بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه در پایان این دور از مذاکرات آستانه

سه کشور ایران، ترکیه و سوریه در بیانیه مشترکی که در رابطه با مذاکرات صلح در سوریه منتشر کرده‌اند، تأکید می‌نمایند که بر حق حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی کشور سوریه صحه گذاشته و همچنین از پیشبرد اهداف ایجاد مناطق کاهش تنش چهارگانه در سوریه نیز استقبال می‌کنند.
کد خبر: ۷۴۳۳۷۶
|
۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۱ 01 November 2017
|
8209 بازدید

سه کشور ایران، ترکیه و سوریه در بیانیه مشترکی که در رابطه با مذاکرات صلح در سوریه منتشر کرده‌اند، تأکید می‌نمایند که بر حق حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی کشور سوریه صحه گذاشته و همچنین از پیشبرد اهداف ایجاد مناطق کاهش تنش چهارگانه در سوریه نیز استقبال می‌کنند.

به گزارش «تابناک» بیانیه مشترک کشورهای ایران، روسیه و ترکیه به‌عنوان کشورهای تضمین و تثبیت‌کننده آتش‌بس و ایجاد روندهای روبه‌پیشرفت صلح در سوریه، در هشت بند منتشر شده است. 

ایران و ترکیه موافقت خود را با تلاش روسیه برای برگزاری مذاکرات در سوچی در 18 نوامبر بین نمایندگان معارضان و دولت سوریه اعلام کرده اند که طی آن هیچ نماینده ای از کشورهای غربی حضور نخواهد داشت. وزارت خارجه روسیه نام 33 نهاد و سازمان سوری که قرار است در این گفتگو ها شرکت داشته باشند را منتشر کرده است. در این فهرست نام گروه های کردی که قبلا از مذاکرات خارج شده بودند نیز دیده میشود

در بیانیه ای که در پایان دور هفتم مذاکرات آستانه منتشر شده، سه کشور بعد از تائید کاهش قابل‌توجه خشونت‌ها در سوریه با اتخاذ تدابیر جدید و تداوم آتش‌بس، موارد هشت‌گانه زیر را اعلام میدارند:


بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه در پایان این دور از مذاکرات آستانه

اول: تأکید مجدد بر ادامه مبارزه با تروریسم و شاخه‌های داعش، جبهه النصره و سایر اشخاص و گروه‌های دیگر که با داعش یا القاعده در سوریه ارتباط دارند، در ادامه اهداف ایجاد مناطق کاهش تنش، و همچنین تأکید مجدد بر اراده سه کشور بر مذاکره در مورد همه الزامات ضروری برای مبارزه با تروریسم در خارج از مناطق کاهش تنش.

دوم: تأکید مجدد بر این موضوع که بحران سوریه راه‌حل نظامی ندارد و تنها راه‌حل اساسی، راه‌حل سیاسی با توجه به قطعنامه 2254 سازمان ملل (2015) است. همچنین از همه طرف‌های درگیر درخواست می‌شود از شرایط مثبت به وجود آمده در صحنه نبرد (به‌واسطه مناطق کاهش تنش) بهره‌برداری کرده و تلاش‌های خود برای پیشبرد راه‌حل سیاسی در حال مذاکره در ژنو را به کاربندند.

سوم: موافقت بر سر تعامل با مذاکرات صلح سوریه که در ژنو در حال پیگیری است، بر سر پیشنهاد روسیه برای ایجاد کنگره گفتگوی ملی در خصوص اشتراک اطلاعات از سوی روسیه با تضمین‌کنندگان آتش‌بس در سوریه.

چهارم: تکید بر لزوم اتخاذ معیارها و اقدامات اطمینان‌بخش از سوی طرف‌های درگیر در سوریه ازجمله آزادسازی زندانیان و تبادل مجروحان و کشته‌شدگان و شناسایی مفقودین برای ایجاد زمینه بهتر در راستای پیشبرد آتش‌بس و مذاکرات صلح.

پنجم: تأکید بر ضرورت ارسال کمک‌های بشردوستانه بیشتر به سوریه در راستای تسریع کمک‌رسانی امن و بی‌وقفه به نیازمندان در سوریه و همچنین در این راستا، تأکید بر شروط و تدابیر اتخاذشده در تفاهم‌نامه 4 می 2017.

ششم: تأکید بر ثبات قدم در اجرای تفاهم‌نامه 4 می 2017 و سایر تفاهم‌نامه‌ها و تدابیر اتخاذشده در قالب مذاکرات آستانه تاکنون.

هفتم: قدردانی و سپاس فراوان از رئیس‌جمهور قزاقستان نور سلطان نظربایف و سایر مقامات دولتی قزاقستان برای میزبانی از مذاکرات بین‌المللی صلح سوریه در آستانه.

هشتم: تصمیم بر برگزاری دور بعدی مذاکرات صلح آستانه در سطح بالا در نیمه دوم دسامبر 2017.


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟