم ضمن تائید کاشی های به سرقت رفته به خبرنگار ایرنا گفت : کاشی های به سرقت رفته مسجد خارج از بنا بوده و در یک کوچه ای که بیشتر پاتوق کارتن خوابها و افراد معتاد می باشد واقع گردیده است .
حجت الاسلام سید عباس موسوی افزود: با توجه به اینکه این مسجد از مساجد شاخص ایران بشمار می رود از طریق ماموران انتظامی به جد پیگری سارقان این کاشی های گرانبها و نفیس هستیم .
وی احتمال داد که این سرقت از سوی افراد معتاد و کارتن خوابهایی که به وفور در کوچه های منتهی به این بنای تاریخی در تردد هستند صورت گرفته باشد .
یک فعال و دوستدار میراث فرهنگی هم در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت :این اثر تاریخی که مربوط به دوره قاجاریه است و معروف به مسجد صورتی است و به لحاظ کم نظیری کاشی کاریهای آن در حقیقت تبلوری از هنر نگار گری و نقاشی کاشی هفت رنگ در ایران است .
امین طباطبایی که مدیریت خانه هنر جاودان را عهده دار است افزود: هر چند صیانت نشدن اغلب آثار های تاریخی به علت فقدان امکانات و اعتبارات یک مشکلی ملی است ولی برخی موازی کاریها نیز صیانت از این آثار را دشوارتر کرده است .
این فعال میراث فرهنگی ضمن تاکید بر اینکه جایگزین این کاشی ها غیر قابل جبران است ، اظهار داشت : تجهیز بناهای تاریخی و ارزشمند به دوربین های مدار بسته یک ضرورت است که متولیان امر باید به این مهم توجه جدی تری داشته باشند.
مسجد نصیرالملک یکی از مساجد قدیمی شیراز میباشد. مسجد نصیر الملک به لحاظ جغرافیایی در محله گود عربان که در قدیم به محله اسحق بیگ معروف بوده واقع در جنوب خیابان لطفعلی خان زند و در نزدیکی شاه چراغ و در کوچهٔ نصیر الملک است. پیشینه تاریخی: این بنا ملقب به نصیر الملک شیراز فرزند میرزا علیاکبر عوامل مؤثر حاکم وقت فارس بنای مسجد را در تاریخ ۱۲۹۴ آغاز و در تاریخ ۱۳۰۵ به پایان برسانید که به معماری میرزا محمد حسن و محمد رضا ساخته شده است.