صفر تا صد برگزاری انتخابات 96 اعلام شد

کد خبر: ۶۵۵۱۵۹
|
۱۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۲ 08 January 2017
|
6240 بازدید
دبیر ستاد انتخابات کشور گفت: یک میلیون و 150 هزار نفر از عوامل مختلف اجرایی برای برگزاری سه انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی شهر و روستا و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی در 29 اردیبهشت 96 سازماندهی می شوند.

علی پورعلی مطلق در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به تقویم برگزاری این انتخابات تصریح کرد: براساس قانون کنونی انتخابات، نامنویسی از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری 21 فروردین 96 به مدت پنج روز، انتخابات شوراها از 30 اسفند 95 به مدت یک هفته و انتخابات میاندوره ای مجلس شورای اسلامی از 8 اسفند به مدت 7 روز انجام می شود.

وی مهلت تبلیغات داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری را 20 روز و برای داوطلبان انتخابات شوراها و میاندوره ای مجلس شورای اسلامی یک هفته اعلام کرد.

پورعلی مطلق همچنین درباره درخواست تغییر زمان نام نویسی داوطلبان انتخابات شوراها گفت: طبق قانون کنونی انتخابات، مهلت نامنویسی این داوطلبان از آخرین روز اسفند 95 تا ششم فروردین 96 خواهد بود اما با توجه به همزمانی آن با تعطیلات نوروز برای اینکه بتوانیم بهترین فرصت را برای مجریان و داوطلبان داشته باشیم طرحی به منظور تغییر این زمان از جانب ستاد انتخابات کشور و مجلس شورای اسلامی تهیه و در کمیسیون های ذیربط تصویب شد.

وی افزود: منتظریم که این طرح در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح و تصویب شود و چون جدول زمانبندی طبق قانون انتخابات مصوب مجلس تدوین شده است در خصوص تغییر زمان نامنویسی داوطلبان نیز باید مجلس آن را مصوب کند.

دبیرستاد انتخابات کشور گفت: با توجه به ادامه بررسی برنامه ششم توسعه در مجلس و نیز اولویت بررسی لایحه بودجه 96، این طرح پس از این دو لایحه در دستور کار مجلس قرار می گیرد که اگر مصوب شود مطمئنا اعمال می کنیم و زمان نامنویسی داوطلبان انتخابات شوراها را جلوتر خواهیم آورد.

پورعلی مطلق همچنین درباره زمان تشکیل هیئت های اجرایی انتخابات گفت: زمانبندی تشکیل و آغاز به کار هیئت های اجرایی متفاوت است همچنان که هیئت مرکزی اجرایی انتخابات ریاست جمهوری در وزارت کشور 11 اسفند 95 تشکیل می شود اما هیئت های اجرایی همین انتخابات در شهرستان ها و بخش ها 22 فروردین 96 تشکیل خواهد شد.

وی زمان تشکیل هیئت های اجرایی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا را نیز 25 اسفند 95 اعلام کرد.

پورعلی مطلق همچنین با تبیین تمهیدات اجرایی برای برگزاری انتخابات 96 گفت: این موضوع فرآیندی زمان بر است به عنوان نمونه چاپ تعرفه کار آسانی نیست زیرا هر یک دارای کد امنیتی است و باید به تایید دستگاه های نظارتی برسد که این کارها انجام شده است و برای سه انتخابات آینده باید بیش از 200 میلیون برگه تعرفه چاپ کنیم.

وی ملزومات لازم برای برگزاری انتخابات را شامل اقلام ده گانه دانست و افزود: برخی از این اقلام شامل مهرها، بست ها و صندوق های شفاف تدارک دیده شده است و در تمهید اقلام لازم طبق برنامه، روندی رو به جلو داریم و بدون هیچ مشکلی در زمان مقرر تامین و به استان ها ارسال می شود.

دبیرستاد انتخابات کشور همچنین درباره آمار حوزه های انتخابیه در انتخابات 96 گفت: تا زمانی که هیئت های اجرایی برای هر سه انتخابات مشخص نشود نمی توانیم تعداد دقیق شعب اخذ رای را اعلام کنیم و آماری که در این خصوص اعلام می شود مبتنی بر گمانه زنی است.

پورعلی مطلق افزود: با این حال طبق برآورد مرتبط با انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات خبرگان، در انتخابات آینده حداقل بیش از 65 هزار صندوق اخذ رای خواهیم داشت.

وی همچنین درباره الزام استعفای مدیران اجرایی برای داوطلبی در انتخابات گفت: طبق نخستین اطلاعیه ستاد انتخابات کشور داوطلبان انتخابات میان دوره ای مجلس شورای اسلامی باید شش ماه قبل از نام نویسی از سمت های اجرایی استعفا دهند.

پورعلی مطلق افزود: قانون مرتبط با شرایط استعفای داوطلبان انتخابات شوراها اصلاح شد و مدیران اجرایی که قصد داوطلبی این انتخابات را داشته باشند در همان روز نامنویسی باید از سمت های خود استعفا دهند.

وی اضافه کرد: تا پیش از این داوطلبان این انتخابات مانند کارکنان شهرداری و شهرداران باید از دو ماه پیش از نامنویسی استعفا می دادند اما با اصلاح قانون در همان روز نامنویسی باید استعفای خود را به همراه داشته باشند.

دبیرستاد انتخابات کشور گفت: در خصوص انتخابات ریاست جمهوری قانون تکلیف را مشخص کرده و نیازی به استعفای داوطلبان نیست مگر در خصوص کسانی که در کار اجرایی مرتبط با نظارت ، مسئولیت داشته باشند.

پورعلی مطلق همچنین با تبیین تمهیدات وزارت کشور برای رای گیری از ایرانیان خارج از کشور درانتخابات 96 اظهارداشت: انتخابات ریاست جمهوری، انتخاباتی ملی است و باید زمینه مشارکت ایرانیان اعم از هموطنان داخل و خارج از کشور فراهم شود بر این اساس مانند قبل صندوق های اخذ رای برای استقرار در خارج تهیه شده است.

وی گفت: به این منظور جلسات مختلفی با دیگر دستگاه های مرتبط شامل وزارت امورخارجه و شورای نگهبان برگزار کرده ایم و هماهنگی برای برگزاری انتخابات در بیش از 140 کشور جهان ایجاد شده است تا آرای هموطنانمان در خارج از کشور دریافت شود.

دبیرستاد انتخابات کشور همچنین درباره آمار عوامل اجرایی انتخابات گفت: در انتخابات پیشین 960 هزار نفر عوامل اجرایی مسئولیت داشتند و برآورد ما برای انتخابات 96 یک میلیون و 150 هزار نفر است که تاکنون چندین دوره آموزشی برای انان برگزار کرده ایم.

پورعلی مطلق همچنین درباره آمار حائزان شرایط شرکت در انتخابات 96 گفت: چون هنوز نتایج سرشماری نفوس و مسکن 95 را پالایش نکرده ایم این آمار مشخص نیست اما جلسات مختلفی با مسئولان سازمان ثبت احوال و مرکز آمار برگزار کرده ایم که پس از هماهنگی های لازم این آمار را اعلام خواهیم کرد.

در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات خبرگان رهبری حدود 55 میلیون نفر حائز شرایط رای دادن بودند.

وی همچنین با تبیین تمهیدات برای برگزاری الکترونیکی انتخابات گفت: سازوکار این موضوع فقط به وزارت کشور مرتبط نیست بلکه دستگاه های نظارتی مانند شورای نگهبان و هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها از مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص نقش دارند و فرآیند کار در این خصوص باید طی شود.

پورعلی مطلق افزود: همه مقدمات و تمهیدات مرتبط با برگزاری الکترونیکی انتخابات در جلسات و کمیته های مرتبط ، به ویژه کمیته فناوری ستاد انتخابات، شورای نگهبان و هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در حال بررسی است.

وی اضافه کرد: تا تاییدیه لازم ارائه نشود نمی توانیم رسما اعلام کنیم که آیا انتخابات آینده حتما الکترونیکی هست و یا اینکه در چه تعداد از شعب و صندوق ها الکترونیکی برگزار خواهد شد.

پورعلی مطلق گفت: از 25 فرآیند مرتبط با الکترونیکی کردن انتخابات عملا 24 فرآیند مانند نامنویسی داوطلبان و تشخیص هویت رای دهندگان را الکترونیکی انجام می دهیم و فقط صندوق های رای الکترونیکی نیست که برای تکمیل آن در حال رایزنی هستیم امیدواریم در این دوره از انتخابات بتوانیم تعداد از شعب و صندوق های اخذ رای را الکترونیکی کنیم.

وی افزود: هفته ای حداقل یکی دو جلسه مشترک برای بررسی این موضوع در حال برگزاری است و اگر قرار بر الکترونیکی شدن انتخابات باشد در زمان مقرر اعلام خواهیم کرد که چه تعداد از شعب و صندوق ها و در کدام مناطق الکترونیکی خواهد بود.

دبیرستاد انتخابات کشور درباره اعلام الکترونیکی شدن انتخابات شوراها گفت: این موضوع را که دوستان اعلام کرده اند رد نمی کنم اما هماهنگی ها در این خصوص با شوراهای اسلامی شهر و روستا رو به جلو است و تعامل با شورای نگهبان نیز ادامه دارد تا با درایت، برنامه ریزی دقیق و یکپارچگی بتوانیم در زمان مقرر انتخابات را الکترونیکی برگزار کنیم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟