طیبه سیاوشی شاه عنایتی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزای خانه ملت در توضیح اقدامات انجام گرفته در طول یک سال گذشته در زمینه اصلاح سن ازدواج دختران کمتر از 13 سال، گفت: به همراه جمعی از زنان مجلس دهم در نیمه دوم سال 95 تحت تاثیر فضایی ایجاد شده از سوی رسانهها مبنی بر ارائه آمار و ارقام ازدواج دختران زیر 13 سال، وجود کودکان مطلقهای که نقش مادر را بر عهده دارد و همچنین آسیبهایی اجتماعی به موضوع اصلاح سن ازدواج ورود پیدا کردیم.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عدم قطعیت تعیین سن کودک در کشور سبب شد تا روند کارهای برنامه ریزی شده به کُندی پیش رود، هرچند بر اساس کنوانسیون حقوق کودک، سن کمتر از 18 سال کودک تلقی میشود اما در قوانین داخلی کشور سن دقیق مشخص نیست کما اینکه برخی سن بلوغ را برای تعیین سن کودک و سن ازدواج در نظر دارند.
وی با یادآوری اینکه این موضوع صرفا به جهت حقوقی دنبال شده است، افزود: پیگیریها در سال 95 تا جایی پیش رفت که در سفر کمیسیون فرهنگی به قم این مسئله با مراجعی چون آیتالله مکارم شیرازی در میان گذاشته شد و ایشان در پاسخ به سوال نمایندگان کتبا فتوی دادند که سن بلوغ را نمیتوان سن ازدواج قلمداد کرد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آیت الله مکارم شیرازی در فتوای خود تاکید داشتند که تعیین سن بلوغ برای ازدواج مربوط به گذشته بوده و هم اکنون به دلیل مفاسد موجود در جامعه جایز نیست دختر تا به بلوغ عقلی نرسد اجازه ازدواج داشته باشد بنابراین با اصلاح سن ازدواج موافقت کردند. هم اکنون نیز مسئله تعیین سن ازدواج در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس و فراکسیون زنان مجلس در حال بررسی است، کانون وکلا نیز در تلاش برای بررسی این موضوع است.
سیاوشی شاه عنایتی معتقد است: نتیجه بررسی نمایندگان، تعیین سن قانونی ازدواج خواهد بود، البته برای این اقدام تجمیع نظر فقها لازم است، در واقع سنی برای ازدواج باید تعیین شود تا با ازدواج در سنین کمتر از آن برخورد شود.
نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: خروجی این تلاشها و اقدامات تدوین طرحی خواهد بود که بر اساس آن اصلاحات لازم در مورد سن ازدواج صورت خواهد گرفت، در واقع این اقدام برای جلوگیری از آسیبهایی است که جامعه دچار آن شده است.