میگویند پرتقالهای خارجی هم که برای تنظیم بازار شب عید وارد شده، چندان شیرینتر از پرتقال وطنی نیست اما به دو برابرقیمت عرضه میشود.
به گزارش فارس، بحث تامین میوه شب عید و تنظیم بازار همواره یکی از بحث برانگیزترین موضوعات در بحث تامین اقلام اساسی بری شب عید بوده است، چرا که خرید و نگهداری میوه از سه ماه قبل عید و حفظ کیفیت آن کار چندانی نیست.
امسال نیز در فصل پاییز با افزایش بار مرکبات باغات شمال کشور پیشبینی بر این بود که برای تنظیم بازار شب عید مشکلی نخواهیم داشت و حتی دولتمردان به صادرات مازاد محصول فکر میکردند، تاحدی که مشوق صادراتی برای آن تعیین کردند. غافل از اینکه با سرما و یخ زدگی آذرماه همه نقشه ها نقش برآب خواهد شد. یکجا 30 درصد محصول پرتقال و نارنگی از بین رفت.
آرام آرام پرتقالهایی که ظاهراً از سرما جان سالم به در برده بودند، وارد بازار شد اما کیفیت لازم را نداشته و اغلب خشک و تلخ شده بود.
همین مسئله سبب شد تا رقبت بازار به سمت پرتقال جنوب برود و قیمت این محصول در میوه فروشیهای سطح شهر به کیلویی 8 تا 12 هزار تومان برسد.
از طرف دیگر کارگروه تنظیم بازار به دستور شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور، وزارت جهاد را و مکلف کرد که 100 هزار تن مرکبات برای شب عید آماده کند.
پس از این دستور و در سکوت رسانهای وزارت جهاد با مباشرت شرکت نهاده های جاهد اقدام به خرید پرتقال از کشورهایی همچون مصر و ترکیه کرد.
پرتقالهای مصری از دو هفته پیش از طریق سازمان میادین و تره بار به قیمت کیلویی 3500 تمان عرضه شد و دیگر آن بخش از پرتقالهای باکیفیت شمال مشتری ندارد.
جالب تر اینکه از صبح چهارشنبه بار پرتقال ترکیه نیز وارد بازار شد، اما به اذعان اعضای اتحادیه بارفروشان بخشی ازاین بار پرتقال وارداتی فاسد و سرمازده است.
خبرنگار فارس برای اطلاع از صحت و سقم موضوع روز چهارشنبه به میدان اصلی تره بار تهران مراجعه کرد و از نزدیک شاهد ماجرا بود.
جالب تر اینکه طعم و کیفیت پرتقال ترکیه در حد پرتقال آبگیری و درجه دو شمال کشور است.
و تنها یک هفته مانده به عید با دستور معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی قیمت پرتقال تنظیم بازار از 26 اسفند از کیلویی 3500 تومان به 3900 تومان افزایش یاقت.
علی حاج فتحعلی عضو اتحادیه بارفروشان به خبرنگار فارس میگوید: از امروز صبح (چهارشنبه ۲۵ اسفند ۹۵) بار پرتقال ترکیه وارد میدان شده، اما مشاهده کردیم بخشی از این بار یخ زده و فاسد است.
وی گفت: اگر قرار بود ارز مملکت را بدهیم و پرتقال به این کیفیت وارد کنیم، آیا پرتقال وطنیمان ترجیح نداشت. آقایان میگویند پرتقال شمال کیفیت ندارد. باید پرسید کیفیتش از پرتقال ترکیه پایینتر است؟
شیرازی یکی دیگر از اعضای اتحادیه بار فروشان بار پرتقال شمال را نشانمان می دهد. کیفیت و مزه هر سه نوع پرتقال شمال، ترکیه و مصری را تست می کنیم و واقعا که طعم پرتقال وطنی چیز دیگری است.
او میگوید: پرتقال تامسون شمال را کیلویی 2 هزار تومان میدهم و نمیخرند، بعد پرتقال وارداتی با کیفیت پایینتر را کیلویی 4 هزار تومان میفروشند. کجای این کار به معنای حمایت از تولید کننده داخلی و تحقق اقتصاد مقاومتی است.
عبدالحسین رحیمی مدیرعامل سازمان میادین هم در مورد عرضه میوه از طریق وزارت جهاد در فضای شعب سازمان میادین میگوید: سیبی که برای تنظیم بازار شب عید با قیمت کیلویی 3500 تومان توزیع میشود، کیفیت قابل قبول را ندارد و شاهد او تصاویری است که در اختیار ما قرار میدهد که در پی میآید.
سیب عرضه شده برای تنظیم بازار
او می افزاید: روز چهارشنبه به یکباره نامهای به دستم رسید که تعاون روستایی استان تهران دستور داده قیمت پرتقال طرح تنظیم بازار را به یکباره و در اوج خرید مردم از کیلویی 3500 تومان به 3900 تومان افرایش دهیم.
حال این سوال مطرح است که آیا واقعا با مدیریت تولید محصول داخلی نمیشود بازار را تامین و قیمتها را مدیریت کرد، با این کار محصول تولید کننده داخلی هم عرضه شود. یا راحت ترین راه واردات است که سود آن نیز برای عده ای شیرین تر بوده است.
در عین حال اگر قرار است اقتصاد مقاومتی را در کشور اجرا کنیم آیا واقعا اتفاق خاصی میافتد که مردم عید خود را بدون خوردن پرتقال و جایگزین کردن اقلام دیگر سپری کنند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.