تکرار تعجیل در معرفی کابینه یا استفاده از فرصت دو هفته‌ای؛

وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم امروز معرفی می‌شوند یا نه؟!

حسن روحانی چهار سال قبل در رقابت با رقیبان، پیروز انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 و رئیس جمهور دوره یازدهم لقب گرفت. او چهار سال بعد یعنی در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم هم پیروز عرصه لقب گرفت و توانست دوره ریاست جمهوری خود را همچون اسلاف خود هشت ساله کند.
کد خبر: ۷۱۸۸۰۷
|
۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۵ 05 August 2017
|
9316 بازدید
حسن روحانی چهار سال قبل در رقابت با رقیبان، پیروز انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 و رئیس جمهور دوره یازدهم لقب گرفت. او چهار سال بعد یعنی در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم هم پیروز عرصه لقب گرفت و توانست دوره ریاست جمهوری خود را همچون اسلاف خود هشت ساله کند.

به گزارش «تابناک»؛ روحانی در سال 92 برای آغاز به کار هرچه زودتر دولت یازدهم، بلافاصله پس از برگزاری مراسم تحلیفش در مجلس شورای اسلامی، اسامی مورد نظر خود را برای تشکیل کابینه به نمایندگان ارائه و معرفی کرد تا وقت برای شروع به کار دولتش تلف نشود.

مجلس وقت هم پس از بررسی گزینه های مورد نظر رئیس جمهور جلسه رأی اعتماد به وزیران پیشنهادی را برگزار کرد که رکوردهای جالبی هم از این جلسه بر جای ماند؛ از جمله دادن بالاترین رأی اعتماد تاریخ پس از انقلاب اسلامی به «علی طیب نیا» وزیر پیشنهادی امور اقتصاد و دارایی و دادن آراء بالا به وزیران اطلاعات، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همچنین وزیر نیرو.

همه در انتظار تصمیم روحانی

مراسم تنفیذ «حسن روحانی» پنجشنبه در حضور رهبر معظم انقلاب برگزار شد و ایشان نیز حکم تنفیذ ریاست جمهوری دوره دوازدهم را به وی اعطا کردند. اکنون نیز قرار است تا دقایقی دیگر مراسم تحلیف ریاست جمهوری روحانی در دوره دوازدهم در مجلس شورای اسلامی برگزار شود.
این در حالی است که گفته می شود، کار انتخاب وزیران و اعضای کابینه دوازدهم توسط رئیس جمهور به پایان رسیده و او می تواند در جلسه تحلیف، لیست وزیران پیشنهادی برای کابینه دوازدهم را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند؛ مسأله ای که تصمیم گیری در خصوص آن فقط و فقط بر عهده رئیس جمهور است.وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم امروز معرفی می‌شوند یا نه؟!

البته طبق قانون، رئیس جمهور می تواند دو هفته پس از برگزاری مراسم تحلیف لیست وزیران پیشنهادی را به مجلس ارائه کند. موضوع و فرصتی که «حسن روحانی» در دولت یازدهم از آن استفاده نکرد و در همان روز تحلیف گزینه پیشنهادی خود برای وزارتخانه های 18 گانه را به مجلس معرفی کرد.

در انتظار معرفی وزیران پیشنهادی رئیس جمهور

اکنون البته «حسینعلی امیری» معاون رئیس جمهور در امور مجلس در گفت و گوهایی عنوان کرده که روحانی دو هفته فرصت دارد تا وزیران پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کند و ممکن است از فرصت و فرجه قانونی که در اختیار رئیس جمهور قرار دارد، استفاده کند.
هرچند چندین و چند بار معاون پارلمانی رئیس جمهور بر این مسأله تأکید کرده که به احتمال زیاد وزیران پیشنهادی برای دولت دوازدهم در جلسه تحلیف معرفی نشوند و امیرآبادی، یکی از اعضای هیأت رئیسه مجلس هم گفته که احتمالا کابینه پیشنهادی رئیس جمهور 17 مرداد ماه به مجلس معرفی شوند، قطعی شدن لیست وزیران پیشنهادی منعی از این بابت پیش روی رئیس جمهور قرار نمی دهد.
گفته می شود که با توجه به نهایی شدن گزینه های پیشنهادی رئیس جمهور برای دولت دوازدهم امروز در مراسم تحلیف و پس از پایان سخنرانی «حسن روحانی» در مجلس شورای اسلامی؛ او نامه معرفی گزینه های پیشنهادی کابینه را به «علی لاریجانی» رئیس مجلس تقدیم خواهد کرد.

جزئیات مراسم تحلیف

مراسم تحلیف حسن روحانی رئیس‌جمهور امروز (شنبه) 14 مردادماه از ساعت 17 تا 20 در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و با حضور رؤسای قوای مقننه و قضاییه، اعضای شورای نگهبان، نمایندگان مجلس، وزرا و معاونان رئیس‌جمهور و سایر مسئولان لشکری و کشوری و همچنین میهمانانی از کشورهای دیگر برگزار می‌شود.

مراسم تحلیف (سوگند یاد کردن) رئیس‌جمهور، نه تنها در ایران بلکه در تمام کشورها و نظام‌های سیاسی دنیا به عنوان یک اصل قطعی مطرح است.

«تحلیف» آیینی است که در هر گوشه از جهان با آداب و رسوم خاص مبتنی بر فرهنگ آن کشور برگزار می‌شود و در جمهوری اسلامی ایران نیز طبق اصل 121 قانون اساسی «رئیس‌جمهور در مجلس شورای اسلامی در جلسه‏‌ای که با حضور رئیس قوه قضاییه و اعضای شورای نگهبان تشکیل می‏‌شود، به ترتیب زیر سوگند یاد می‌کند و متن سوگندنامه را امضاء می‌نماید»؛

متن سوگند رئیس‌جمهور به قرآن‌کریم در مراسم تحلیف

رئیس‌‌جمهور بعد از مراسم تنفیذ، در آئین تحلیف و در پیشگاه خداوند و ملت ایران و در حضور رئیس دستگاه قضا و اعضای شورای نگهبان، اینطور سوگند یاد می‌‌کند:

«بسم‏‌الله‏‌الرحمن‏‌الرحیم؛ من به عنوان رئیس‌جمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد می‌کنم که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور باشم و همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیت‌هایی که بر عهده‏ گرفته‏‌ام به کار گیرم و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین و اخلاق، پشتیبانی از حق و گسترش عدالت سازم و از هر گونه خودکامگی بپرهیزم و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است، حمایت کنم. در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور از هیچ اقدامی دریغ نورزم و با استعانت از خداوند و پیروی از پیامبر اسلام و ائمه اطهار علیهم‏‌السّلام، قدرتی را که ملت به عنوان امانتی مقدس به من سپرده است، همچون امینی پارسا و فداکار نگاهدار باشم و آن را به منتخب ملت پس از خود بسپارم».

درباره مراسم تحلیف نیز شرایطی ذکر شده که محل سوگند موضوعیت دارد و جلسه باید در محل استقرار مجلس تشکیل شود.تحلیف باید در جلسه‌ای که رسمی است و به حد نصاب رسیده، انجام شود و شخص رئیس قوه قضائیه و اعضای شورای نگهبان در مراسم تحلیف حاضر باشند.

سوگندنامه باید به وسیله شخص رئیس‌جمهور و با صدایی که همگان بشنوند، قرائت شود و در نهایت، سوگندنامه باید توسط شخص رئیس‌‌جمهور امضا شود.

روحانی امروز با حضور در صحن علنی مجلس مراسم تحلیف را به جا می‌آورد و سپس طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، 2 هفته از زمان برگزاری مراسم تحلیف برای معرفی اعضای کابینه پیشنهادی‌اش به مجلس مهلت خواهد داشت.

از روز گذشته تاکنون بیش از 50 هیأت از مقامات، شخصیت‌ها و نمایندگان کشورها و سازمان‌های بین‌المللی جهان برای شرکت در آیین تحلیف رئیس‌جمهور وارد تهران شده‌اند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟