تکذیب مصرف پالم در شیر و لبنیات

رئیس جامعه دامپزشکان ضمن تکذیب مصرف روغن پالم در شیر و لبنیات که به اشتباه از سوی وزیر بهداشت مطرح شده بود، گفت: لبنیات سنتی از شیرهایی تولید می‌شود که به دلیل بالا بودن بار میکروبی از سوی کارخانه‌های لبنی پس زده شده و برگشت خورده است،‌ اما جای تعجب دارد که مردم این محصولات بدون شناسنامه را مطمئن‌تر خریداری و مصرف می‌کنند.
کد خبر: ۶۸۹۴۷۴
|
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۳ 29 April 2017
|
3515 بازدید
رئیس جامعه دامپزشکان ضمن تکذیب مصرف روغن پالم در شیر و لبنیات که به اشتباه از سوی وزیر بهداشت مطرح شده بود، گفت: لبنیات سنتی از شیرهایی تولید می‌شود که به دلیل بالا بودن بار میکروبی از سوی کارخانه‌های لبنی پس زده شده و برگشت خورده است،‌ اما جای تعجب دارد که مردم این محصولات بدون شناسنامه را مطمئن‌تر خریداری و مصرف می‌کنند.

به گزارش ایسنا، پیام محبی در نشست خبری امروز که به مناسبت روز جهانی دامپزشکی برگزار شده بود، اظهار کرد: سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشورهای پیشرفته حدود ۲۵۰ کیلوگرم است اما در ایران مردم شیر گریز و لبنیات گریز شده اند که چیزی جز افرایش بیماری‌هایی از جمله پوکی استخوان و کوتاه‌قدی در بر ندارد.

وی افزوذ: به دلیل اخباری که در مورد استفاده پالم در لبنیات صنعتی منتشر شد مردم به مصرف لبنیات سنتی روی آوردند در حالی که شاهدیم برخی محموله های شیر که از کارخانجات برگشت می‌خورد بدون آنکه مشخص باشد تاریخ تولید آن چه زمانی است روانه کارگاه‌های لبنیات سنتی می‌شود.

محبی با بیان اینکه شیر مصرفی در کارخانجات لبنی باید حاوی بار میکروبی پایین و همچنین باقی مانده سموم پایین باشد، افزود: کارخانجات حتی به تولیدکنندگان بابت شیر باکیفیت‌تر مشوق می‌دهند که حاصل آن ارتقای سلامت مصرف کنندگان است.

وی با اشاره به اینکه ایرانیان به عنوان نخستین ملتی در دنیا بوده‌اند که سلامت دام را اهمیت داده و جشن می‌گرفتند، تصریح کرد: شعار امسال روز جهانی دامپزشکی «مقاومت ضد میکروبی از اقدام تا عمل» در نظر گرفته شده چرا که امروزه در دنیا یکی از دغدغه‌ها انتقال میکروب و بیماری از دام به انسان است. مضاف بر آنکه به دلیل مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک در برخی کشورها از جمله کشور ما میکروب‌ها مقاوم شده‌اند و آنتی‌بیوتیک‌ها آنطور که باید اثر گذاری لازم را ندارند.

رئیس جامعه دامپزشکان به فرهنگ اشتباه، نسخه‌پیچی در بین جامعه پزشکی و دامپزشکی کشور اشاره کرد و گفت: مردم ما چه برای دام چه برای خودشان وقتی به پزشک مراجعه می‌کنند توقع دارند تا حتما برای آن‌ها نسخه دارویی نوشته شود و دستورهای جایگزین مانند رعایت نکات بهداشتی را قبول ندارند.

وی ذبح گوسفند و پرندگان برای نذورات شرعی در مکان‌های غیربهداشتی را از جمله عوامل انتقال بیماری‌هایی همچون تب کریمه کنگو دانست و گفت: با وجود تعداد زیاد سرای محله در شهر تهران مشخص نیست چرا شهرداری در این زمینه ورود نکرده و تنها به چند نقطه محدود آن هم در نقاط حاشیه پایتخت بسنده کرده است.

شیوع تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان

محبی همچنین با اشاره به شروع فصل بهار به شیوع بیماری تب کریمه کنگو در دام‌های استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: این بیماری بین کنه و گوسفند انتقال می‌یابد که با گرم‌تر شدن هوا شیوع آن شدت می‌یابد و جزو بیماری‌های بومی کشورمان است که ریشه‌کنی کامل آن امکان‌پذیر نیست.

رئیس جامعه دامپزشکان یکی دیگر از مشکلات فرهنگی در عرصه ذبح دام را خوراندن امحا و احشای آلوده گوسفند ذبح شده از جمله جگر به حیواناتی همچون سگ و گربه برشمرد و افزود: با این کار به راحتی کرم انواع انگل‌ها که عامل کیست در انسان می‌شود منتقل شده و باید این گونه اجزای حیوان پس از ذبح به صورت بهداشتی دفن و از چرخه حذف شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟