سهمیه بندی پنهانی آب در مرکز استانی که همسایه خلیج فارس است!

مسئولانی که هر از چندگاهی صحبت از انتقال آب شور دریای خزر به استان سمنان می کنند و در تدارک زمینه هایی برای انتقال آب خلیج فارس به شهر کرمان هستند، گویا نمی توانند دست کم آزمایشی طرح های رویایی خود را برای مردم شهر بوشهر که در جوار دریا بدون آب شرب زندگی می کنند، اجرایی کنند.
کد خبر: ۷۱۰۴۳۵
|
۱۸ تير ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۴ 09 July 2017
|
14648 بازدید
|
سهمیه بندی پنهانی آب در مرکز استانی که  همسایه خلیج فارس است!سال هاست بارش ناچیز باران و گرمای شدید هوا در مناطق جنوبی کشور، هموطنان جنوبی را در تأمین آب شرب با مشکل رو به رو کرده است؛ مردمانی که گویا تقدیر آنها این است که در کنار سواحل نیلگون خلیج فارس و در میان بی توجهی مسئولان بی آب بمانند. مثل اهالی بوشهر و مناطق همجوار که در هر شبانه روز، تنها شش ساعت آب شرب دارند و مشکلات آبی امان آنها را بریده است.

به گزارش «تابناک»؛ چند سالی است، مردم استان بوشهر در فصل تابستان و در گرمای شدید هوا با مشکل تهیه آب شرب رو به رو هستند و آب آشامیدنی آنها جیره بندی تأمین می شود. این مشکل در حالی برای اهالی استان بوشهر به عنوان یکی استان های ساحلی کشور هر ساله اتفاق می افتد که در هیچ کجای جهان نمی توان شهر و استانی را یافت که به رغم هم مرزی با دریا چنین مشکلی داشته باشد.

مشکل کمبود آب، یکی از متداول ترین مشکلات کنونی کشور است و در بیشتر مناطق کشور به ویژه فلات مرکزی، نبود منابع آب کافی برای شهروندان چالش ایجاد کرده است؛ اتفاقی که سبب شده تا بسیاری از مسئولان کشوری به فکر راهکارهایی مثل انتقال آب باشند و با هزینه های بسیار سنگین به حفاری کوه ها بپردازند.

انتقال آب از دامنه های زاگرس به فلات مرکزی و حفر چندین تونل انتقال آب در این رابطه مثل قمرود، کوهرنگ 1، کوهرنگ 2، چشمه لنگان و... از جمله تلاش هایی است که برای برطرف کردن مشکل آب در فلات مرکزی دنبال شد.

مسئولان ارشد کشور در حالی حاضرند برای جبران مشکلات آبی فلات مرکزی کشور با هزینه های بسیار سنگین به انتقال آب آن هم در مسافت های بسیار طولانی بپردارند که گویا از تأمین آب شرب برای اهالی استان و شهر بوشهر آن هم در جوار دریا عاجزند.

مسئولانی که هر از چندگاهی صحبت از انتقال آب شور دریای خزر به استان سمنان می کنند و در تدارک زمینه هایی برای انتقال آب خلیج فارس به شهر کرمان هستند، گویا نمی توانند دست کم آزمایشی طرح های رویایی خود را برای مردم شهر بوشهر که در جوار دریا بدون آب شرب زندگی می کنند، اجرایی کنند.

شهر بوشهر دقیقاً در مجاورت دریاست و فاصله این شهر با ساحل خلیج فارس کمتر از 10 کلیومتر است؛ بنابراین اگر بنا باشد، از آب شور دریا برای رفع مشکلات آبی مناطق مرکزی کشور استفاده شود، بهترین فضا برای آزمایش عملیاتی این ایده های رویایی همین شهر بوشهر است.

اطلاعات به دست آمده از شهر بوشهر گویای این است که در فصل تابستان بخش های مختلف این شهر و بسیاری از مناطق همجوار آن با سهمیه بندی آب رو به رو هستند و در هر 24 ساعت تنها 6 ساعت امکان استفاده از آب لوله کشی دارند.

این شرایط برای مناطق روستایی که سیستم لوله کشی آب ندارند، به مراتب بدتر است و آنها تنها در یک ساعت مشخص باید از طریق تانکرهای آب، نیازهای آبی خود را تأمین کنند.

تصور اینکه مردم استان بوشهر با وجود منابع غنی گاز و سرمایه های ارزشمندی که این استاد در سطح ملی برای کشور دارد، در مجاورت دریا با مشکلات شدید آب شرب رو به رو باشد، بسیار دشوار است، به ویژه اینکه بدانیم در این شهر مدیریت صحیح منابع آب موجود نیز رعایت نمی شود.

یکی از فعالان زیست محیطی این استان در رابطه با اشکالاتی که در بخش مدیریت منابع آب شرب شهر بوشهر وجود دارد، به خبرنگار «تابناک» گفت: شهرداری بوشهر آب مورد نیاز برای آبیاری بسیاری از پارک های این شهر از جمله پارک مادر را از منابع آب شرب شهری برداشت می کند و در شرایطی که می تواند برای این کار از منابع آب کشاورزی و دریا استفاده کند، اما آسانترین راه یعنی برداشت بی رویه از آب شرب را انتخاب کرده است.

مشکلات آبی شهر بوشهر به این مسائل محدود نیست و گویا امکان تصفیه پساب های صنعتی نیز در این شهرستان شرایط قابل قبولی ندارد؛ پساب هایی که می توان با تصفیه دوباره به سیستم آب آشامیدنی یا کشاورزی بازگرداند و به این ترتیب، به تقویت منابع آب کمک کرد، به راحتی و با صرف کم ترین هزینه به دریا ریخته می شود.

اینکه چرا شهر بوشهر و مناطق همجوار آن با وجود نزدیکی به دریا، باید از آب شرب مطمئن و تمام وقت محروم باشند، تنها انتقادی که در این زمینه می توان به آن اشاره کرد نیست و در شرایط کنونی، بزرگ ترین نقد و نگرانی این است که هیچ اطلاع رسانی شفاف و فراگیری در رابطه با سهمیه بندی آب شرب صورت نمی گیرد و نه تنها عموم مردم از موضوع سهمیه بندی آب در استان بوشهر بی اطلاع هستند، بلکه در مورد زمان بندی دقیق این موضوع نیز اطلاعات کافی در اختیار شهروندان قرار نمی گیرد و این موضوع مخفیانه انجام می شود؛ شرایطی که استفاده از همین منابع آبی محدود را نیز برای مردم بوشهر دشوار کرده است.


با تفاسیری که رفت، تنها راهکار خروج شهر بوشهر از بحران کنونی، استفاده از دستگاه های آب شیرین کن و بهره برداری از آب خلیج فارس است؛ شرایطی که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و ساحلی امری متداول است و نمونه های بارزی هم در کشورهای حاشیه خلیج فارس دارد.


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۴۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۸
کاش به جای سرمایه گذاری در طرح های غیر مولد در صنعت آب شیرین کن سرمایه گذاری می کردیم که نیاز تمام شهرها و استان های مجاور دریا از شمال تا جنوب کشور است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۸
شهر بوشهر دقیقاً در مجاورت دریا قرار دارد و فاصله این شهر با ساحل خلیج فارس کم تر از 10 کلیومتر است...چه میگی برای خودت اصلا بوشهر چسبیده دم دریا اینجا بوشهر اینجا دریا
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۸
اب خزر شور نیست شیرینه. چرا نوشتید اب شور دریای خزر!!!
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۸
واقعاً سخن بسیار به جایی است
به جای هزینه کرد صدها میلیارد تومانی برای انتقال آب به کرمان و سمنان بهتر است ابتدا در همین بوشهر سیستم تصفیه آب دریا پیاده سازی شود و در صورت نتیجه بخش بودن به مناطق دورتر انتقال آب صورت پذیرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۸
فک نکنم پساب ها با تصفیه قابل مصرف برای آشامیدن باشندبلکه برای رها سازی در طبیعت یا دریا تصفیه می شن
علاوه بر استفاده از آب شیرین کن باید در نحوه مصرف آب به ویژه در کشاورزی ، تغییرات جدی صورت گیرد
فرزندان ما یانوه های ما وقتی صد ساله بشن دنیاشون چه شکلیه؟شاید مثلا خزر خشک بشه.أب شیرین کن ها لازمن ولی مشکلات زیست محیطی هم دارن.
مشکلات آب ، به و یژه برای ما جنوبی ها بسیار جدی است
با تشکر از شما برای پرداختن به این مساله و چندین و چند گزارش از آن
کارشناس آب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۸
البته من با شما درخصوص نصب آب شیرین کن برای بوشهر کاملا موافقم . ولی خواهشن اطلاعات غلط به مردم ندهید 1-اولا هیچگونه طرح انتقال آب دریا به شهر کرمان وجود ندارد نه در مرحله طراحی و نه در مرحله اجرا ، بلکه تنها طرح موجود استفاده آب در صنایع گل گهر سیرجان می باشد که با هزینه بخش خصوصی بوده و هیچ ربطی به آب شرب ندارد.
2-فرموده اید تنها راه خروج شهر بوشهر از وضعیت کنونی استفاده از آب شیرین کن است . که با این نظر شما کاملا مخالفم . بهترین راه حل آب شرب بوشهر کاهش هدر رفت بیش از 30 درصدی این شهر می باشد که با تخصیص اعتبار لازم جهت بازسازی شبکه و انشعابات ممکن خواهد شد.
ایمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۸
تا یادم میاد هر 48 ساعت یا بهتر بگم یک روز در میون آب میاد و مجبوری منبع آب رو پر کنی تا 48 ساعت بعد که آب دوباره بیاد، توی بوشهر آب شیرین کن هست از زمان پهلوی این کار انجام میگرفت، هی گفتن خرج زیاده و عاقلانه نیست، رفتن از آب کازرون و یاسوج ( اگر اشتباه نکنم خط لوله کوثر) آب آوردن برای بخشی از استان
الان که اوضاع آب بد شده تازه همین امسال آب شیرین کن رو بهبود بخشیدن و خط لوله جدید و اضافی بهش وصل کردن.
در مورد جنوب و جنوبی ( بوشهر، خوزستان، بندرعباس و سیستان) فقط این قاعده تو کشور پا برجا بوده: " تولید و درآمد از جنوب کشور، خرج کردن پولا توی نیمه شمالی کشور"
اینجا بیشتر از 30 سال زندگی مردم با کم آبی داره میگذره...
رفتن برق تو بوشهر باید بی معنی باشه، نیروگاه گازی، نیروگاه اتمی، اما هست، برق هم میره.... چون معلوم نیس این کابلای برقا کجا میره
پس تا اینجا آب و برق اما گردو خاک هم که همیشه میاد.
در مورد اینترنت هم همینه، فیبرهای نوری از جنوب و از همین استان بوشهر میگذره، اما.....
در کل این تو ایران جا افتاده، ایران = تهران
زمانی این رو واقعاً درک کردم، که توی مشهد راننده تاکسی گفت شما که بوشهری هستی، راست میگن مردم هر روز صبح با یه سطل میرن نفت برمیدارم میفروشن پول در میارن!!!؟؟.....راستی چرا سفیدین مگه اونجا همه سیاه نیستن!!!!
دید خیلیا متاسفانه از بوشهر و سایر جنوبی ها در همین حد...
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۸
تا زمانی که روش غلط توزیع آب آشامیندی و اصلاح الگوی مصرف و روش های صحیح آبیاری و کشت محصولات مناسب و کم آب بر در کشور اصلاح نشه همیشه مشکل آب داریم... کشورهای زیادی در دنیا با مشکلات آب دست و پنجه نرم میکنن ولی با اصلاح موارد بالا مشکل رو حل کردن.. کجای دنیا با آب آشامیدنی استحمام میکنن؟؟؟کجای دنیا با آب آشامیدنی خودرو و فرش و محوطه خانه رو میشورن؟؟/ کدوم کشور کویری برنج و هندونه میکاره؟؟؟
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۸
واقا این متن درسته.بوشهر خیلی وقته که آب سهمیه بندی شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۸
اگر آب خلیج فارس را به کرمان منتقل کنند و آب زیر زمینی تمام مسیر را هم‌ شور کنند چی؟
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
آخرین اخبار
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟