هماهنگ کننده امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد در فلسطین، روز سه شنبه در گزارشی با هشدار نسبت به شرایط زندگی در غزه گفت: غزه دیگر مکانی برای زندگی نیست و مردم این منطقه با فاجعه انسانی روبه رو هستند.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، 'رابرت بوبیر' هماهنگ کننده امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد در فلسطین افزود: زمانی که برق در غزه تنها 2 ساعت در روز برقرار است و دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی برای مردم بسیار کاهش یافته کیفیت زندگی در غزه با آنچه که قابل قبول است فاصله بسیاری دارد.
بنابر گزارش سازمان ملل متحد، 95درصد آب شرب غزه قابل استفاده نیست و در ماه های اخیر خطوط برق رسانی در غزه نیز کاهش چشمگیری داشته است و این مساله باعث شده که مردم غزه تنها چند ساعت در روز برق داشته باشند.
به گزارش ایرنا، مشکل برق نوار غزه از زمانی شروع شد که رژیم صهیونیستی در سال 2006 اقدام به بمباران تنها ایستگاه تولید برق غزه کرد. در ادامه، اختلافات سیاسی بین تشکیلات خودگردان در رام الله و جنبش حماس در نوار غزه نیز این مشکل را تشدید کرد. تشکیلات خودگردان اصرار دارد که بهای برق مصرفی به همراه مالیات های مربوطه، توسط مسئولان حماس در غزه پرداخت شود اما حماس زیر بار این موضوع نمی رود.
سه منبع اصلی برای تامین برق نوار غزه وجود دارد: 120 مگاوات توسط رژیم صهیونیستی که در حال حاضر به 70 مگاوات کاهش یافته است. 24 مگاوات از مصر، که آنهم به خاطر انفجارهای متعدد در خطوط برقی مصر توسط داعش در صحرای سینا بیشتر وقت ها تعطیل است. 90 مگاوات از برق نیز از ایستگاه تولید برق تامین می شود که در حال حاضر به خاطر اختلاف بر سر مالیات متوقف شده است.