به گفته ی منابع آگاه از دستگیری های گسترده در دربار عربستان سعودی، برنامه ی ضد فساد این پادشاهی که باعث دستگیری شاهزاده ها و وزرای دربار شده است می تواند منجر به مصادره ی ۸۰۰ میلیارد دلار پول و سایر اموال افراد دستگیر شده شود.
به گزارش
تابناک اقتصادی به نقل از Russia Today، یکی از افراد نزدیک به دولت عربستان گفته است که '' آنها در نظر دارند تا حدود دو تا سه تریلیون ریال سعودی از این افراد به دست آورند. این عددی است که در باره اش صحبت می کنند''.
روز شنبه، خبرگزاری دولت عربستان اعلام کرد که ۱۱ شاهزاده ی سعودی و ۴ وزیری که در حال تصدی سمت های خود بودند دستگیر شده اند. در میان لیست افراد دستگیر شده نام وزیر گارد ملی و وزیر اقتصاد این کشور به چشم می خورد. این باور وجود دارد که دستگیری های اخیر بخشی از یک برنامه ی گسترده تر برای مبارزه با فساد در پادشاهی سعودی است.
همچنین، از زمان شروع سرکوب های اخیر، تعداد زیادی از بازرگانان مشهور سعودی از جمله ۶۰ شاهزاده و مقامات رسمی در حبس به سر می برند.
افزون بر این، بانک مرکزی عربستان سعودی اعلام کرده که حساب های ''افراد مورد صلاحدید'' را مسدود کرده و این اقدام را ''در پاسخ به درخواست دادستان کل در خصوص پرونده های حقوقی در جریان علیه آنان'' انجام داده است.
به گفته ی خبرگزاری دولت سعودی، بیشتر دارایی های مسدود شده در خارج از عربستان قرار دارند و این امر روند بازپس گرفتن و مصادره ی این اموال را طولانی تر و پیچیده تر خواهد کرد. قرار است تمامی وجوه جمع آوری شده از راه فساد به اموال دولت سعودی اضافه شود.
اعمال فشارها با بهانه مبارزه با فساد به وسیله ی کمیته ی تازه تاسیسی هدایت می شود که رییس آن محمد بن سلمان ولیعهد سعودی است. این نهاد با فرمان پادشاهی سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه سعودی، تشکیل شده است و خبر مرتبط با آن در روز شنبه به وسیله خبرگزاری رسمی دولت عربستان اعلام شده است.
افزون بر این، اعلام شده است که کمیته ی مذکور در حین انجام وظایف گسترده ی خود از رعایت ''قوانین، مقررات، دستورالعمل ها، دستورها و تصمیم ها'' معاف می باشد. این وظایف شامل ''شناسایی ارتکاب تقصیر، جرم ها، اشخاص و نهادها'' می شود. همچنین، این نهاد قدرت این را خواهد داشت تا علیه افراد دخیل در فساد اقداماتی تنبیهی نظیر ممنوعیت نقل و انتقال اموال، ممنوعیت خروج و بازداشت در نظر بگیرد.