در خصوص بحران یمن

نامه مجدد ظریف به دبیرکل سازمان ملل

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص بحران یمن به دبیرکل سازمان ملل متحد نامه نوشت.
کد خبر: ۷۴۷۲۳۴
|
۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۱ 13 November 2017
|
5639 بازدید
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص بحران یمن به دبیرکل سازمان ملل متحد نامه نوشت.

به گزارش ایسنا، متن کامل نامه محمدجواد ظریف به آنتونیو گوترش به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

عالیجناب

مایلم توجه فوری شما را به وضعیت وخیم و نگران‌کننده در یمن که در نتیجه تجاوز، کشتار غیرنظامیان و محاصره همه‌جانبه این کشور به وجود آمده و رنج‌های تحمل‌ناپذیری را بر مردم این کشور تحمیل کرده و منجر به شیوع بی‌سابقه وبا و گسترش قحطی در این کشور شده است، جلب نمایم.

زبانه‌های آتش جنگ در کشور یمن و در سومین سال این تجاوز هم چنان در حال شعله‌ور شدن است، بدون آنکه بتوان برای آن پایان روشنی متصور بود.

وضعیت به نحو خشونت‌باری ادامه داشته و تخریب گسترده و سراسری این کشور و رنج‌های مصیبت‌بار انسانی، آن را به یک جهنم تبدیل کرده است؛ در حالی که مرتکبان این تجاوز جنایتکارانه خود نیز اکنون در باتلاق آن دست و پا می‌زنند. نتیجه بیش از ۳۰ ماه تجاوز علیه کشور آسیب‌دیده یمن، گرفتن جان هزاران انسان بی‌گناه به‌ویژه زنان و کودکان و تخریب زیرساخت‌ها و تاسیسات شهری و غیرنظامی این کشور از جمله بیمارستان‌ها، مدارس، جاده‌ها، صنایع غذایی و نیروگاه‌های برق و در نتیجه، محروم‌ماندن مردم از ابتدایی‌ترین نیازهای اولیه خود بوده است. قطع مسیرهای کمک‌های انسانی به کشور قحطی‌زده یمن و تصمیم به «بستن همه راه‌های هوایی، زمینی و بندرهای دریایی»، فاجعه وخیم انسانی در یمن را بسیار شدیدتر کرده است؛ فاجعه‌ای که به گفته مقامات سازمان ملل متحد، می‌تواند به «بزرگ‌ترین قحطی‌ای که جهان در طول چند دهه تجربه کرده و میلیون‌ها قربانی به همراه دارد» منجر شود.

مسئولیت بین‌المللی ارتکاب جنایات جنگی و نقض قواعد و مقررات حقوق بین‌الملل بشردوستانه به عهده مرتکبین این جنایات است، همان‌هایی که تنها به دنبال راه حل نظامی برای این بحران بوده و با فرافکنی تلاش می‌کنند توجه جهانیان را از جنگ تجاوزکارانه خود منحرف نموده و تقصیر را به گردن دیگران بیندازند. با وجود این، بعد از بیش از دو سال و نیم از حملات کور، آنها نیز باید اکنون دریافته باشند که «یمن راه حل نظامی ندارد.»

وظیفه جامعه بین‌المللی این است که به نحو موثر و قاطعانه‌تری درگیر بحران یمن شده و به این جنگ احمقانه پایان بخشیده، آتش‌بس را برقرار کرده، توزیع کمک‌های انسانی را تضمین نموده و از طریق گفت‌وگو و مصالحه ملی، بدون هرگونه پیش‌شرط، صلح و آرامش را به این کشور بازگرداند. جمهوری اسلامی ایران از ابتدای شروع این بحران تاکید داشته است که تنها راه اعاده صلح و ثبات این است که به همه طرف‌های یمنی اجازه دهیم تا بدون هر گونه دخالت خارجی، دولت وحدت ملی فراگیر مطابق نظر خود را تشکیل دهند.

بر این اعتقادم که مدت‌ها پیش از این می‌بایستی طرح چهار ماده‌ای اینجانب بررسی و اجرا می‌شد؛ طرحی که من در نامه مورخ ۲۷ فروردین سال ۱۳۹۴ خود به سلف جنابعالی و درست بعد از آنکه ائتلاف به رهبری سعودی جنگ علیه یمن را آغاز کرد، پیشنهاد دادم. امروز نیز پیگیری و اجرای طرح مذکور، شامل گام‌های زیر، به منظور پایان‌بخشیدن به این کابوس انسانی هم چنان کارآمد و در واقع حیاتی است:

۱. آتش‌بس و پایان‌بخشیدن فوری به همه عملیات‌های نظامی؛

۲. دسترسی بدون مانع مردم یمن به کمک‌های انسانی و بهداشتی؛

۳. از سرگیری گفت‌وگوی ملی صرفا با مشارکت و هدایت یمنی‌ها و حضور نمایندگان همه طرف‌ها و گروه‌های اجتماعی یمنی؛

۴. تاسیس دولت وحدت ملی فراگیر.

رجاء واثق دارم که جنابعالی به قید فوریت، مساعی جمیله خود را برای کمک به انجام ترتیبات لازم به منظور مشورت با همه طرف‌های ذی‌ربط به کار بسته و در اسرع وقت یک گفت‌وگوی واقعی برای یافتن راه حلی سیاسی برای این بحران غم‌انگیز و فاجعه‌بار ترتیب می‌دهید. برای پیشبرد این هدف، دولت جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا همچنان به شما کمک کرده و با سازمان ملل متحد و همه شرکای مربوطه دیگر وارد یک گفت‌وگوی معنادار با هدف پیگیری و عملیاتی‌کردن این طرح صلح شود. ما همچنین آمادگی خود را برای همکاری با شما به منظور ارسال فوری کمک‌های انسانی و بهداشتی به مردم نیازمند یمن اعلام می‌کنیم.

عالیجناب، لطفا احترامات فائقه اینجانب را پذیرا باشید.

محمدجواد ظریف»
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟