روز جمعه قیمت نفت نسبتا ثابت ماند. این در حالی است که در اواخر روز پنجشنبه، قیمت نفت کاهش یافته بود و به بشکه ای ۶۱.۲۶ دلار رسید. علیرغم ثبات نسبی قیمت نفت به دلیل افزایش تولید توسط آمریکا و کاهش عرضه ی این محصول توسط اعضای اوپک، انتظار می رود که در هفته های آینده به دلیل احتمال عدم توانایی روسیه در ادامه ی روند کاهش تولید، قیمت این محصول کاهش یابد.
به گزارش
تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در اواخر روز پنجشنبه ۳ سنت کاهش یافت و این نفت در بازار بشکه ای ۶۱.۲۳ دلار معامله شد، این در حالی است که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت با ۲۲ سنت افزایش، بشکه ای ۵۵.۳۶ دلار صورت گرفت. دلیل افزایش قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت، افزایش میزان صادرات آن توسط آمریکا عنوان شده است.
بر اساس واقعیات بازار نفت، انتظار می رود که قیمت نفت در هفته ی آتی به میزان ۲ تا ۴ درصد کاهش یابد. دلیل عنوان شده برای این اتفاق، افزایش ذخایر نفتی و همچنین تولید نفت خام توسط آمریکا است. لازم به ذکر است که میزان تولید نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در هفته های گذشته تا بالاترین میزان خود در سال ۲۰۱۵ رسیده بود.
باید خاطر نشان کرد که یکی از دلایل بیشتر نشدن قیمت نفت پس از کاهش تولید این محصول توسط اوپک، افزایش میزان عرضه ی این محصول توسط آمریکا بوده است. لازم به ذکر است که در هفته ی منتهی به ۱۰ ام نوامبر، ۹ دکل نفتی دیگر در آمریکا مجوز فعالیت دریافت کرد. در حال حاضر تعداد دکل های نفتی آمریکا ۷۳۸ عدد است. این در حالی است که تعداد دکل های نفتی آمریکا در سال گذشته تنها ۴۵۲ عدد بود. همچنین، اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز چهارشنبه عنوان کرده است که در هفته ی منتهی به ۱۰ ام نوامبر، موجودی نفت خام آمریکا برای دومین هفته ی متوالی افزایش یافته (۱.۹ میلیون بشکه) و به مجموع ۴۵۹ میلیون بشکه رسیده است. همچنین، به گفته ی این اداره، تولید نفت خام این کشور با افزایشی ۱۵ درصدی نسبت به اواسط سال گذشته، به مجموع ۹.۶۵ میلیون بشکه در روز رسیده است.
در این خصوص، مت استنلی یکی از دلالان بازار سوخت در دبی عنوان کرده است که '' فرض کنیم که تولید نفت آمریکا روند صعودی خود را ادامه خواهد داد. در این حالت، تا پایان سال ۲۰۱۷ میلادی، میزان تولید می تواند ۱۰ میلیون بشکه در روز باشد''.
از سویی دیگر، بانک سرمابه گذاری جفریس آمریکا اذعان کرده است که '' حمایت روسیه از تمدید رسمی قرارداد کاهش تولید در نشست ۳۰ ام نوامبر اوپک مورد شک است حتی اگر چنین تصمیمی به سه ماهه ی اول سال ۲۰۱۸ موکول شود''.
لازم به ذکر است که سازمان کشور های صادر کننده نفت و ۱۱ کشور دیگر از جمله روسیه در اواخر سال گذشته توافق کردند تا برای ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا و در پی آن افزایش قیمت نفت، تولید خود را از اول سال ۲۰۱۷ در مجموع روزانه ۱.۸ میلیون بشکه کاهش دهند. در تاریخ ۲۵ می، تولید کنندگان تصمیم گرفتند که قرارداد کاهش تولید نفت را که در ابتدا ۶ ماهه بود، برای ۹ ماه دیگر تمدید کنند، و تا ماه مارس ۲۰۱۸ به کاهش تولید ادامه دهند. تصمیم این کشورها موجب شده که قیمت نفت برنت از ماه ژوئن سال جاری به میزان ۴۰ درصد افزایش داشته باشد. شرکت ABN اعلام کرده است که '' در طول سال ۲۰۱۸ انتظار داریم که افزایش قیمت نفت ادامه یافته و به بشکه ای ۷۵ دلار برسد''.همچنین، به گفته ی برخی تحلیلگران بازار سرمایه، موجودی کنونی نفت هنوز هم بیش از میانگین پنج سال گذشته ی آن است.
افزون بر این، خالد الفلیح وزیر نفت عربستان دیروز گفته است که '' باید این را تصدیق کنیم که تا آخر ماه مارچ هنوز به آن سطحی که می خواهیم، که میانگین تولید پنج ساله ی نفت است، نخواهیم رسید و این یعنی به نحوی (قرارداد) باید تمدید شود''.