جدی شدن مداخله نظامی آمریکا در سوریه و پرسش هایی که واشنگتن قبل از مداخله باید پاسخ دهد! +ویدیو

یک مقام ارشد دیگر آمریکا هم با تأیید اینکه پنتاگون و کاخ سفید در حال بحث در مورد گزینه نظامی هستند، گفت: شاید گزینه نظامی علیه سوریه، شامل اعلام پرواز ممنوع برای جنگنده‌ها و بالگردهای ارتش سوریه باشد. در همین راستا نیز پایگاه آمریکایی «فدرالیست» در مطلبی به مخاطرات دخالت نظامی آمریکا در سوریه اشاره و در همین راستا 14 سوال را مطرح کرده است.
کد خبر: ۶۸۲۶۴۱
|
۱۸ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۱:۵۲ 07 April 2017
|
17754 بازدید
|
۹
از آغاز وقوع حملات شیمیایی در منطقه «خان شیخون» در ادلب سوریه، بسیاری مقامات اروپایی، آمریکایی و عربی دولت و ارتش سوریه را متهم کردند که مسئول این حملات بوده و در همین راستا، جنگ تبلیغاتی عظیمی را نظام حاکم بر سوریه آغاز کردند، به گونه ای که از لزوم مداخله نظامی در سوریه برای کنار زدن بشار اسد سخن گفته اند، در حالی که هیچ گونه اسنادی برای تأیید ادعای خود ارائه نداده اند.
 
به گزارش «تابناک»، در همین زمینه شبکه تلویزیونی سی ان ان به نقل از برخی منابع اعلام کرد: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، اقدام نظامی در سوریه را مد نظر قرار داده است.
 
سی ان ان افزود: این تصمیم دونالد ترامپ در واکنش  به حمله شیمیایی است که عامل آن نیروهای دولتی سوریه اعلام شده است.
 
دونالد ترامپ در این باره با برخی اعضای کنگره صحبت کرده است. به گفته منبعی که با این تماس ها آشناست، رئیس جمهوری آمریکا قویا تصمیم نگرفته که در این مقطع زمانی، این تصمیم را به پیش ببرد؛ اما تنها اقدام نظامی در سوریه را مد نظر قرار داده است.
 
منبع آگاه مورد استناد سی‌ان‌ان می‌گویند: هرچند ترامپ هنوز تصمیم دقیقی در این رابطه نگرفته، این موضوع را با «جیمز متیس»، وزیر دفاع آمریکا در میان گذاشته و با توجه به نظر او تصمیم‌گیری می‌کند.
 
بنا بر این گزارش، مقامات پنتاگون می‌گویند از مدت‌ها قبل، طرح‌هایی برای حمله به آنچه توانمندی تسلیحات شیمیایی سوریه خوانده شده، آماده کرده‌اند.
 
یک مقام ارشد دیگر آمریکا هم با تأیید اینکه پنتاگون و کاخ سفید در حال بحث در مورد گزینه نظامی هستند، گفت: گزینه نظامی علیه سوریه ممکن است شامل اعلام پرواز ممنوع برای جنگنده‌ها و بالگردهای ارتش سوریه باشد.
 
همچنین دونالد ترامپ روز پنج‌شنبه گفت، باید در سوریه اقدامی کرد، ولی قصد ندارد برنامه‌ای در قبال این کشور را افشا کند.
 
بنا بر اعلام سخنگوی کاخ سفید، ترامپ تلفنی با شماری از سران کشورها در مورد وضعیت سوریه، از جمله امکان ایجاد منطقه پرواز ممنوع، صحبت کرده است.
 
«رکس تیلرسون»، وزیر خارجه آمریکا هم امشب در تغییر موضعی آشکار، گفت: دولت ترامپ آینده‌ای برای اسد متصور نیست و در تلاش است به همراه ائتلافی بین‌المللی، وی را از قدرت کنار بزند.
 
«مایک پنس»، معاون رئیس‌جمهور آمریکا نیز روز گذشته از امکان استفاده از گزینه نظامی صحبت کرده بود.
 
همچنین یک مقام آمریکایی گفته که ژنرال «جیمز ماتیس» وزیر دفاع آمریکا قرار است برای بحث در خصوص اجرایی شدن گزینه نظامی علیه سوریه به فلوریدا ‌رود و با ترامپ دیدار ‌کند.
 
شبکه خبری فاکس‌نیوز نیز از آماده‌باش ناوهای جنگی «یواس‌اس راس» و «یواس‌اس پورتر» در شرق دریای مدیترانه برای حمله به خاک سوریه در صورت نیاز خبر داد.
 
«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه نیز ساعتی پس از انتشار خبر احتمال اقدام نظامی آمریکا علیه دولت قانونی سوریه، برای کمک به این حمله احتمالی، اعلام آمادگی کرد.
 
شبکه 10 تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز نوشته است، کابینه این رژیم، روز یکشنبه برای بحث در خصوص «مداخله بشردوستانه» در سوریه، نشستی اضطراری برگزار می‌کند.
 
این در حالی است که جمعی از اعضای دموکرات سنای آمریکا به «دونالد ترامپ» هشدار دادند برای هر گونه اقدام نظامی علیه سوریه، باید نخست مجوز کنگره را دریافت کند.
 
با وجود این مواضع، روزنامه واشنگتن‌پست نوشته است که شماری از دستیاران ترامپ و مقامات کاخ سفید از تبعات ثانویه اقدام نظامی ابراز نگرانی کرده‌اند.
 
در همین راستا نیز پایگاه آمریکایی «فدرالیست» در مطلبی به مخاطرات دخالت نظامی آمریکا در سوریه اشاره و چهارده پرسش را مطرح کرده است. نویسنده این مطلب از تصمیم گیران آمریکایی خواسته، پیش از تصمیم برای حمله به سوریه بدان ها پاسخ دهند.
 
1-استفاده از گزینه نظامی علیه بشار اسد به غیر از توجیهات بشر دوستانه چه تأثیری بر منافع ملی آمریکا خواهد داشت؟
 
2- برکناری بشار اسد از قدرت چگونه آمریکا را امن تر خواهد کرد؟
 
3-با غلبه بر اسد آیا می توان در سوریه ثبات به وجود آورد و دولتی را سر کار آورد که با اتکای خود و بدون کمک اضافی آمریکا از خود محافظت کند؟
 
4-چه منابع نظامی، دیپلماتیک و مالی برای پیروزی نهایی در سوریه نیاز است؟
 
5- رسیدن به پیروزی در برابر اسد چه مدت طول خواهد کشید؟
 
6- رسیدن به این پیروزی مستلزم چه هزینه هایی از نظر انسانی و مالی است؟
 
7- چه کشورهایی از نظر نظامی، مالی و دیپلماتیک در حمله به سوریه از آمریکا حمایت می کنند و به آن ملحق می شوند؟
 
8- باید مجوز صریح و روشن کنگره اخذ شود یا اینکه ترامپ بودن مجوز کنگره دست به اقدام مداخله نظامی در سوریه خواهد زد؟
 
9- با توجه به حضور نظامی روسیه در سوریه، اقدام نظامی آمریکا علیه اسد تا چه اندازه می تواند زمینه های یک درگیری گسترده را فراهم کند؟
 
10- اگر مداخله آمریکا در سوریه باعث ایجاد یک جنگ بزرگ با روسیه شود، چه پیروزی سیاسی در این سناریو نهفته است و چه هزینه هایی را به همراه خواهد داشت؟
 
11- پاسخ آمریکا به استفاده سوریه از «سلاح های شیمایی، بیولوژیک و هسته ای» علیه خود چه خواهد بود؟
 
12- با فرض کنار زدن بشار اسد از قدرت چه ساختار حکومتی قرار است جایگزین شود، چه کسی قرار است دولت را به وجود می آورد و چگونه دولت جدید ثبات و آرامش را پیش خواهد برد؟
 
13- از آنجایی که تغییر قدرت سیاسی در ایالات متحده اساسا موقعیت آمریکا در عراق را در سال 2009 تغییر داد، چگونه می توان تضمین کرد در صورت مداخله در سوریه چنین اتفاقی در سال 2018، 2020 یا فراتر از آن در این کشور رخ ندهد؟
 
14- آمریکا چه درس هایی از شکست در دستیابی به پیروزی و حفظ آن با حذف حکومت های عراق و لیبی فرا گرفته و چگونه قرار است این درس ها را در مورد سوریه اعمال کند؟
 
در نهایت این پایگاه آمریکایی عنوان کرده است، تا زمانی که به این پرسش ها پاسخ داده نشود و دولت آمریکا صادقانه با مردم خود در مورد خطرات و هزینه های احتمالی جنگ علیه بشار اسد سخن نگوید، نمی توان از این ایده حمایت کرد؛ بنابراین، بدترین چیز برای امنیت و ایمنی آمریکا تکرار افتضاحات سیاسی و نظامی در عراق و لیبی است که ممکن است ترامپ بخواهد آن را در سوریه تکرار کند.

تعداد بازدید : 63
تعداد بازدید : 11
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۸
انتشار یافته: ۹
كامبيز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
حمله شيميايي به خان شيمون هم بندازين گردن تركيه تا راحت بشن
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
بشار أسد با اين كار فاتحه سوريه و حكومت خود را خواند ، و بهاي سنگيني را پرداخت خواهد كرد .
جلال
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
چرا در رابطه با به رسميت شناخته شدن قدس شريف از سوي روسيه براي پايتختي اسرائيل چيزي نميگوييد ؟!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
هيچ يك از روساي جمهور آمريكا نيازي به گرفتن مجوز و يا جدي گرفتن هشدارهاي اطرافيان در مورد حمله به يك كشور نداشته و ندارند.
آمريكا بدون اجازه از هر سازمان يا كشوري به سوريه حمله خواهد كرد چون بهترين فرصت براي گرفتن ماهي از آب گل آلودي بنام سوريه همين است.
متاسفانه ايران و روسيه و تركيه نتوانستند اين بهانه را از آمريكا بگيرند و يكبار ديگر سياستهاي غلط اين سه كشور در عدم درك صحيح از حوادث بين المللي فرش قرمز ورود نظاميان غرب به رهبري آمريكا به منطقه را گستردند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
احتمال خیلی بالایی داره که آمریکا فرودگاههای سوریه رو بزنه.اعراب و ترکیه صد در درصد پشت قضیه ان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
بازهم آمريكا و تكرار سناريوي تكراري حمله به يك كشور به بهانه جلوگيري از استفاده آن كشور از سلاحهاي كشتار جمعي !
بازهم سياستهاي غلط و كودكانه كشورهاي منطقه !
رضا گل گلاب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
هیچی پیش نمیاد.
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
این حمله اصلا ربطی به مسئله شیمیایی ندارد و ربطی به داعش و دیگران ندارد بلکه این در اصل هشداری به دولت سوریه بود که از این به بعد به سمت هواپیماهای اسرائیل شلیک نکند. پایگاه مورد حمله همان پایگاهی است که چند وقت پیش به سمت یکی از جنگنده های اسرائیل که به خاک سوریه تجاوز کرده بودند شلیک کرد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۸
کاش زودتر تکلیف مردم سوریه مشخص شود
شما هم خیلی کاسه داغتر از اش نشوید
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟