در آستانه انتخابات ریاست جمهوری؛

رقابت روحانی با احمدی نژاد برای توزیع سیب زمینی رایگان!

سال هاست که فصل برداشت سیب زمینی با ناكامي كشاورزان در فروش منصفانه این محصول همراه است. در سال جدید نیز وضعیت این قشر از کشاورزان تعریفی ندارد و آنها مجبورند سیب زمینی های خود را با قیمتی کمتر از قیمت تمام شده، به دولت بفروشند؛ دولتی که بنا دارد سیب زمینی های خریداری شده را رایگان میان محرومان جامعه توزیع کند!
کد خبر: ۶۳۴۲۰۱
|
۰۲ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰ 23 October 2016
|
13686 بازدید
|
سال هاست که فصل برداشت سیب زمینی با ناكامي كشاورزان در فروش منصفانه این محصول همراه است. در سال جدید نیز وضعیت این قشر از کشاورزان تعریفی ندارد و آنها مجبورند سیب زمینی های خود را با قیمتی کمتر از قیمت تمام شده، به دولت بفروشند؛ دولتی که بنا دارد سیب زمینی های خریداری شده را رایگان میان محرومان جامعه توزیع کند!

به گزارش «تابناک»؛ هفته گذشته «حسین صفایی»، رئيس سازمان مركزي تعاون روستايي، دریافت مجوز خرید تضمینی محصول سیب زمینی و پیاز کشاورزان و توزیع آن میان محرومان و قشرهای کم درآمد جامعه از هیأت وزیران دولت یازدهم را رسانه ای کرد و گفت: به ‌تازگی مجوزی از هیأت وزیران دریافت کرده‌ایم که در صورت نبود امکان عرضه سیب‌زمینی و پیازی که مشمول خرید تضمینی شده، بتوان آنها را به مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی عرضه کرد.

صفایی در بخش دیگری از سخنانش بدون توجه به وضعیت مالی و قیمت خرید محصولات ذکر شده و نیز خسارات احتمالی کشاوزان گفت: تدابیر لازم برای جلوگیری از فاسد شدن محصولاتی که مشمول خرید تضمینی می‌شوند، اندیشیده شده است، زیرا در بسیاری از زمان‌ها این محصولات به دلیل به هم خوردن تعادل قیمتی، قابل عرضه در بازار نیستند.

آمادگی متولیان توسعه روستایی کشور در خرید زیر قیمت پیاز و سیب زمینی کشاورزان و توزیع آن میان محرومان به رغم همه محاسنی که در کمک به قشرهای کم درآمد می تواند داشته باشد اما دارای ابهام ها، سئوال ها و نگرانی هایی است، که تلاش «تابناک» برای پرسیدن آنها از مسئولان سازمان مركزي تعاون روستايي بی ثمر بود.

اگر از همه سال هایی که کشاورزان سیب زمینی کار مجبور می شوند، محصول خود را پس یک دوره طولانی و طاقت فرسای کاشت، داشت و برداشت با قیمتی ناچیز به دولت بفروشند، بگذریم، در سال گذشته نیز بر اساس خبرهایی که رسانه ای شد، نزدیک 1700 تن سیب زمینی به ارزش 700 میلیون تومان، تنها در استان فارس دفن شد و در سایر استان ها نیز بازار این محصول تعریف آنچنانی نداشت؛ محصولی که در بهترین شرایط هر کیلو برای کشاورز بین 500 تا 1000 تومان هزینه برداشت، با قیمت تضمینی 360 تومان خریداری شد تا به گفته برخی کشاورزان، هزینه بسته بندی و جابجایی خود را نیز برنگرداند.

شرایط فصل برداشت محصول سال 95 با سال های گذشته متفاوت و بیشتر شبیه فصل برداشت محصول در سال 87 است؛ جایی که دولتمردان دولت نهم با نیتی مشخص و در نزدیکی ایام انتخابات سال 88 اقدام به خرید ارزان سیب زمینی از کشاورزانِ بدون چاره و توزیع آن میان عامه مردم کردند.

این بار نیز عزم مسئولان دولت یازدهم در خرید و توزیع رایگان سیب زمینی و پیاز کشاورزان میان قشرهای کم درآمد در حالی مطرح است که به ایام انتخابات سال 96 نزدیک می شویم و این رخداد در سال های گذشته دولت یازدهم نمونه مشابه ندارد.

البته این تنها نگرانی و ابهام قابل طرح در مورد رفتار احتمالی و جدید مسئولان با سیب زمینی و پیاز کشاورزان نیست و جدی ترین انتقادی که به این موضوع می توان داشت این است که گویا دولت بار دیگر برای کشاورزان این بخش برنامه ریزی قابل ذکری نکرده است و از این روی، باید دوباره شاهد خسارت شدید کشاورزان سیب زمینی کار و پیازکار کشور باشیم؛ کشاورزانی که انگار قرار نیست یک برنامه ریزی دقیق، آسان و حساب شده مسئولان، همه نگرانی ها و خسارت های آنها را از بین ببرد.

ابهام دیگر موضوع آنکه اگر دولتمردان بنا دارند با خرید سیب زمینی و پیاز کشاورزان و توزیع آن میان محرومان و قشرهای کم درآمد به افزایش امنیت غذایی محرومان جامعه کمک کنند، چرا برای این اقدام خیرخواهانه شان روی دارایی و سرمایه تولید کنندگان سیب زمینی و پیاز کشور حساب باز کرده اند؟ مگر همین کشاورزان از دسته افراد کم درآمد و محروم جامعه نیستند؟
 
پرسش دیگر آنکه سرانجام مسئول مستقیم برنامه ریزی برای بازاریابی، تولید به اندازه و تنظیم قیمت محصولات کشاورزی کیست؟ کشاورزان دقیقاً تا چه زمانی باید تنها شعارهای دلسوزانه مسئولان را بشنوند و در فصل برداشت محصول آسمان روی سرشان خراب شود؟ چرا همه ساله باید در پاییز، کشاورزان سیب زمینی کار به جای آنکه درآمد و سود کافی داشته باشند و پس از یک دوره طاقت فرسا طعم شیرین سودآوری را بچشند، اسیر بی برنامگی مسئولان و طمع دلالان باشند و در نهایت یا محصول خود را دفن کنند و یا با قیمت ناچیز بفروشند؟

گفتنی است، هر هکتار زمین کشاورزی نزدیک به 20000کیلوگرم سیب زمینی دارد که قیمت خرید آن از کشاورز در حال حاضر به 500 تومان هم نمی رسد. با این شرایط، درآمد حاصل از هر هکتار زمین کشاورزی کمتر از 10میلیون تومان است، حال آنکه بر اساس بررسی های «تابناک» هزینه کشت، داشت و برداشت محصول کشاورزی برای کشاورزان در هر هکتار از 12 میلیون تومان بیشتر می شود.



اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۲۱
انتشار یافته: ۲۹
جهان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۲
تنها قشری که نه صدایی دارند و نه فریادرسی کشاورزان زحمتکش این مرز و بومند.
چند وقت پیش وسط تهران یه کامیون هندوانه می فروخت منم رفتم یکی بگیرم دیدم فروشنده یه گونی را پر کرد حدود 20 کیلو شد، گفتم آقا من یه دونه میخوام گفت همه اینها 9 هزارتومان میشه از آب معدنی هم ارزونتر.
با خودم گفتم مثلاً‌ اگر ما وزارت کشاورزی نداشته باشیم چه اتفاقی برای کشاورزان خواهد افتاد؟؟؟ عملاً هیچ
چه بسا وضع آنها بهتر هم بشه.
تنها راه برون رفت کشاورزان از بحران باز کردن سرمایه گذاران و متخصصین خارجی هست، اینو تو خیلی جاهای دیگه ما تجربه کرده ایم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۲
تابناک! داری زیر پوستی روحانی رو میزنی و دائم با احمدی نژاد مقایسه اش می کنی تا کاندید دیگه رو کنی! مثل روز واضحه! مردم هوشیارن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۲
حقبقت تلخه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۲
سلام چند اشتباه دارید
هر هکتار 2000 کیلوگرم نه
دقیقا بیش از 40000 کیلوگرم است اما به طور طبیعی 10 تن از بین میره
حدودا 30 تن دست کشاورز رو می گیره
اما با این مقدار حتی کیلویی 500 بفروشه
بازم ضرر کرده
چون میشه 15 میلیون
عموعبداله
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۲
من خودم از منتقدان روحانی هستم ولی اگر بنا بر توزیع سیب زمینی رایگان باشد، دولت روحانی قصد دارد آن را بین مددجویان بهزیستی و کمیته امداد توزیع کند که زمین تا آسمان با نحوه توزیع توسط دولت احمدی نژاد متفاوت است. در دولت احمدی نژاد برای همه بود و من دیدم که چطور غیرنیازمندان، ماشین های بار بر را پر از کیسه های سیب زمینی میکردند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۲
کارخانه تولید چیپس و .... تعاونی بزنند ؟! از همین محصولات هم استفاده کنند
با وام دولتی برای تولید !!
اونوقت یک عالمه نفر هم شاغل می شوند
ناشناس
|
Saudi Arabia
|
۰۸:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۲
پارسال سیب زمینی ها رو امحا کردن همه گفتن چرا بین محرومین توزیع نشد
امسال میخوان توزیع کنن میگن بخاطر انتخاباته
سال دیگه چی بشه الله اعلم
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۸:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۲
برنامه ریزی جهاد کشاورزی را توجه می کنید.
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۲
سیب زمینی وقتی ارزان است چرا کارخانجاتی که ماده اولیه آنها سیب زمینی است اقدام به کاهش قیمت نمی کنند. مثلا چرا قیمت چیپز کاهش پیدا نمی کند. نکند قیمت مواد اولیه برای این کارخانه ها تاثیری بر قیمت گذاری آنها ندارد!!!
برای حل مشکل فراوده های کشاورزی ، باید کارخانه جات مربوطه، که همزمان نیز می توانند اشتغال نیز ایجاد نمایید تاسیس شود، به خصوص در زمینه محصولاتی مانند سیب زمینی، تا ضمن حفاظت از نعمت خدا و حقوق کشاورزان، زمینه اشتغال و کاهش قیمت محصولات مرتبط در داخل و همچنین صادرات فراهم شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۲
البته اصل موضوع که سیب زمینی را بین نیازمندان به طور رایگان توزیع کنند مشکلی ندارد
اگر انگیزه انتخاباتی است ایراد دارد
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۲
روحاني مچكريممممممممممممممممممممم!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟